به گزارش خبرنگار
دفاعی امنیتی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ یکی از موشک های بالستیک قاره پیما ارتش روسیه با نام "توپول ام" شناخته می شود که نقش مهمی در دکترین نظامی ارتش روسیه دارد.
** موشک "توپول ام" چه ویژگی هایی دارد؟ موشک "توپول ام (RS 12 Topol-M)" از جمله موشکهای قارهپیمای 3 مرحلهای با برد 10500 کیلومتر بوده و دارای کلاهکی سنگین و نیز تعدادی دستگاه ضد رادار برای جلوگیری از ردیابی است. وزن این موشک قاره پیما نیز حدود 47 تن بوده و جزو مخوفترین موشکهای جهان به حساب میآید.
سایت فس (Fas) درباره خصوصیات موشک "توپول ام" نوشت: این موشک نسخه جدیدی از موشک " SS-25 " است که قاره پیما (Intercontinental Ballistic Missile) بوده و خصوصیات ویژهای دارد؛ "توپول ام (RS 12 Topol-M)" شبیه موشک "مینوتمن (Minuteman-2) آمریکا است و مدرنیزه کردن این موشک بدون کمک اوکراین و کشورهای عضو CIS صورت گرفت.
این سایت ادامه داد: اولین آزمایش این موشک در 20 دسامبر 1994 صورت گرفت و در سال 1995 آزمایش موفقیت آمیز آن انجام شد و تصمیم گرفته شد که از "توپول ام (RS 12 Topol-M)" تولید انبوه شود؛ این موشک در سال 2000 میلادی دوبار از سوی فدراسیون روسیه آزمایش شد.
سایت فس (Fas) درباره ویژگیهای موشک "توپول ام (RS 12 Topol-M)" نوشت: این موشک با طول 21 تا 23 متر و سرجنگی 1000 تا 1200 کیلوگرم ، قطر قریب به 2 متر، وزن 47 تن، و برد 10 تا 10 هزار و 500 کیلومتر و دارای هدایت اینرسی (Inertial Guidance) به عنوان یک موشک قاره پیما و با قابلیت گریز از رادار شناخته شده است.
بر اساس اعلام ارتش روسیه، از جمله مزیتهای موشک "توپول" ، قابلیت مانورپذیری، سیستم دفاعی مقابله با ردیابی رادار دشمن، و همچنین مدت زمان کوتاه برای آماده سازی آن برای شلیک است.
** رزمایش نظامی با حضور 400 سکوی پرتاب موشک های "توپول ام" و "یارس" در مجموع فدراسیون روسیه موشکی به نام "توپول ام (RS 12 Topol-M)" را آماده شلیک دارد؛ اما زمان شلیک آن به نظر میرسد هنوز فرا نرسیده و این موشک با توجه به وزن و قدرت تخریب بالایی که دارد توانمندی و پتانسیل بالایی برای مقابله با دست اندازی احتمالی ناتو دارد.
وزارت دفاع روسیه در ماه جولای سال جاری حدود ۴۰۰ خودروی نظامی که در میان آنها پرتابگرهای خودکار موشک های بالستیک "توپول-ام " و "یارس" نیز بودند با همراهی پست های فرماندهی، خودروهای حفاظتی و سامانه های ضد خرابکاری مسلح به پهپاد و روبات های رزمی برای شرکت در یک رزمایش نظامی به کار گرفت.
وزارت خارجه روسیه میگوید: روابط "مسکو- واشنگتن" از سال 2014 میلادی به تیرگی گراییده و این موضوع باعث شده تا ارزش روابط بازرگانی دو کشور بیش از 30 درصد کاهش یابد.
اگر ارتش آمریکا و روسیه در منطقه شرق اروپا درگیر شوند ، یک تراژدی برای ارتش ایالات متحده در منطقه شرق اروپا رخ خواهد داد و روس ها می توانند با موشک های قاره پیما، آمریکا را هدف قرار دهند. کارشناسان معتقدند این موشک ها می تواند خسارت جدی به زیرساختهای "واشنگتن" وارد آورد.جنگ لفظی بین روسیه و آمریکا نگرانی ها را درباره احتمال شعله ور شدن آتش جنگ در شرق اروپا افزایش می دهد. روس ها برای حفاظت از سرزمین خود موشک های پیشرفته را به مرز ها منتقل می کنند و آمریکا هم به تقویت متحدان خود در شرق اروپا همچون لهستان و جمهوری چک می پردازد. **تصمیم مسکو برای جایگزینی موشک "یارس" به جای "توپول ام" برخی گزارش ها نشان می دهد که روسیه به دنبال جایگزینی موشک "یارس" به جای "توپول ام" است. اسپوتنیک در این زمینه می گوید: روسیه سامانه متحرک موشک های بالیستیک قاره پیما "یارس" را جایگزین پدافند توپول-ام می کند. موشک های بالیستیک قاره پیما "یارس" از روی مدل "توپول-ام" طراحی و ساخته شده اند. موشک های راهبردی بالیستیک قاره پیما "یارس" برای نابودی تاسیسات مهم نظامی و پتانسیل های اقتصادی دشمن طراحی و ساخته شده است.
مجموعه ی موشکی "یارس" ، تحمل ارتعاشات و لرزه های ناشی از انفجارها هسته ای را دارا می باشد. این موشک های بالیستیک قاره پیما می توانند کلاهک های موشکی را حتی به اهداف محافظت شده توسط سامانه های ضد موشکی که با عناصر ماورای اتمسفر کنترل می شوند رسانده و آن را به کلی تخریب کند.
این موشک ها بر اساس برخی تصمیمات و به خاطر برخورداری از یک سری امکانات ویژه، می توانند با قدرت رادارگریزی بالا به هدف خود نزدیک شده و آن را مورد اصابت قرار دهند.
قدرت تخریب بالا و دقت قابل قبول موشک های "یارس" و "توپول ام" احتمال هرگونه درگیری فیزیکی بین ناتو و روسیه را کاهش داده چرا که پیمان ناتو به خوبی از ویژگی های دو موشک مذکور مطلع است.
یکی از مسئولان وزارت دفاع آمریکا اذعان کرد روسیه می تواند در 60 ساعت، پیمان ناتو را نابود کند. رسانه های آمریکایی به نقل از "مایکل کاربنتر" –معاون وزیر دفاع آمریکا در امور روسیه، درستی تحلیل موسسه "RAND" در فوریه سال گذشته را تأیید کردند.
"کاربنتر" با اشاره به این تحلیل گفت: " ناتو برای تقویت مواضع دفاعی خود در اروپای شرقی در تلاش است، ولی روسیه همچنان از موقعیت جغرافیایی برتری برخوردار است. بی شک چنانچه روسیه بخواهد نقشی نظامی در کشورهای حوزه بالکان داشته باشد، از ناتو سریعتر و برتر خواهد بود." گزارش از محمد زرچینی
انتهای پیام/
سوخت مایع چیست؟
سوخت جامد موشک را سریع پرتاب یا شلیک می کند ولی سوخت مایع آهسته موشک را بلند می کند
اگر موشک با سوخت مایع بسازیم می توانیم انسان به فضا بفرستیم