به گزارش
گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از
شیراز؛ دنیا فیروزی یک کارشناس ارشد تغذیه در دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز با بیان اینکه هزاران سال است که چای سبز به عنوان یک دارو در کشور های آسیایی مورد استفاده است، گفت: علت برتری چای سبز نسبت به چای سیاه، فرآیند آماده سازی این دو نوع چای است که در چای سیاه باعث تخمیر آن می شود، این تخمیر باعث از دست رفتن آنتی اکسیدان ها و ترکیبات پلی فنلی چای می شود؛ در صورتی که در فرآیند تهیه چای سبز، تخمیری صورت نمی گیرد در نتیجه ترکیبات مغذی آن حفظ می شود.
این کارشناس ارشد تغذیه با بیان اینکه چای سبز، سوخت و ساز بدن را افزایش می دهد و باعث تنظیم سطح گلوکز و کند کردن روند افزایش قند خون پس از صرف غذا می شود، ادامه داد: مصرف چای سبز از بالا رفتن سریع انسولین و در نتیجه ذخیره چربی در بدن جلوگیری می کند و باعث کاهش مقاومت عروق در برابر تغییرات فشارخون می شود.
فیروزی افزود: چای سبز از تشکیل لخته، که علت اصلی حملات قلبی است، جلوگیری می کند؛ این نوشیدنی، کلسترول بد را کاهش می دهد و نسبت کلسترول خوب به کلسترول بد را بهبود می بخشد، آنتی اکسیدان های قوی موجود در چای سبز دارای خواص ضد باکتری و ضد ویروس است که باعث محافظت بدن در برابر آنفولانزا و سرطان می شود.
او با اشاره به اینکه "تیانین" به صورت طبیعی در برگ چای یافت می شود و دارای اثرات آرامش بخش و ضداسترس است، اضافه کرد: چای سبز همچنین در کاهش افسردگی نقش دارد؛ دارای خواص ضد سرطان است و باعث کشتن سلول های سرطانی بدون آسیب به سلول های سالم می شود، این گیاه به دلیل دارا بودن خواص ضد التهابی و آنتی اکسیدانی باعث محافظت پوست در برابر پیری می شود و آسیب های ناشی از اشعه خورشید را کم می کند.
این کارشناس ارشد تغذیه دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز در پایان با توجه به اینکه چای سبز مانند چای سیاه دارای ترکیباتی است که از جذب آهن در صورت استفاده بیش از اندازه جلوگیری می کند، گفت: مصرف چای سبز برای بانوان باردار، کسانی که قصد بارداری دارند، افراد کم خون و کسانی که دارای حساسیت به کافئین هستند، به دلیل دارا بودن کافئین، توصیه نمی شود.
انتهای پیام/ن