محمدرضا دری دبیرانجمن داروسازان تهران در گفت و گو با خبرنگار
حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ با اشاره به این که در سالیان اخیر کشور ما توانسته به پیشرفتهای شگرفی در زمینه درمان بیماری های قلبی عروقی دست پیدا کند؛ اظهار داشت: بسیاری از درمانهایی که تا به حال در این حوزه و در کشورهای دیگر انجام گرفته، امروز در کشور خودمان انجام میشود و این مهم بهواسطه پیشرفتهای شگرفی است که با زحمات جامعه دانشگاهی و علوم پزشکی بهدستآمده و ما را به سمت خودکفایی هر چه بیشتر رسانده است.
وی با بیان این که درمان بیماریهای قلبی و عروقی در ایران به مرحلهای رسیده که توانستهایم در این زمینه توریست درمانی هم داشته باشیم،افزود : امروز از کشورهای همسایه، برای درمان بیماریهای قلبی و عروقی به ایران مراجعه میکنند و در بیمارستانهای فوق تخصصی بستری میشوند.
وی در خصوص وضعیت داروی بیماران قلبی عروقی اذعان داشت : خوشبختانه حدود 95 درصد داروهای حوزه بیماریهای قلبی و عروقی در داخل کشور تولید میشود و کیفیت آنهم بسیار خوب و عالی است، تا جایی که قابل عرضه به کشورهای دیگر است.
وی افزود: خبر خوب در حوزه علوم جدید بیماران قلبی عروقی این است که پژوهشگاههای ما بهخصوص مرکز رشد نیز روی مولکولهای جدید دارویی که بهنوعی در بیماران قلبی عروقی استفاده میشود، تحقیقات گستردهای کردند و به نتایج بسیار عالی رسیدند. حالا ایران جزء چند کشور اول دنیاست که این تحقیقات را انجام داده و به نتایج خوبی هم رسیده است.
وی ادامه داد: یکی از ویژگیهای استثنایی درمان بیماریهای قلبی در ایران این است که بهواسطه ارزانی مراحل تحقیق و تولید دارو، قیمت تمامشده نسبت به سایر کشورها ارزانتر است. درواقع پروسه درمان به لحاظ قیمت در ایران اصلاً قابل قیاس باقیمت های مشابه کشورهای خارجی نیست.
دری اضافه کرد: این یک نقطه اتکا برای مردم و بیماران است که میتوانند داروها را با کیفیتهای مطلوب و باقیمتهای بسیار کمتر از کشورهای خارجی تهیه کنند.
دبیر انجمن داروسازان تهران در خصوص اقبال پزشکان نسبت به داروهای قلبی عروقی تولید داخل گفت :بهطورکلی امیدواریم که فرهنگ مصرف دارو بهجایی برسد و دغدغه کادر درمان و پزشکان بهگونهای باشد که بتوانیم این جایگاه ذهنی و فرهنگی را در بیماران ایجاد کنیم که ازنظر کیفیت تولید، کمتر از بسیاری از برندهای مطرح دنیا نیستیم.
وی یاد آور شد: امید به این داریم که بتوانیم این مهم را از طریق کنفرانسهایی که با پزشکان عزیز داریم نهادینه کنیم و به پزشکان این اطمینان را بدهیم که با خیال راحت داروهای ایرانی را برای بیماران خود تجویز کنند. درواقع فرهنگ مصرف ایرانی که برای سایر کالاها مفید میدانیم، برای دارو هم به وجود بیاید.
انتهای پیام/