به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان،محمد علی شاعری در دیدار با استاندار اصفهان مطرح کرد: زاینده رود هویت مردم و تمام روح و زندگی مردم اصفهان است و باید این مطالبه ی بحق مردم برآورده شود.
وی با بیان اینکه آب و محیط زیست پایه و اساس امنیت غذایی در کشور و در استان اصفهان است، گفت: استان اصفهان ظرفیت های بسیار زیادی برای توسعه ی کشاورزی، صنعتی و گردشگری دارد و اتفاقات بسیار خوبی نیز در سال های اخیردر این خصوص افتاده است.
وی با اشاره به اینکه اصفهان با مشکلات بسیاری نیز مواجه است گفت: درصدد هستیم که با نشست های مختلف با بخش خصوصی و دستگاه های مربوطه بتوانیم در جهت حمایت و برون رفت از مشکلات استان اصفهان که مهمترین آن ها آب و محیط زیست است گام های خوبی برداشته شود.
شاعری افزود: معتقدیم که اگر کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی هرچه بیشتر با مسائل استان ها و مناطق آشنا شود هم نقش نظارتی خود را می تواند بهتر ایفا کند و هم کمک خواهد کرد به دستگاه های اجرایی که به وظیفه ی خود بهتر عمل نمایند.
وی با بیان اینکه در کمیسیون کشاروزی مجلس دهم تصمیم گرفته شد که نظارت عملیاتی را بعنوان یک راهبرد مهم انتخاب نماییم، تصریح کرد: به همین دلیل نیز در سفر به استان ها با اجرای طرح های زیست محیط ، آب و منابع طبیعی و کشاورزی آشنا می شویم و در مواردی که نقصی وجود داشته باشد و یا نیاز به اصلاحات و تصمیمات جدید داشته باشد ؛ به رفع آن کمک خواهیم کرد.
رئیس کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: معتقدیم که با کمک مجلس، دولت و مردم می توانیم به اهداف توسعه در استان ها بیشتر، راحت تر و با هزینه ی کمتر دست یابیم.
وی به تصویب کلیات لایحه ی هوای پاک در مجلس شورای اسلامی اشاره کرد و افزود: با تصویب این لایحه، تمامی دستگاه ها و مردم موظف شدند که منابع انتشار آلودگی را مدیریت نمایند.
شاعری با بیان اینکه در این لایحه مدیریت مصرف سوخت و انرژی منطق با ضوابط و معیارها و استانداردهایی که می تواند برای کاهش آلودگی هوا کمک نماید در نظر گرفته شده است، اضافه کرد: الزاماتی که برای رسیدن به هوای پاک لازم است پیش بینی شده و مشوق های لازم و مقابله با خشک شدن تالاب ها و ارتقای مستمراستانداردآلایندگی در خودروها و موتورسیکلت ها و صنایع آلاینده و همین طور تغییر الگوی مصرف انرژی از جمله تصمیمات بسیار مهمی بود که با تصویب این لایحه در مجلس شورای اسلامی گرفته شد.
وی یادآور شد: استان اصفهان نیز از دو موضوع بسیار مهم کم آبی و آلودگی هوا رنج می برد، کارهای بسیار خوبی برای رفع این مشکلات انجام شده است که امیدواریم با تشکیل ستاد ویژه برای احیای زاینده رود و همکاری همه ی دستگاه ها و کمک مجلس بتوانیم وضعیت زاینده رود را به تدریج بهتر کنیم و به سمت احیای مجدد زاینده رود گام برداریم.
علی محمد شاعری نیز در این دیدار اظهارداشت: سه موضوع اساسی امنیت غذایی، آب و محیط زیست در کشور و همچنین در استان اصفهان اهمیت ویژه ای دارد.
