محمدکاظم کاظمی شاعر افغانستانی در گفتوگو با خبرنگار حوزه افغانستان باشگاه خبرنگاران، شعر فارسی در کشور کهن افغانستان را دارای جایگاهی دیرینه دانست و گفت: افغانستان از دیرباز کانون گسترش زبان فارسی بوده است و بخش عمدهای از تعالیم، آموزهها، عواطف و احساسات مردم به وسیله شعر بیان میشده و تا امروز هم خوشبختانه این جایگاه برقرار و محکم است و مردم همچنان با شعر فارسی اعم از کهن و کلاسیک سروکار دارند.
کاظمی تصریح کرد: مردم شعر دوست افغانستان نه تنها به اشعار کشور خود، بلکه به تمامی قلمروهای سیاسی زبان فارسی توجه دارند و مانند مردم ایران تنها با شعر ایرانی آشنا نیستند.
وی درباره تفاوتهای برگزاری شبهای شعر در ایران و افغانستان اظهار داشت: شب شعر در افغانستان مانند ایران برگزار نمیشود، چرا که برگزاری این مراسم نیاز به امکانات و نهادهای پشتیبانی کنندهای دارد که افغانستان بدین لحاظ فقیر است و نهادهای خصوصی نیز برای برگزاری چنین مجالسی کم بضاعت هستند.
این شاعر افغانستانی یادآور شد: متاسفانه بسیاری از امکانات و بودجههایی که کشورهای خارجی به افغانستان سرازیر میکنند صرف امور دیگری غیر از ادبیات فارسی میشود. چرا که برای خارجیها مهم نیست شعر فارسی چقدر رشد کند و بیشتر علاقهشان به آموزش زبان، کامپیوتر، کارهای امور مدنی، ساختمانی و حقوق بشر است و در مجموع توجه زیادی به فعالیتهای ادبی نمیشود.
وی با بیان اینکه یکی از حوزههای اصلی فعالیتم کار در زمینه زبان فارسی است، بیان داشت: در همین زمینه دو کتاب به نامهای «همزبانی و بیزبانی» و «این قند پارسی» را نوشتهام.
این شاعر فارسی زبان خاطرنشان کرد: در کتاب «همزبانی و بیزبانی» وضعیت زبان فارسی را در قلمرو جغرافیای
ایران و افغانستان و مشترکات و تفاوتهای این زبان را در دو کشور مورد
بررسی قرار دادهام در کتاب «این قند پارسی» هم وضعیت زبان فارسی در
افغانستان را با توجه به مسائلی مانند حضور بیگانگان و رسانههای خارجی
پرداختهام. اکنون نیز در حال تدوین کتابی درباره درست نویسی و نگارش خوب
زبان فارسی هستم که امیدوارم به زودی منتشر شود.
انتهای پیام/