دکتر زهرا عبدالهی مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت در گفتوگو با
خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ با بیان اینکه در حال حاضر بیماریهای قلبی عروقی علت مرگ در افراد بالای 30 سال و دومین عامل مرگ در افراد 15 تا 59 سال است، گفت: در ایران شیوع دیابت حدود 10 درصد گزارش شده است و بر اساس آمار، حدود 50 درصد زنان و 39 درصد مردان 15 تا 64 سال در کشور دچار اضافه وزن و چاقی هستند.
وی ادامه داد: طبق بررسیها میزان مصرف روزانه قند و شکر هر فرد ایرانی روزانه 66 گرم است در حالی که بر اساس سبد مطلوب غذایی مصرف روزانه قند و شکر حدود 40 گرم توصیه شده است.
عبدالهی ادامه داد: تحقیقات زیادی نشان داده است که سرطان پانکراس، بیماری های کیوی، فشار خون بالا، بیماریهای قلبی، نقرس، آلزایمر از عوارض مصرف زیاد مواد قندی و شیرین هستند.
وی به افزایش مصرف روغن و چربی در کشور اشاره کرد و گفت: افزایش مصرف روغن و چربی به ویژه چربی های اشباع از طریق مصرف بیرویه فست فودها و غذاهای چرب و سرخ شده موجب افزایش شیوع بیماریهای غیر واگیر همچون سرطان، دیابت، بیماریهای قلبی و عروقی و فشار خون میشوند.
مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت اضافه کرد: بر اساس مطالعات، سبد غذایی مطلوب که در سال 91 لحاظ شد، نشان داد که سرانه مصرف روزانه روغن و چربی 46 گرم است که از سبد مطلوب غذایی (معادل 35 گرم) بیشتر است.
مدیر اظهار داشت: به منظور فرهنگسازی و ارتقای سطح سلامتی مردم بسیج ملی آموزش همگانی تغذیه سالم با شعار کمپین ملی "غذای سالم" با هدف کاهش مصرف قند، نمک و چربی از اول دی ماه در کشور اجرا میشود.
انتهای پیام/