رئیس کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی در پایان گفت: زاینده رود هویت مردم و تمام روح و زندگی مردم اصفهان است و امیدواریم بتوانیم با همکاری، همدلی و مشارکت بخش خصوصی، مردم، دولت و مجلس این مطابله ی بحق مردم اصفهان را هم در موضوع آب و هم در بخش محیط زیست برآورده نماییم.
استاندار اصفهان با بیان اینکه استان اصفهان از مجموعه ای از ظرفیت های عظیم در بخش های صنعت، کشاورزی، دانشگاهی و گردشگری و ... برخوردار است، گفت: در کنار این ظرفیت ها که شاید در کمتر استانی مشاهده شود، چالش ها و مشکلات بسیاری نیز در استان اصفهان وجود دارد.
رسول زرگرپور با بیا اینکه عملکرد استان ملی و منطقه ای است، گفت: چالش ها و معضلاتی هم که اصفهان با آن روبرواست ملی است و باید به صورت ملی با آن ها برخورد شود.
زرگرپور با بیان اینکه بخش کشاروزی با همه ی اهمیت خود در سایه ی صنعت قرار گرفته و نتوانسته به جایگاه اصلی خود دست یابد، گفت: علیرغم همه ی محدودیت ها سالانه ۶ میلیون تن محصولات کشاروزی در استان تولید می شود که با تغییر الگوی کشت و روش های نوین آبیاری با وجود خشکسالی میزان تولیدات کاهش نیافته است.
وی با بیان اینکه در سال های اخیر یکصد هزار هکتار از زمین های حاصلخیز اصفهان از سطح زیر کشت خارج شده است، افزود: با توجه به اینکه امکانات مطلوبی برای کشاورزان ماهر و کاردان استان وجود نداردکشت فراسرزمینی برای استفاده از تجر
بیات آن ها در دستور کار قرار گرفته است.
رسول زرگرپور اصلی ترین چالش استان را مشکلات آب و مسائل زیست محیطی خواند و گفت: آلودگی آب، هوا و خاک از مهمترین مشکلات استان و مطالبات جدی و اساسی مردم اصفهان است و برای برطرف شدن این مشکلات طرح های جامعی در نظر گرفته شده است بطوری که طرح جامع کاهش آلودگی هوای اصفهان یکی از موفق ترین طرح های کشور در این زمینه بود.
مدیر ارشد استان افزود: علیرغم این اقدامات ولی به دلیل حجم وسیع آلودگی، همچنان آلودگی هوا مشاهده می شود و پیش بینی شده است که تا پایان سال ۹۵ این طرح جامع ادامه یابد و از سال آینده طرح رسیدن به هوای پاک اجرایی شود.
استاندار اصفهان ضمن ابراز خرسندی از تصویب کلیات لایحه ی هوای پاک در مجلس شورای اسلامی، گفت: شأن این استان و مردم اصفهان این است که هوای پاک داشته باشند و باید این موضوع به صورت جدی پیگیری شود.
وی رودخانه ی زاینده رود را نه تنها یک رودخانه بلکه روح و روان مردم استان خواند و گفت: زاینده رود در دهه های گذشته به دلیل سوء مدیریت، بارگذاری های خارج از ظرفیت، خشکسالی و ... به یک رودخانه ی فصلی تبدیل شده است و امیدواریم با اجرای کامل طرح ۹ ماده ای احیای حوضه ی آبریز زاینده رود بتوانیم بخشی از مشکلات را برطرف کنیم.
رسول زرگرپور با انتقاد از اینکه اجرای این طرح سرعت لازم را ندارد، گفت: باید در کنار این طرح، طرح بلند مدتی نیز برای پایداری رودخانه به اجرا در آید چرا که مردم استان مطالبه ی جدی در این خصوص دارند ودولت نیز قول داده است و اگر کمیسیون کشاورزی مجلس نیز کمک نماید در کوتاه مدت می توانیم رودخانه را احیا و در بلند مدت پایداری لازم را در شرایط رودخانه ایجاد کنیم.
انتهای پیام/م