رئیس کل سازمان نظام پزشکی گفت: اگر موفقیتی در کار درمان بیماران و عمل‌های جراحی وجود دارد، قسمت عمده‌ای از آن قطعا مربوط به تیم بیهوشی است.

محمد رئیس‌زاده، رئیس کل سازمان نظام پزشکی در شانزدهمین کنگره بین‌المللی آنستزیولوژی، مراقبت‌های ویژه و درد، ضمن قدردانی از انجمن بیهوشی مطرح کرد: ما فعالان حوزه سلامت به اهمیت رشته بیهوشی واقف هستیم. اگر موفقیتی در کار درمان بیماران و عمل های جراحی وجود دارد، قسمت عمده ای از آن قطعا مربوط به تبحر، تخصص، زحمات، علم، تکنیک و تجربه دوستان بیهوشی است.

او با تاکید بر تعامل پزشکان و تیم جراحی با تیم بیهوشی، گفت: اهمیت بیهوشی لازم است مورد توجه مسئولان باشد، چرا که بیهوشی رشته ای است که به نوعی می‌میراند و زنده می‌کند.

رئیس سازمان نظام پزشکی با بیان اینکه بیهوشی بیمار به ژنتیک، روحیات، فوبیاها، داروهایی که مصرف می‌کند، نوع عمل، جراح، مانیتورینگ و ... بستگی دارد، گفت: جامعه بیهوشی خیلی سریع از هوش مصنوعی استقبال کرده و نقش این فناوری در این رشته خیلی پررنگ است باید جامعه فعالان این رشته کمک کنند تا در این زمینه عقب نمانیم.

او ادامه داد: در حال حاضر، بحث این است که با اسکن چهره بیمار و همچنین آنالیز گفتار و بیان بیمار می‌توان تشخیص داد که چه میزان دوز دارو و چه نوع بی‌هوشی باید برای بیمار استفاده شود. 

حدود چهل درصد از پزشکان عمومی داخل کشور کار پزشکی نمی‌کنند

رئیس‌زاده گفت: ۴۲ درصد پزشکان عمومی در حال حاضر از ما پروانه طبابت گرفتند و حدود چهل درصد از پزشکان عمومی داخل کشور کار پزشکی نمی‌کنند. درصد کمی هم در ارگان‌های لشگری و کشوری فعالیت می‌کنند.

او در پایان گفت: انتظار دارم وضعیت رشته بیهوشی به صورت خاص دیده و به آن پرداخته شود تا بتوانیم از این بحران در چند سال آینده خارج شویم؛ در غیر این صورت چند سال دیگر اگر نیاز به متخصص بیهوشی داشته باشیم متخصص در این زمینه وجود نخواهد داشت.

خبرنگار: فاطمه کربلایی 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.