به گزارش خبرنگار
گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان؛ محمد درویش مدیرکل دفتر مشارکت های مردمی سازمان حفاظت محیط زیست در نخستين جشنواره تجربیات موفق سمنهای محیط زیستی، گردشگری پایدار و انجمن های دانشجویی که امروز در سالن همایشهای سازمان حفاظت محیط زیست برگزار شد، اظهار داشت: ما زمانی می توانیم به جریانهای کاهنده سرزمینمان پایان دهیم که مردم را واقعا در این قدرت شریک کرده باشیم.
وی در رابطه با هدف برگزاری جشنواره تجربیات موفق سمنهای محیط زیستی، گردشگری پایدار و انجمن های دانشجویی، تصریح کرد : هدف از برگزاری این جشنواره که به پیشنهاد معصومه ابتکار رئيس سازمان حفاظت محیط زیست برگزار شده، این است که این پیام را به همه آن عزيزانی که در گوشه کنار کشورمان بی منت برای توان تاب آوری سرزمینمان تلاش می کنند، برسانیم که زحمات آنها دیده می شود.
مدیرکل دفتر مشارکت های مردمی سازمان حفاظت محیط زیست بیان داشت: 109 تجربه به دبیرخانه نخستین جشنواره تجربیات موفق سمن های محیط زیستی، گردشگری پایدار و انجمن های دانشجویی ارسال شد که بیشتر از حد انتظار ما بوده که از این تعداد در نهایت 35 تجربه امروز مورد قدردانی قرار می گیرد.
درویش افزود: 109 طرح ارسال شده نشان از خوب بودن نخستین گام ما در زمینه به نمایش گذاشتن تجربیات موفق فعالان محیط زیستی است و اگر امروزه تنها از 35 تجربه قدردانی میکنیم به این معنی نیست که باقی واجد قدردانی نیستند.
وی بیان داشت: سازمان متولی طبیعت ایران فضایی را فراهم می کند که از تجربیات نمونه امروز در اجلاس های فصلی و نمایشگاه بین المللی محیط زیستی استفاده شود.
مدیر کل دفتر مشارکت های مردمی سازمان حفاظت محیط زیست در پایان گفت: همیشه می گوییم از 891، NGO محیط زیستی کشورمان، چقدر فعال هستند، که برخی با نا امیدی اعلام می کنند تنها 10 درصد آنها فعال هستند ولی این جشنواره را برای نشان دادن تجربیات موفق سمن های محیط زیستی، گردشگری پایدار و انجمن های دانشجویی برگزار کرده ايم تا همگان دریابند که بدون حضور کنشگران و فعالان مردمی هیچ امکانی برای اتفاق افتادن یک موضوعی وجود ندارد.
درویش با اشاره به تعهد ایران در توافق اجلاس پاریس برای کاهش انتشار گازهای گلخانهای و كاهش مصرف سوخت تاکیدکرد: باید به سمتی پیش برویم تا از ابزارهایی استفاده کنیم که کمترین وابستگی به سوخت های فسیلی داشته باشند تا از خسارت 40 هزار ميليارد توماني این واقعه جلوگیری کنیم.
مدیرکل دفتر مشارکت های مردمی سازمان حفاظت محیط زیست در پایان گفت: وام دوچرخه و موتورسیکلتهای برقی بدون سود و کارمزد از سوی بانک رسالت به دوستداران این وسایل نقلیه اختصاص می یابد.
گفتنی است؛ طرح ظرفیتسازی در ذینفعان و متصدیان تالاب برای اتخاذ الگوهای معیشتی سازگار با محیط زیست (تالاب قرهقشلاق بناب) از جمله طرحهای منتخب ارائه شده در مراسم اختتامیه جشنواره بود که توسط انجمن جوانان حافظ زمین (دامون) در آذربایجانشرقی اجرایی شده بود.
طرح حفاظت از ذخایر ژنتیک کرفس کوهی در منطقه زاگرس مرکزی در استان اصفهان توسط جمعیت پیام سبز اجرایی شده بود که در این مراسم ارائه شد.
همچنین طرح خرس سیاه بلوچی توسط حافظان حیات وحش بدون مرز (بلوچبافت) در استان سیستان و بلوچستان اجرایی شده بود و طرح ارتقای سلامت با رویکرد آموزش محیط زیست توسط موسسه "مهرگان پرتو پژوه" در استان کرمان نیز در این مراسم ارائه شد.
علاوه بر این طرح مدرسه بینالمللی جنگل هورامان توسط انجمن "هیلوجنبش علفزار" در استان کرمانشاه اجرایی شده بود، در این مراسم ارائه شدند.
انتهای پیام/