وی با اشاره به اینکه براساس مطالعات انجام شده توسط مشاورین 10 هزار هکتار از اراضی شیبدار استان در مناطق مرکزی و جنوب مستعد کاشت درخت زیتون هستندافزود: چنانچه آب مورد نیاز این سطح از اراضی تأمین شود میتوان مبادرت به کشت زیتون در اراضی مذکور کرد.
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی لرستان گفت: این سازمان آمادگی دارد توسط بخش خصوصی و کارآفرین، کمکهای فنی و اعتبار مورد نیاز آن را پیگیری کند.
بهاروند افزود: محصول زیتون لرستان به علت عاری بودن از آفاتی نظیر مگس زیتون و انواع شپشکها که از آفات کلیدی این محصول در مناطق شمالی کشور و مناطق مدیترانهای هستند، از سم و سمپاشی بی نیاز است و این محصول در لرستان کاملاً سالم بوده و با توجه به آزمایشاتی که بر روی روغن استحصالی آن انجام گرفته جزو روغنهای بسیار مرغوب و ممتاز محسوب میشود.
وی گفت: درخت «گیاه» زیتون در بسیاری از مناطق لرستان که سایر محصولات توان رشد و ماندگاری ندارند بخوبی رشد کرده و با شرایط کمآبی که یکی از محدودیتهای کشاورزی منطقه است کاملاً سازگار بوده و با توجه به رشد سریع آن یکی از معدود درختانی است که در جلوگیری از فرسایش در عرصههای شیبدار مناسب بوده و نیاز آبی آن نیز بسیار پایین است.
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی لرستان افزود: این ویژگیها باعث شده تا این درخت «گیاه» یکی از گزینههای مطلوب در دستیابی به تحقق پایدار کشاورزی در بسیاری از مناطق دنیا قلمداد شود، بگونهای که در بین محصولات باغی دنیا اولین محصولی است که از طریق سازمان خواربار جهانی F.A.O دارای شورای بین المللی زیتون بوده و کشورهایی که زیتون کاری دارند عضو این شورا هستند.
انتهای پیام/م