به گزارش خبرنگار
اقتصاد و انرژی گروه
اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، حمید چیت چیان وزیر نیرو با حضور در شانزدهمین نمایشگاه صنعت برق در جمع خبرنگاران در خصوص این نمایشگاه اظهار داشت: هدف از برگزاری این نمایشگاه فراهم کردن زمینه همکاری هر چه بیشتر شرکت های خارجی و داخلی در این صنعت است.
وی افزود: در حال حاضر بیش از 95 درصد تجهیزات مورد نیاز صنعت برق در داخل کشور ساخته می شود؛ ضمن اینکه شرکت های داخلی خدمات فنی و مهندسی خود را به سایر کشورهای جهان نیز صادر می کنند.
وزیر نیرو تاکید کرد: این نمایشگاه فرصت مناسبی برای نشان دادن محصولات صنعت برق کشور به شرکت های خارجی و توسعه همکاری با آنها در زمینه حوزه برق است.
وی با اشاره به حضور پررنگ شرکتهای دانشبنیان در این دوره از نمایشگاه تاکید کرد: در چارچوب مقررات و قوانین موجود این شرکتها از مزیتهای موجود برخوردارند و در این زمینه گرایش وزارت نیرو و شرکتهای تابعه آن حمایت از این شرکتهاست تا بازار در اختیارشان قرار گرفته و امکان رشد و فعالیت داشته باشند.
چیتچیان با اشاره به مطالبات پیمانکاران و تولیدکنندگان برق از این وزارتخانه افزود: عمده عقبماندگی پرداختها سه یا چهار ماهه و حداکثر 6 ماهه است که در شرایط فعلی مالی کشور، این شرایط دور از انتظار نیست.
وزیر نیرو اظهارداشت: برخی کارخانجات تولیدکننده فولاد، آلومینیوم و غیره که صنعت برق به آنها انرژی فروخته است، به وزارت نیرو بدهکارند و شرکتهای تولیدکننده برق نیز خواهان مواد اولیه این شرکتها هستند که برقراری یک مکانیزم تهاتر بین آنها تا حد قابل توجهی بدهیهای صنعت برق را کاهش داده است.
چیتچیان تصریح کرد: با همکاری دولت، وزارت نیرو نیز با مکانیزمهای اوراق تسویه خزانه، اسناد خزانه اسلامی و اوراق مشارکت به خلق منابع جدید مالی اقدام کرده و آنها را در اختیار نیروگاهها و شرکتهای سازنده طلبکار از وزارت نیرو قرار داده است.
وی تصریح کرد: ابتدای امسال بدهیهای صنعت برق 320 هزار میلیارد ریال بود که با اقدام های انجام شده امروز به حدود 220 هزار میلیارد ریال کاهش یافته است.
وزیر نیرو با اشاره به ارایه مجوز ساخت 37 هزار مگاوات نیروگاه به بخش خصوصی در 10 سال گذشته گفت: در این مدت، بخش خصوصی فقط 11 هزار مگاوات نیروگاه احداث کرده و علت عمده این عقبماندگی میسر نبودن تامین سرمایه و منابع مالی در کشور بوده است.
وی گفت: منتقدان در این زمینه باید پاسخگو باشند که چرا قراردادهای منعقد شده برای ساخت بخش بخار نیروگاههای گازی تاکنون مورد استقبال قرار نگرفته که دلیل اصلی آن محدودیتهای مالی بوده است.
چیتچیان تصریح کرد: کشورهای موفق در صنعت برق کشورهایی بودند که منابع مالی خارجی را در کنار منابع داخلی وارد چرخه کردهاند و این دو مکمل یکدیگرند تا گامهای توسعه سریعتر برداشته شود.
وزیر نیرو در پایان با اشاره به آخرین وضعیت تعیین تکلیف شرکتهای مپنا و مهاب قدس یادآور شد: این موضوع در دادگاهها و مراجع ذیصلاح در دست اقدام است.
شانزدهمین نمایشگاه بین المللی صنعت برق 15 تا 18 آبان ماه در محل دائمی نمایشگاه تهران دایر خواهد بود.
انتهای پیام/