به تازگی مطالبی مبنی بر انتشار چندین مقاله جعلی از سوی اساتید کشور در جراید و فضای مجازی منتشر شده است.

رسول دیناروند رییس سازمان غذا و دارو در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ با بیان اینکه ادعاهای مبنی بر انتشار مقالات جعلی از سوی بنده و سایر اساتید و نفرات برجسته علمی کشور که اخیرا در فضاهای مجازی به سرعت درحال انتشار است، افزود: این مساله صد درصد دروغ است و رتبه های علمی این اشخاص هیچ ارتباطی به پست‌هایشان ندارد.

گفتنی است؛ طی چند روز گذشته اخباری مبنی بر انتشار ده ها مقاله جعلی از سوی اشخاص بلند مرتبه جمهوری اسلامی ایران، تیتر داغ بسیاری از جراید خبری شده و در گروه های اجتماعی نیز به سرعت انتشار یافت.

دیناروند تاکید کرد: نه تنها مدعیان انتشار مقالات جعلی هیچ علمی نسبت به مقاله نویسی ندارند، بلکه پیگیری های اخیرمان خبر از فعالیت دست‌های پشت پرده ضد انقلابی ها در آن سوی مرزهای کشورمان می دهد که متاسفانه در این میان احتمالا برخی افراد نیز برای دامن زدن به این ادعاهای دروغین کمک می‌کنند. یقینا هدف این اشخاص تخریب و یا شاید زیر سوال بردن خدمات وزارتخانه‌های بهداشت، علوم تحقیقات و سایر ارگان‌ها است. 

رییس سازمان غذا و دارو با بیان اینکه اینجاب 11 سال پیش و در سن 40 سالگی و پیش از داشتن سمت کنونی ام، به درجه پروفسوری در رشته داروسازی صنعتی رسیده ام، گفت: هفت یا هشت نفری که نامشان به عنوان انتشار دهندگان مقالات جعلی در فضای مجازی ذکر شده همگی پیش از داشتن پست هایی نظیر وزارت علومی، معاونت های وزارت بهداشت و نظایر آن، جایگاه و اعتبار علمی‌شان حتی به صورت فرامنطقه ای کاملا مشخص است و بعضی از آنها سرمایه های علمی کشور و حتی در زمره دانشمندان یک درصد دنیا هستند و اصلا نیازی به پست یا سمتشان ندارند. 

دیناروند با اشاره به اینکه تعدد بالای مقالات نیز به هیچ عنوان دلیلی بر جعل در آنها نیست، تصریح کرد: کسانی که چنین ادعایی دارند بهتر است بدانند که در نوشتن مقالات همانند آزمایشگاه تحقیقاتی وسیعی، بصورت کار تیمی هم قابل انجام است و حتی هم اکنون افراد برجسته علمی ای هم در دنیا هستند که تعداد مقالات سالانه شان حتی بیش از 100 یا 150 مقاله معتبر علمی است. 

مدعیان مقالات جعلی را با مقاله های اصلی مقایسه کنند

دیناروند همچنین با بیان اینکه فهرست دقیق و اصل آن 58 مقاله جعلی با ذکر نام نویسنده و حتی تیم تحقیقاتی اش همگی در سایت ها و حتی مجلات معتبر علمی کاملا مشخص است و کسانی که ادعای جعل دارند بهتر است بروند و مقاله های اصلی با نام نویسندگانشان را با  نوع جعلی و دروغین مقایسه کنند. 

وی یادآور شد: به نظرم بی تقوایی برخی افراد در داخل کشورمان که خودشان در حال انتشار چنین ادعاهای دروغینی اند، کمکی است برای دستهای ضد انقلاب های خارج از مرزهای کشورمان برای رسیدن به اهدافشان. 

نرم افزاری که جلوی هرگونه انتشار مقاله جعلی را می‌گیرد

مصطفی قانعی فوق تخصص بیماری های ریوی، استاد دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله و رییس انستیتو پاستور کشور با اشاره به اشتباه فاحش و خنده دار مدعیان انتشار مقالات جعلی گفت: همه سایت ها و مجلات معتبر علمی داخلی و خارجی دارای نرم افزار هوشمند Plagiarism و موتورهای جست‌وجوگر سریعی هستند که قبلا از انتشار هر مقاله ای آن را به صورت خودکار در تمامی جراید بررسی و چک می‌کند و درصورت وجود هرگونه کپی و یا تکرار مانع انتشار چنین مقاله ای می‌شود. 

مقالات حذفی نیچرز هیچ ربطی به مقامات علمی ایران ندارد

رییس انستیتو پاستور ایران همچنین با بیان اینکه حتی مقالات حذفی نیچیرز هم ارتباطی به مقالات اساتید علمی کشورمان ندارد، اظهار داشت: چند وقت پیش برخی از مقالات از مجله علمی نیچرز حذف شدند که برخی افراد نویسندگان این مقاله ها را به اشخاص برجسته علمی کشورمان ارتباط می دهند در حالی که مقاله های اصلی کاملا موجودند و حتی عناوینشان با مقاله های مردودی و جعلی کاملا متفاوت است و محتوا و موضوعاتشان نیز اساساً فرق می کند ولی تحقیقاتی جدید از معمای این جریان‌سازی پرده برداشت.

اما و اگرهایی که از اقدامات پنهانی عربستان سعودی خبرمی دهد

وی ادامه داد: اخیرا مقاله ای راجع به جایگزینی فناوری های نوین با نفت در نیچرز منتشر شد که در آن فقط و فقط به توان علمی قطر و عربستان در خصوص راه اندازی اقتصاد دانش بنیان پرداخته شده بی آنکه از ایران که خود مهمترین رده علمی را در این زمینه دارد کوچکترین اسمی برده شود.

قانعی با تاکید بر اینکه بی تردید عربستان با پرداخت هزینه ای قابل توجه خواستار انتشار چنین مقاله کاملا تمجیدی از نیچرز برای رسیدن به قطب علمی منطقه ای شد، اظهار داشت: انتشار چنین مقاله ای نتوانست جایگاه این کشور را از نظر پتانسیل های علمی ارتقا دهد و بی تردید در این میان افرادی نیز هستند که برای تخریب جایگاه علمی ایران در تلاشند. 

بی گمان مدعیان رسوایی علمی در صدد تخریب وجهه کشورمان هستند؛ تلاشی که اینبار برای سقوط اعتبار علمی دانشمندان و نخبگان ایرانی صورت گرفته است غافل از اینکه رسیدن به اعتبار علمی جهانی و فرا منطقه کار ساده ای نیست.

گزارش از فرشته برزگری

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
France
ناشناس
۲۰:۳۱ ۲۰ آبان ۱۳۹۵
بسم ا...
اقای دکتر هاشمی تنها وزیری است که میشود بان اعتماد کرد .انشاا... وارد عالم سیاست نخواهد شد.
الحمدا...
آخرین اخبار