غلامرضا میری نائب رئیس شورای ملی زعفران در گفتگو با خبرنگار
صنعت، تجارت و کشاورزی گروه
اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به توسعه قاچاق پیاز زعفران و مرگ تدریجی تولید داخل، اظهار داشت: چند سالی است که پیاز زعفران همزمان با فصل کشت محصول از اواخر اردیبهشت ماه تا نیمه اول مهرماه توسط قاچاقچیان به افغانستان قاچاق می شود.
وی با بیان اینکه افزایش قاچاق پیاز زعفران بلای جان تولید داخل است، گفت: در حال حاضر 22 استان کشور به سبب مقرون به صرفه بودن هزینه ها و بازدهی بالا به تولید این محصول مشغول اند، اما در صورت ادامه روند قاچاق پیاز زعفران بازار صادراتی این محصول را در سال های آتی از دست خواهیم داد.
میری به فراوانی آب و نیروی انسانی ارزان قیمت در افغانستان برای تولید زعفران اشاره و تصریح کرد: مدیران وزارت جهاد کشاورزی باید راهکاره هایی برای جلوگیری از قاچاق پیاز زعفران در فصل برداشت بیندیشند تا تولید این محصول در ایران به فراموشی سپرده نشود.
لزوم مدیریت جدی برای جلوگیری از قاچاق
همچنین علی حسینی عضو شورای ملی زعفران در گفتگو با خبرنگار
صنعت، تجارت و کشاورزی گروه
اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: با توجه به آغاز فصل برداشت بایستی تشکل ها و وزارت جهاد کشاورزی تمهیداتی برای مازاد پیاز زعفران و جلوگیری از قاچاق این محصول در سال زراعی آینده بیندیشند.
وی افزود: با توجه به مازاد پیاز زعفران بایستی بخشی از اراضی را به تولید محصولات دیگر اختصاص یابد تا از قاچاق محصول و درنهایت افزایش سطح زیر کشت زعفران در افغانستان جلوگیری به عمل آوریم.
انتهای پیام/