به گزارش
خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ اولین کنگره بینالمللی توانبخشی بیماریهای مغز و اعصاب با حضور رییس نظام پزشکی کشور، معاون توانبخشی وزارت بهداشت و متخصصان مغز و اعصاب و متخصصان توانبخشی در دانشگاه شهید بهشتی با تأکید بر نقش توانبخشی در بازتوانی بیماریهای مغز و اعصاب و به کارگیری از روشهای روز دنیا در توانبخشی بیماریهای مغز و اعصاب آغاز به کار کرد.
علیرضا زالی رییس نظام پزشکی کشور در اولین کنگره بینالمللی توانبخشی بیماریهای مغز و اعصاب با تأکید بر نقش توانبخشی کشور اظهار کرد: بحث توانبخشی بیماریهای مغز و اعصاب علاوه بر پیام علمی باید در نظام سلامت جایگاه واقعی خود را پیدا کند و از آنجایی که توانبخشی از غفلتهای متعددی رنج میبرد باید شاهد انزوا زدایی توانبخشی در حوزه سلامت باشیم.
وی با اشاره به آمار رو به رشد سالمندی کشور و تصادفات، سکتههای مغزی، موارد تروما بیان کرد: در هر سال افراد قابل توجهی از کشورمان دچار ضایعات نخاعی و مغزی میشوند که به دلیل نبود مراکز توانبخشی و دیرکرد ارجاع این بیماران به مراکز توانبخشی شاهد ناتوانی حجم بالایی از بیماران در کشورمان هستیم.
رییس سازمان نظام پزشکی گفت: آمار سالمندی در کشور بیانگر تغییر در الگوی سطح زندگی است که نباید آن را نادیده بگیریم.
وی عنوان کرد: در آینده نظام سلامت بحث توانبخشی مغز و اعصاب نیازمند عزم عمومی، ایجاد مهارتهای خاص، ایجاد مراکز جامع توانبخشی مغز و اعصاب و اهتمام وزارتخانه و نهادهای بیمهگر است.
زالی گفت: در گذشته توجه به مغز و بازتابی آن جایگاه ویژهای نداشت اما امروزه با بهرهگیری از راههای نوین درمانی، رباتهای درمانگر، هوش مصنوعی، الکتروموتورها و همه و همه میتوان شاهد اتفاق خوبی در این حوزه بود و میتوان حجم زیادی از بیماران ناتوان را با توانمندسازی به جامعه برگرداند.
وی با بیان اینکه توانبخشی موضوع دسته چندم است و موضوع روز نیست، اظهار کرد: یکی از عوامل این نگرش خود همکاران فیزیوتراپیست و درمانگرها هستند، زیرا جایگاه توانبخشی بلافاصله بعد از استقرار و بستری شدن است و نباید با ارجاع دیرهنگام به فکر توانبخشی بیماران بود که ارجاع به موقع باید توسط درمانگران در جامعه پررنگ دیده شود.
رییس سازمان نظام پزشکی گفت: نسخه منطقی توانبخشی بیماران مغز و اعصاب نیست و توانبخشی بیماران مغز و اعصاب از اولویتهای اساسی نظام پزشکی کشور است.
وی افزود: بیمارانی که به هر نحوی نظیر سکته و ضربه مغزی، تصادفات، فلج مغزی، سالمندی و به هر شکل دیگری ناتوان میشوند کمتر مورد توجه هستند و به نوعی مورد غفلت هستند که برای رسیدگی به این امر در کنار روشهای نوین باید شاهد روشهای بیمهای روانی و عزم ملی جامعه باشیم و با سیاستگذاریهای مجلس، وزارت بهداشت و سازمانهای بیمهگر اجازه ندهیم این دانش ناقص بماند و شاهد راهکار راهبردی برای تأسیس مراکز جامع توانبخشی و توانمندسازی افراد کمتوان و ناتوان جامعه باشیم.
انتهای پیام/