یک کارشناس تغذیه از زائرین اربعین خواست از مصرف لبنیات سنتی و گوشت خوب پخته نشده در مسیر حرکت خودداری کنند.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه مریم شیرمستی با اشاره به نکات تغذیه‌ای که زوار اربعین باید در سفر زیارتی خود رعایت کنند، اظهار کرد: توصیه می‌شود در این سفر ازمصرف لبنیات محلی و سنتی خودداری شود، چون مشخص نیست از کجا تهیه شده و از نظر "تب مالت" سالم است، یا نه.

وی ادامه داد: مصرف محصولات لبنی که پاستوریزه و بسته‌بندی کارخانه باشند، منعی ندارد.

این کارشناس تغذیه با بیان اینکه زائرین باید هنگام خوردن غذاهای گوشتی خصوصا کباب به خوب پخته شدن آن توجه کنند، تاکید کرد: مصرف گوشتی که نیمه خام باشد می‌تواند باعث انتقال انواع بیماری‌های مشترک بین انسان و دام و حتی مسمومیت‌ شود.

به گفته این کارشناس تغذیه، مصرف کیک‌ها و شیرینی‌های خانگی و محلی در طول مسیر نیز چندان توصیه نمی‌شود.

شیرمستی اظهار کرد: افراد هنگام مصرف انواع کنسروها در این سفر باید آن را خوب حرارت دهند، چون مصرف کنسرو سرد خصوصا کنسروهای پروتئینی مانند کنسرو ماهی، لوبیا و عدس می‌تواند مسمومیت‌زا بوده و حتی به دلیل وجود سم "بوتولیسم" کشنده باشد.

وی تاکید کرد: بهتر است زائرین برای مسیر زیارت که در حال پیاده‌روی هستند و نیاز به انرژی دارند انواع خوراکی‌های ساده و سالم مانند توت خشک، کشمش، بادام، مغزها، تخمه کدو، بیسکویت ساده و خشک و ... همراه داشته باشند.

این کارشناس تغذیه معتقد است، مصرف میوه و سبزیجاتی که شست و شوی آنها راحت است، خصوصا هویج، گوجه و خیار نیز مفید است، چون هم احساس سیری ایجاد می‌کند و هم بخشی از آب مورد نیاز بدن را تامین می‌کند.

شیرمستی همراه داشتن آب معدنی را نیز ضروری دانست و از زوار خواست از مصرف آب آشامیدنی که از سلامت آن اطمینان ندارند، خودداری کنند.

انتهای پیام/ح

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.