محسنی بند پی با بیان اینکه هر چه شناسایی در سنین پایین تر صورت بگیرد می توان کار های اثر بخش تری در زمینه ی درمان این کودکان انجام داد،افزود: از ده سال قبل 5 استان در این زمینه غربالگری شده اند و تا سال 94 به 22 استان رسیده است که طبق تعهد سازمان بهزیستی تا پایان سال 95 همه استان ها در زمینه ی بیماری اوتیسم غربالگری خواهند شد.
وی با بیان اینکه برای برگشت پذیری سریعتر و علمی تر این کودکان به جامعه غربالگری باید با سرعت بیشتری انجام شود، گفت:در این زمینه تقسیم کاری صورت گرفته به طوریکه کودکان زیر 3 سال توسط سازمان بهداشت،درمان و آموزش پزشکی،کودکان 3 تا 5 سال توسط بهزیستی و کودکان 5 سال به بالا توسط آموزش و پرورش استثنایی غربال خواهند شد.
رییس سازمان بهزیستی کشور با بیان اینکه مهم ترین رویکرد سازمان رویکرد پیشگیرانه در زمینه ی آسیب های اجتماعی و معلولیت ها است، افزود: با این هدف،طرح اجباری غربالگری مشاوره ی ژنتیک ازدواج از سال 96 اجرا خواهد شد.
محسنی بند پی گفت: با اجرای این طرح می توان معلولیت ها را در بدو تولد شناسایی کرد و با مداخله ی به هنگام و اقدام به موقع علمی می توان در زمینه ی کنترل و پیشگیری معلول زایی در کشور اقدامات اساسی انجام داد.
وی با اشاره به اینکه خراسان جنوبی از استان ها ی کم برخوردار بوده و از توسعه ی مطلوب بهره مند نیست، افزود: این سازمان با انجام اقدامی مانند پوشش تجهیزات و لوازم توانبخشی و برخورداری خانواده های دو معلولیتی به بالا،از مسکن مهر سعی در فراهم کردن زمینه ی ماندگاری جمعیت در این استان دارد.
رییس سازمان بهزیستی کشور از بزرگترین اورژانس اجتماعی کل کشور خبرداد و گفت:تا کنون این شبکه در 140 شهرستان و با 3 هزار نفر نیرو کار می کند،اما از ابتدای سال 96 اقدامات ویژه ای در جهت توسعه و گسترش کمی و کیفی شبکه اورژانس اجتماعی در سطح کشور انجام خواهد شد.
انتهای پیام/غ