به گزارش
گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از
شیراز؛ گوهر صداقت کارشناس تغذیه دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز با توجه به اینکه بدن نمی تواند ویتامین B1 را ذخیره کند و باید آن را از به صورت روزانه از راه تغذیه دریافت کند گفت: ویتامینB1 به بدن برای هضم و جذب مواد غذایی و تبدیل آن ها به انرژی کمک می کند و این فرایند در اصطلاح، متابولیزم چربی ها، پروتئین ها و کربوهیدرات ها گفته می شود.
صداقت افزود: بسیاری از آنزیم ها، از جمله آنزیم های گوارشی که وظیفه تجزیه مواد غذایی در دستگاه گوارش را بر عهده دارند، برای تولید و فعال شدن، نیازمند ویتامین B1 هستند.
او مشکلاتی شامل نفخ معده، بی اشتهایی، پرخوری عصبی، کاهش شدید وزن، ضعف و خستگی، درد عضلات، تپش قلب، بی خوابی، کاهش قدرت حافظه، افسردگی، عصبانیت و نداشتن توانایی در تمرکز را، از نشانه های مرتبط با کمبود ویتامین B1، برشمرد.
وی ادامه داد: مردان بالغ بالاتر از 19 سال، یک و 2 دهم میلی گرم، زنان بالغ بالاتر از 19 سال، یک و یک دهم میلی گرم و زنان باردار و شیرده به یک و چهار دهم میلی گرم ویتامین B1 در روز نیاز دارند.
صداقت خاطر نشان کرد: استرس، ورزش کردن و کم خوابی نیاز بدن به ویتامین B1 را افزایش می دهند.
او بیان کرد: مواد غذایی سرشار از ویتامینB1 ، شامل سبوس برنج و سایر غلات با سبوس کامل، جو، مغز ها مانند پسته، بادام، گردو، حبوبات به ویژه عدس و لوبیا، گوشت گاو، شیر و پرتقال است.
صداقت با توجه به اینکه ویتامین B1 در بیشتر مواد غذایی یافت می شود، افزود: بسیاری از افراد با کمبود ویتامینB1 مواجه هستند و دلیل آن، مصرف بعضی از مواد غذایی است که مانع جذب و یا سبب دفع ویتامین B1 از بدن می شود.
کارشناس تغذیه دانشگاه علوم پزشکی شیراز تصریح کرد: زیاده روی در مصرف چای و قهوه، خوردن غذاهای دریایی به صورت خام، آنتی اسیدها که برای کاهش اسید معده مصرف می شوند، مصرف دخانیات، مصرف بیش از حد کربوهیدرات ها مانند برنج و نان، همگی باعث کمبود این ویتامین مهم در بدن انسان است.
انتهای پیام/ر