«بررسی عملکرد نظارتی نظام بانکی کشور» موضوع گفتگوی ویژه خبری با حضور معاون نظارتی بانک مرکزی، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی و دبیر کل خانه صنعت ایران در این برنامه، بحث و بررسی شد.

به گزارش خبرنگار سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ «بررسی عملکرد نظارتی نظام بانکی کشور» موضوع گفتگوی ویژه خبری امشب شبکه دو سیما بود که با حضور "فرشاد وحیدی" معاون نظارتی بانک مرکزی، "محمد حسن نژاد" عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی و "محمدرضا مرتضوی" دبیر کل خانه صنعت ایران در این برنامه، بحث و بررسی شد.

در ابتدای این بحث، حیدری معاون نظارتی بانک مرکزی با بیان اینکه  رابطه نرخ تورم و نرخ سود تسهیلات مبنای علمی ندارد، گفت: تعیین نرخ سود تسهیلات باید بر اساس نظام عرضه و تقاضا صورت گیرد.

روند تعیین نرخ سود سپرده و تسهیلات، روند کاهشی است

وی افزود: روند تعیین نرخ سود سپرده و تسهیلات، یک روند کاهشی است که با عرضه بیشتر پول و به تعادل رسیدن بازارهای مالی، ان شاء الله شاهد کاهش بیشتر نرخ ها باشیم به نحوی که تعادل در هیچ بخشی از بازار به هم نخورد.


لینک دانلود

تذکر کتبی بانک مرکزی به ۱۰ بانک، جهت رعایت نرخ سود تسهیلات

معاون نظارتی بانک مرکزی با بیان اینکه پس از ابلاغ نرخ ۱۸ درصد سود تسهیلات از سوی شورای پول و اعتبار به شبکه بانکی ما نیز با تمام توان به عملکرد بانک ها در سراسر کشور در این حوزه، نظارت می کنیم، اعلام کرد: بعد از تصویب نرخ سود سپرده و تسهیلات توسط شورای پول و اعتبار ؛  به حدود ۱۰ بانک جهت رعایت نرخ اعلامی این شورا تذکر کتبی دادیم و دستورات اصلاحی لازم را نیز به آنها ابلاغ کردیم و بازرسین ما نیز موارد تخلف را مورد رسیدگی قرار دادند تا اصلاحات لازم در مورد نرخ اعلامی به عمل آید.

 حیدری در ادامه با اشاره به اینکه، بانکها از محل سپرده 15 درصد و تسهیلات 18 درصد می توانند 3 درصد حق الوکاله دریافت کنند اظهار داشت: بانک های تجاری سیاست گذاری پولی نیستند لذا، تعیین نرخ سود بانکی در شورای پول و اعتبار صورت می گیرد.

لینک دانلود

10 هزار میلیارد تسهیلات در شبکه بانکی به13 هزار بنگاه کوچک و متوسط اعطا شده است

وی با بیان اینکه، روزانه ده ها شعبه بانکی مورد نظارت و رسیدگی قرار  می گیرد گفت: 10  هزار میلیارد تسهیلات در شبکه بانکی به 13 هزار بنگاه کوچک و متوسط اعطا شده است.

معاون نظارت بانک مرکزی با اشاره به اینکه، اگر مشتری به بانک مراجعه کند و از محل تسهیلات، بانک وجهی را بلوکه کرده باشد تخلف محسوب می‌شود ادامه داد: در این صورت بانک متخلف  را توبيخ خواهیم کرد.

وی با بیان اینکه، بانک ها نباید به منابع بانک مرکزی مراجعه کنند زیرا آثار تورمی در بر دارد خاطرنشان کرد: جرائم و تخلفات بانکی در هیات انتظامی بانک ها  مورد رسیدگی قرار می گیرد.

نظارت بانک مرکزی به صورت های مالی در سال جاری بی نظیر بوده است

حیدری با اشاره به اینکه، نظارت بانک مرکزی به صورت های مالی در سال جاری بی نظیر بوده است اظهار داشت: مجامع عموم بانک ها با 3_4 ماه تاخیر انجام شده است.

وی با بیان اینکه، صورت های مالی را شفاف کرده ایم ادامه داد: بانک های تجاری صورت های مالی خود را منتشر کرده اند لذا، شان بانک مرکزی در شفاف سازی رعایت شده است.

معاون نظارت بانک مرکزی با بیان اینکه، بانک مرکزی به دنبال حفظ حقوق سپرده گذاران است افزود: 330 هزار فقره قرض الحسنه ازدواج پرداخت شده و 650 هزار نفر در نوبت دریافت هستند.

وی با اشاره به اینکه، طی 7 ماه گذشته 3 هزار و 900 میلیارد تسهیلات قرض الحسنه پرداخت شده است گفت: بانک ها 70 هزار میلیارد سرمایه دارند به طوری که از این رقم 40 درصد می تواند برای امور شرکت داری و غیره صرف شود.

زارع در ادامه طی گفتگوی زنده تلفنی با اشاره به اینکه، نظارت بانک مرکزی از حیث قانونی و اجرایی ضعیف است گفت: نظارت بانک مرکزی محدود به نظارت های مرسوم بین المللی است.

وی با بیان اینکه، جایگاه کمیته فقهی قانونی نیست افزود: قانونی در رابطه با نظارت شرعی نداریم .

انتهای پیام/


اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
-
ناشناس
۱۰:۳۸ ۱۰ آبان ۱۳۹۵
واقعا که نظارت بر بانک ها ضعیفه به خصوص بانک مرکزی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۴۴ ۱۰ آبان ۱۳۹۵
تمام بانک های ایران زیر نظر بانک مرکزی ساری باشد
آخرین اخبار