محمد تکلو کارشناس روانشناسی در گفتگو با خبرنگار
گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به تفاوت بین وابستگی و دلبستگی، اظهار داشت: افراد در رابطه با یکدیگر باید فرق بین این دو را بدانند تا بتوانند با هم رابطهای درست برقرار کنند.
وی افزود: وابستگی یعنی عادت کردن، به این معنی که شخص وابسته مدام احساس دلشوره، اضطراب و تنهایی دارد و همیشه فکر میکند که زندگی بدون طرف مقابلش بسیار مشکل خواهد بود و این افراد به نوعی احساس میکنند که دوست داشتنی نیستند.
تکلو در ادامه گفت: افرادی که به دیگران وابسته هستند در واقع کمبود محبت دارند و میخواهند این کمبود را در رابطه با دیگری جبران کنند. آنها دیدگاهشان نسبت به موضوعات غلط بوده و نگاه واقع بینانهای ندارند و همه این موارد سبب میشود فرد در ایجاد رابطه بلاتکلیف بماند و به همین دلیل رابطه جنبه بیمار گونه دارد.
این کارشناس با بیان اینکه دلبستگی از روی شناخت و آگاهی سبب میشود دو طرف در رابطه انگیزه پیدا کنند، تصریح کرد: افراد دلبسته رابطهشان پایدارتر و بادوامتر است چرا که آنها در درجه اول خود و در مرحله بعد دیگری را دوست دارند، این افراد در رابطه یکدیگر را محدود نمیکنند و به هم اعتماد دارند.
تکلو در ادامه گفت: افراد دلبسته نگاه واقع بینانهتری به موضوعات دارند و از جنبه عقلی خود بیشتر استفاده میکنند و احساسات خود را درگیر نمیکنند و همیشه سعی دارند به بهترین نحو رابطه خود را کنترل کنند.
وی در پایان افزود: افراد باید سعی کنند تفاوت بین وابستگی و دلبستگی را به درستی بدانند و خود را درگیر احساساتشان نکنند تا بتوانند تصمیم درستی بگیرند و دچار اشتباه نشوند و سعی کنند رشد عقلی و عاطفی خود را افزایش دهند تا یک رابطه سالم، باانگیزه و درستی داشته باشند.
انتهای پیام/