رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری ریگان گفت: خشکسالی و ایجاد سد نسا بم، گلدان های طبیعی و نبکاهای این شهرستان را در معرض خطر نابودی قرار داده است.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان ، بهزاد بارانی گفت: نبکا های بخش گنبکی ریگان به دلیل وجود سد نسا و نرسیدن آب به این منطقه در حال خشک شدن است که نیاز به احیا دارد.

وی افزود : پوشش گیاهی نبکا و گلدان های طبیعی در 16 هزار هکتار از مراتع شهرستان ریگان پراکنده شده است.

وی بیان کرد: نبکاها بیشتر در سطوح همواری می رویند که میزان ماسه متوسط و سطح آب زیرزمینی بالا و یا از رطوبت کافی برای رشد برخوردار باشند.

وی با اشاره به اینکه عناصر تشکیل دهنده نبکا شامل ماسه، لای، رس و سیلت است گفت: درختچه های گز از عمده ترین گونه های میزبان نبکاها هستند.

بارانی افزود: درختان در مسیر حمل فرسایش بادی مانع ایجاد می کنند و سبب تجمع ماسه در پای گیاه می شوند و به مرور زمان تلی از ماسه یا تاجی از پوشش گیاه به وجود می آید.

رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری ریگان افزود: نبکا پدیده ای طبیعی است که بر اثر تجمع شن های روان در کنار بوته گز بیابانی به وجود آمده که به یکی از پدیده ها و جاذبه های دیدنی کویر در شهرستان ریگان تبدیل شده است.

بارانی گفت: طول نبکاها در برخی از مناطق ریگان به 10 تا 20 متر می رسد که مناظر و چشم اندازهایی زیبا را در این شهرستان ایجاد کرده است.

نبکا عارضه ای از حاصل تعامل فرسایش بادی، خیسی منطقه و پوشش گیاهی است.

وجود گیاه در مسیر حمل و ترانزیت فریسایشی بادی مانع ایجاد می کند و موجب می شود پای گیاه ماسه ها تجمع کرده و به مرور زمان تله ای از ماسه با تاجی از پوشش گیاه ایجاد شود که به آن نبکا یا تله گیاهی گفته می شود.

انتهای پیام/ی

برچسب ها: نبکاها ، ریگان ، کرمان
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار