به گزارش خبرنگار دنیای ارتباطات گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان؛ در مورد قیمت اینترنت حرف و حدیث زیاد است یک روز مسوولان وزارت ارتباطات حرف از قرار داشتن ایران در لیست ارزانترین کشورهای ارایه دهنده اینترنت می زنند و روز دیگر یکی از رسانه ها خبری با عنوان "ایران یکی از گران قیمت ترین اینترنت های دنیا را دارد" تیتر می کند.
آنچه که مسلم است سرعت متغییر ارایه اینترنت در ایران باعث شده که قیمت های متفاوتی برای فروش اینترنت در نظر گرفته شود و این در حالی که سرعت اینترنت فروخته شده در خیلی از کشورها نمی تواند کمتر از حد تعیین شده توسط رگولاتوری آن کشور باشد.
سخنان وزیر درباره ارزانی اینترنت
اواسط سال گذشته بود که وزیر ارتباطات در جریان مراسم افتتاح پروژههای یکی از اپراتورهای موبایل در حضور خبرنگاران اظهار داشت: "در حال حاضر قیمت اینترنت ایران از ارزانترین قیمتهاست."
وی در ادامه همچنین افزود:
"طبق آمارهای رسمی و آنچه ITU اعلام کرده اکنون قیمت اینترنت ما یکی از ارزانترینهاست، حال در خصوص آفریقا بهطور دقیق نمیدانم اما در سطح اروپا و آسیا این جایگاه حتمی است."
این در حالی است که برخی از کارشناسان معتقدند که اینترنت ایران با توجه به سرعتی که ارایه می دهد یکی از گرانترین کشورهای جهان است. همچنین آمار و ارقامی که توسط سایت های مستقل هم ارایه شده است ایران را در بین کشورهای گران قیمت اینترنت نشان می دهد.
قیمت اینترنت در کشورهای مختلف
یکی از وبسایت هایی که قیمت اجناس مختلف در کشورهای مختلف را برای کسانی که قصد سفر دارند به گوشه و کنار جهان دارند لیست می کند وب سایت www.numbeo.com است.
وب سایت مذکور ایران را به لحاظ قیمت فروش اینترنت در جهان یکی از چهار کشور گران قیمت در جهان ارزیابی می کند و نظری متفاوت با وزارت ارتباطات دارد.
کشورهای مختلف تعرفه های متفاوتی برای ارایه اینترنت به مشترکان خود دریافت می کنند برای مثال طبق آمار این سایت در روسیه قیمت یک ماه استفاده از اینترنت نامحدود حدود 5 و نیم دلار آمریکا یعنی نزدیک به 20 هزار تومان است که به مراتب ارزانتر از اینترنت نامحدودی است که شرکت های اینترنتی در ایران ارایه می دهند.
اینترنت نامحدود ایران طبق آمار سایت مذکور با سرعت 100 مگابایت حداقل احتیاج به پرداخت 88 و نیم دلار در ماه دارد و به این ترتیب قیمت اینترنت ایران یکی از چهار اینترنت گران قیمت جهان برآورد می شود.
پایین بودن سرعت و کیفیت اینترنت
مشکلات اینترنت ایران اما به گران بودنش محدود نمی شود با یک جستجوی اینترنتی ساده به سیل شکایت های مردمی در وبلاگ ها و فروم ها در خصوص قطعی اینترنت، پایین بودن کیفیت و نامناسب بودن ارایه خدمات اینترنتی در کشور برخورد می کنید.
آنطور که سایت internetsociety.org که سرعت اینترنت در نقاط مختلف دنیا را بررسی کرده در آمار خود اشاره کرده، ایران با متوسط سرعت43/4 و متوسط آپلود 68/2 درواقع یکی از 30 کشور کم سرعت در زمینه اینترنت از مجموع 142 کشوری است که این سایت بررسی کرده است.
جالب است بدانید سرعت اینترنت در سنگاپور که سریعترین اینترنت جهان را در اختیار دارد در زمینه دانلود حدود 20 برابر و در خصوص آپلود حدود 40 برابر ایران است.
در همین حال اگر حتی نگاهی سطحی به برخی از رقبای منطقه ای مان بیندازیم مشاهده می کنیم که سرعت اینترنت در این کشورهای حوزه خلیج فارس از جمله در قطر به مراتب بهتر از کشور ما است.
جمعبندی
آمار ضد و نقیض در خصوص اینترنت به احتمال زیاد به دلیل آن به وجود می آید که مسوولان وزارت ارتباطات بدون توجه به سرعت ارایه اینترنتی که در ایران به فروش می رسد فقط و فقط قیمت را لحاظ می کنند. در همین حال اما سایت های جهانی امکان استفاده از حداقل سرعت های مشخص و دانلود نامحدود را لحاظ می کنند و همین موجب تفاوت نرخ محاسبه شده می شود.
حتی اگر قیمت اینترنت در ایران آنقدرها که منابع مستقل می گویند هم گران نباشد باز هم آنچه که مسلم است قیمت فعلی اینترنت در ایران متناسب با جیب ایرانی ها نیست و همین امر استفاده از اینترنت را برای بسیاری از ایرانی ها که شرایط مساعد مالی ندارند تبدیل به کالایی لوکس کرده که برایشان قابل دسترس نیست.
به نظر می رسد باتوجه به سرمایه گذاری وزارت ارتباطات در دولت الکترونیک، سلامت الکترونیک، بانکداری الکترونیک و سایر زیرشاخه های آی تی که استفاده مردم ما از همگی این خدمات مستلزم متناسب بودن قیمت اینترنت با جیب آنها است، باید این وزارتخانه در زمینه کاهش بیشتر قیمت اینترنت همچنان فعال بوده و مثل تخفیف های قبلی باز هم درپی ارزانتر شدن اینترنت کشور برای مشترکان نهایی باشد.
گزارش از نادر نینوایی
انتهای پیام/
ینی خنده داره ها این مسئله !! کسانی که کوچکترین سر رشته ای از یکاهای کامپیوتری دارند متوجه میشن