به گزارش خبرنگار حوزه
سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، نگاهی به عملکرد سالهای اخیر ترکیه در منطقه نشان میدهد، آنکارا همواره سیاستی مداخله جویانه را در قبال عراق و سوریه دنبال کرده است.
ترکیه از ابتدا دروازه پشتیبانی و سرازیر کردن داعش به مرزهای عراق بوده است. اکنون که داعش، نفسهای آخر را در موصل میکشد، ترکیه در قامت مبارزه با تروریسم ظاهر شده و با اعمال فشار به بغداد، قصد دارد نیروهایش را وارد عراق و عملیات موصل کند.
*ترکیه هیچ کمکی به عراق نکرده و به دنبال مصالح خود است شبکه
المیادین لبنان در گزارشی اعلام کرد؛ حیدر العبادی نخست وزیر عراق در کنفرانس بیداری اسلامی که شنبه (22 اکتبر سال جاری) برگزار شد گفت: زمانی که برخی دولتها برای تصفیه حساب بینالمللی از تروریسم پشتیبانی میکنند، باید پرسید زمانی که ملت عراق به دست داعش سربریده میشد، آنها کجا بودند؟
وی ترکیه و عربستان را به یاری عراق برای مبارزه واقعی با تروریسم فراخواند. آنگونه که العبادی میگوید بیداری اسلامی محدود به شعارها نمی شود بلکه به «اقدام و رویکرد» تغییر کرده است. نخست وزیر عراق با اشاره به این که نبرد موصل تمامی ملت عراق را یکپارچه ساخته است، تاکید کرد: انسجام فرزندان سرزمین عراق با نیروهای مسلح این کشور دلیل اصلی مقاومت آنان است.
وی در ادامه اظهار داشت: نبرد موصل در مراحل پایانی خود برای نابودی تروریستهای داعش قرار دارد، به علاوه تروریسم به روشهای دیگری تحت عناوین متعدد، برای ایجاد تفرقه میان ملت عراق پناه خواهد برد.
کنفرانس بیداری اسلامی به مدت 2 روز به میزبانی بغداد پایتخت عراق و با حضور حیدر العبادی نخست وزیر عراق و تعدادی از شخصیتهای عراقی و نمایندگانی از 26 کشور اسلامی برگزار شد.
در بین نمایندگان کشورها، «علی اکبر ولایتی» دبیرکل مجمع جهانی بیداری اسلامی نیز حضور داشت.
*تلاش تروریسم برای رواج افکار خود به نام اسلام شبکه
المیادین در ادامه تصریح کرد؛ سلیم الجبوری رئیس مجلس عراق نیز با اشاره به اهداف تروریسم در منطقه گفت: تروریستها در تلاش هستند تا افکار و عقاید خود را به نام دین اسلام رواج دهند.
وی درخصوص نشست 2 روزه بیداری اسلامی در بغداد نیز بیان داشت: کشورهای همسایه جهت برگزاری همایش مشترک برای حل مشکلات در منطقه کافی هستند. الجبوری با اشاره به این که اعلام پیروزی کامل در عراق به زودی نهایی می شود، گفت: جبهه تروریسم در تلاش است تا افکار و عقاید خود را تحت عنوان مبانی اسلام ترویج کند.
*افراط گرایی، تهدیدی برای تمامی بشریت رئیس مجلس عراق با تاکید بر این که خطر افراط گرایی تمام وجود امت اسلامی و تمامی بشریت را تهدید میکند، گفت: امت اسلامی به ناچار سهم عظیمی از مسئولیت رویارویی با تروریسم را برعهده دارد و شما نیز مقدار زیادی از این ماموریت را متحمل هستید.
*مسیر ترکیه در منطقه کاملا اشتباه است/ مردم عراق به آنکارا هیچ اعتمادی ندارند «مصیب نعیمی» کارشناس مسائل منطقه غرب آسیا در گفتوگو با خبرنگار
سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، پیرامون اقدام ترکیه برای حضور نظامی در عراق، اظهار داشت: با توجه به بحرانهای منطقه، بهویژه در سوریه و عراق و نیز چشمانداز ترسیمی آنکارا در این بحرانها، میبینیم که دولت ترکیه مسیر کاملا اشتباهی را پیموده و با ناکامی مواجه است.
وی با اشاره به عوامل موثر حضور ترکیه در صحنههای منطقهای و عراق خاطرنشان کرد: دولت آنکارا فرصتهای زیادی را از دست داده و رویکردهایش در داخل ترکیه نیز با شکست مواجه شده است.
نعیمی با بیان اقدامات ترکیه در اعمال فشار به عراق، گفت: اشغال سرزمینهای عراق و سوریه از سوی تروریستها از معادلات ترکیه بهشمار میرود، شاید دولت اردوغان با تفکری یک طرفه به دنبال سهیم شدن در معادلات منطقهای بوده است.
وی با اشاره به این که حضور ترکیه در اردوگاه آمریکا و کشورهای غربی یکی از عوامل آشکار شدن نیت این کشور درخصوص تحولات منطقه است، تصریح کرد: سکوت و حتی رضایت ترکیه از حضور تروریسم در شمال عراق، این باور را در میان افکار مردمی سوریه و عراق تقویت کرد که آنکارا نمیتواند همپیمان قابل اعتمادی برای همسایگان جنوبی خود نیست.
این کارشناس مسائل منطقه با تاکید بر این که مخالفت با حضور ترکیه در سرزمینهای عراق کاملا مردمی است و دولت بغداد نیز نمی تواند در اینباره مماشات کند، ادامه داد: بر همین مبنا حیدر العبادی نخست وزیر عراق ضمن تشکر از ترکیه در پارهای از اوقات، از سوی دیگر نیز تاکید میکند که آزادی کشورش تنها به دست ملت عراق رقم خواهد خورد.
وی با بیان این که ترکیه اشتباه جدیدی را در عراق مرتکب میشود، گفت: ورود ترکیه در مسئله عراق که همه تسهیلات برای آزادی موصل اتخاذ شده است نمیتواند برای مردم عراق قابل قبول باشد. دولت آنکارا میتوانست ابتدا رایزنی کرده و تغییر مسیر خود در عذرخواهی از روسیه را در مورد عراق کامل کند.
نعیمی در پایان تصریح کرد: ترکیه نتوانست تصویر مناسبی از نقش همسایگی خود در سوریه نشان دهد، لذا این بیاعتمادی به مردم عراق نیز کشیده شده است.
دولت اردوغان تا به امروز در خلاف جهت اراده ملت عراق و منطقه پیش رفته است. ترکیه اکنون به جای پذیرش خطاهای بزرگ خود و عذرخواهی از مردم عراق و سوریه، میخواهد اشتباهی بزرگتر و حتی نابخشودنی را مرتکب شود.
درواقع حضور متجاوزانه نیروهای نظامی ترکیه در موصل، به معنای ترمیم پازل فروریخته آمریکایی برای جنگ افروزی در عراق است.
گزارش از: وحید امیدی موحد
انتهای پیام/