مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماریهای معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: رعایت بهداشت فردی مهمترین اصل پیشگیری از ابتلا به شپش سر است.

رعایت بهداشت فردی مهمترین اصل پیشگیری از ابتلا به شپشبه گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد؛ دکتر محمدجعفر صادقی با بیان اینکه استفاده از وسایل آلوده به صورت مشترک باعث شیوع بیماری در جامعه می شود، گفت: شپش سر می تواند از طریق تماس مستقیم و ازدحام جمعیت از سر فرد آلوده به سر فرد سالم و همچنین از راه تماس با وسایل فرد مبتلا مانند بالش، پتو، ملحفه، برس، شانه، گیره مو، گل سر، مقنعه، شال، روسری، چادر، کلاه و حوله حمام و وسایل آرایش مو قابل انتقال است.

وی افزود: شپش سر حشره ای کوچک، خونخوار و بدون بال به اندازه ۲ تا ۳ میلیمتر است که قادر به پرواز کردن و جهیدن نیست و حرکت لغزشی داشته و هیچ گونه بیماری را به فرد دیگری منتقل نمی کند.

مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماریهای معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد، درمان صحیح و کامل شپش سر را شامل چهار مرحله برشمرد و گفت:  چنانچه هر کدام از این مراحل حذف شده يا ناقص انجام شود آلودگی به شپش بر طرف نخواهد شد.

صادقی درمان دارویی شپش سر برای از بین بردن شپش بالغ در افراد آلوده، زدودن تخم های شپش(رشک) از موهای سر افراد آلوده با استفاده از سرکه، انجام اقدامات جانبی شامل ضد عفونی و گند زدایی وسایل و محیط و درمان دسته جمعی اطرافیان فرد مبتلا را از مراحل درمان صحیح و کامل شپش سر نام برد.

وی مهمترین داروهای انتخابی در درمان شپش سر را فرآورده های پرمترین ، لیندان و دایمتیکون که به صورت شامپو و لوسیون در بازار موجود می باشد عنوان کرد و افزود:  این داروها در داروخانه ها و تمامی مراکز خدمات جامع سلامت شهری و روستایی در مناطق زیر نظر دانشگاه علوم پزشکی مشهد در دسترس بوده و نحوه استفاده صحیح هر کدام از آنها باید به خانواده ها آموزش داده شود.

مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماریهای معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد استفاده از سرکه را راهی موثر به منظور جدا کردن تخم های شپش موجود در روی موها ذکر کرد و گفت: بدین منظور افراد می توانند از مخلوط مساوی سرکه و آب استفاده کرده به نحوی که تمام سر و موها را با این محلول خیس کرده و  بعد از چند دقیقه با یک شانه دندانه ریز موها را خوب شانه کرده و سپس موها را آبکشی کنید.
صادقی افزود: محلول آب و سرکه کپسول تخم ها را سست می کند و شانه دندانه ریز به جدا کردن آنها از موها کمک می کند.

وی رعایت بهداشت فردی را از اهم اقدامات در کنترل شیوع شپش عنوان کرد و به شستن همه لباسها و ملحفه ها، وسایل شخصی که فرد شپش‌زده در ارتباط بوده اند با آب داغ، قرار دادن اجسام غير قابل شستشو به مدت يک هفته در کيسه پلاستيکي با درب بسته، پاک کردن فرش ها، موکت ها و کف منزل با جار برقي، عدم استفاده از وسایل آرایش عمومی و دفع به موقع مو در آرایشگاه ها و عدم استفاده از لوازم شخصی دیگران مثل برس، شانه، حوله حمام، روسری، شال، مقنعه، چادر، کلاه به عنوان اقدامات مهم بهداشتی در کنترل شیوع این بیماری تاکید کرد.

مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماریهای معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: در مبارزه با شپش سر به هيچ عنوان سمپاشي محيط توصيه نمی شود.

انتهای پیام// م.م  

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.