به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز، مهرداد شریفی رییس مرکز بهداشت غرب اهواز بیان داشت: پس از شناسایی این کارگاه شیرینی پزی و بازدید های متعدد کارشناسان بهداشت محیط مرکز جامع سلامت شماره 5(کیان آباد)، با توجه به وجود نواقص بحرانی و غیر بحرانی در محل طبق ماده 22و 23 و 26 و 30 از آئین نامه اجرایی قانون اصلاح ماده 13 قانون مواد خوردنی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی و عدم رفع نقص در مهلت تعیین شده، نسبت به پلمپ محل اقدام گردید.
وی با اشاره به اینکه در این بازدید، مقدار زیادی رنگ شیمیایی و اسانس غیر مجا، کشف و معدوم گردید، از عدم توجه به سلامت مردم و استفاده سودجویانه از مواد اولیه نامرغوب، غیر استاندارد و فاقد کیفیت، عدم رعایت اصول بهداشتی بویژه از نظر بهداشت فردی، ابزار کار و محل تولید و فرآوری محصولات مواد غذایی، اظهار تاسف کرد و گفت: عملکردهای اینچنین، کاهش اعتماد مصرف کنندگان را نیز در پی خواهد داشت.
شریفی استفاده وسیع از رنگ ها را در مواد غذایی بویژه شیرینی جات به دلیل جذابیت و بازار پسندی، تحریک اشتهای مصرف کنندگان و ترغیب آن ها به خرید و همچنین جبران رنگ از دست رفته در زمان نگهداری یا فرآیند تولید دانست که از دیر باز مورد توجه بسیاری از تولید کنندگان مواد غذایی بوده است.
رییس مرکز بهداشت غرب اهواز با بیان اینکه رنگ های مصنوعی، موادی است که در نتیجه سنتز مواد آلی به دست می آید و دامنه کاربرد آن ها نامحدود است اذعان داشت: بیشتر این رنگ ها، جهت استفاده در مواد غذایی انسان مجاز و قابل قبول نیست و عوارضی بدنبال دارد.
مهرداد شریفی خاطرنشان کرد: باتوجه به نوع رنگ بکار رفته در مواد غذایی، احتمال بروز اختلالات و بیماریهایی از قبیل: آسم، تومورهای بدخیم سرطانی، بیماریهای کبدی و کلیوی در مصرفکنندگان وجود دارد و احتمال آسیب کبد و کلیه به عنوان دو سیستم سم زدای بدن، بیشتر از سایرارگانهاست.
وی کاهش ضریب هوشی و قدرت یادگیری کودکان و نوجوانان را از دیگر عوارض رنگ های مصنوعی بیان کرد و گفت: علاوه بر آن، استفاده از انواع مواد نگهدارنده مثل بنزوات سدیم نیز می تواند سلامت مصرف کنندگان را مورد تهدید قرار دهد و همراه بودن این ترکیبات با رنگهای مصنوعی در یک ماده غذایی، باعث تشدید اثر زیان آور هریک از آنها شده و به اصطلاح اثر هم افزایی دارد.
سید نعیم موسوی نسب کارشناس مسئول بهداشت محیط مرکز بهداشت غرب اهواز به شهروندان توصیه کرد: از خرید موادغذایی از واحدهای صنفی که مورد تایید مراجع بهداشتی نیست، خودداری کنند و شهروندان درصورت مشاهده هرگونه تخلف بهداشتی در اصناف مواد غذایی بویژه اصناف حساس همچون رستوران ها، قنادی ها، مراکز تهیه و عرضه فست فود ونان فانتزی و.. مراتب را بصورت تلفنی به شماره تلفن 3914220 و یا سامانه 190 اطلاع دهند.
انتهای پیام/گ