شرافتی راد گفت: مرز ادوغاورن به عنوان تنها معبر رسمی کشور و پل ارتباطی ایران با سایر کشورهای آسیای میانه نقش به سزایی در تعاملات بازرگانی بین ایران و افغانستان دارد.

مرز دوغارون نقش اساسی در تعاملات بازرگانی بین ایران و افغانستان داردبه گزارش حوزه افغانستان باشگاه خبرنگاران، حسین شرافتی‌راد فرماندار تایباد با اشاره به اهمیت مرز ادوغاورن گفت: این مرز به عنوان تنها معبر رسمی کشور و پل ارتباطی ایران با سایر کشورهای آسیای میانه نقش به سزایی در تعاملات بازرگانی بین ایران و افغانستان دارد.


حسین شرافتی راد  افزود: حدود 95درصد کالاهای وارده به شکل ترانزیت از امارات که به بندرعباس و گمرک شهید رجایی و باهنر انتقال می یابد از این گمرک به کشور افغانستان ارسال می شود و پنچ درصد دیگر از سایر گمرکات کشور به گمرک دوغارون وارد می شود. 

وی اظهار کرد: بیشترین حجم کار این گمرک در حال حاضر ترانزیت کالا از طریق بندر عباس بوده و کالاهای تجار افغانستانی و پاکستانی و گاه هندی و دیگر ملل همسایه افغانستان، از طریق کشورهای عربی و حوزه خلیج فارس به گمرکات بندرعباس ، بندر لنگه و دیگر گمرکات مرزی ترانزیت می شود.

وی در خصوص منطقه ویژه اقتصادی دوغارون در نقطه صفر مرزی ایران و افغانستان نیز اظهار کرد: هرات یکی از مهمترین بازارهای کشور افغانستان است که با نقطه صفر مرزی و منطقه ویژه اقتصادی دوغارون 120کیلومتر فاصله دارد که نقش بسزایی در اقتصاد بین دو کشور دارد.
 
فرماندار تایباد همجواری این شهرستان با کشور افغانستان را یک فرصت طلایی در زمینه های مختلف اشتغالزایی دانست و گفت: گمرک دوغارون در این شهرستان به عنوان یکی از مهمترین و برترین گمرکات گشور است که بیش از 100سال قدمت دارد و در حال حاضر بیش از 50درصد کالاهای صادراتی استان از این گمرک و مرز صورت می گیرد.

وی اظهار کرد: سالانه بیش از یک میلیون و 130هزار تن انواع کالا از طریق این گمرک به بازارهای هدف افغانستان صادرات می شود که این نشان از علاقمندی بازارهای این کشور به کالاهای ایرانی است. 

وی گفت:در سالی که مزین به سال اقتصاد مقاومتی و اقدام و عمل است و با توجه به جایگاه استراتژیک این شهرستان مرزی، نیاز است که برای تحقق شعار سال، مسوولان به این منطقه نگاه ویژه ای داشته باشند. 

وی گفت: باتوجه به اشتراکات فرهنگی بین دو کشور به ویژه در شهرستان تایباد با حوزه جنوب غرب افغانستان و استان هرات می توانیم در حوزه مسایل فرهنگی تعاملات مناسبی داشته باشیم. 

فرماندار تایباد به جایگاه کشاورزی این شهرستان در سطح استان خراسان رضوی اشاره کرد و گفت:در حال حاضر افزون بر 80درصد مردم این شهرستان در حوزه کشاورزی و دامپروری فعالیت دارند که در صورت حمایت دولت و با توجه به همجواری این شهرستان با کشور افغانستان می تواند بستر صادرات انواع کالا را به سمت آن کشور فراهم کرده که در نهایت نقش بسزایی در اشتغال زایی جوانان جویای کار منطقه دارد.

استان خراسان رضوی 300 کیلومتر مرز مشترک با کشور افغانستان دارد. 

ایرنا نوشت: شهرستان 114هزار نفری تایباد در فاصله 225کیلومتری جنوب شرقی مشهد قراردارد.

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.