به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بجنورد، معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان گفت: با توجه به افت شدید دمای هوا، دامداران و مرغداران باید اقدام های پیشگیرانه ای برای جلوگیری از بروز زیان های احتمالی و حفظ سرمایه دامی خود داشته باشند
حمید رمضانی افزود: با فرارسیدن فصل بارندگی و سرما و مرطوب شدن بستر نگهداری دام ها، برخی بیماری ها مانند پنومونی (ذات الریه)، گندیدگی سم و تب برفکی شیوع پیدا می کند؛ هم چنین انگل های گوارشی و ریوی دام ها در شرایط سرما و یخبندان فعالیت بیشتری دارند و در گله های طیور هم ممکن است بیماری های تنفسی شایع شود که باید با هماهنگی دامپزشک، دارو و واکسن های موردنیاز استفاده شود
وی با افزودن این که در شرایط سرما و یخبندان، نیاز به کسب انرژی در موجودات زنده بیشتر میشود، تأکید کرد: در این شرایط، تغذیه نشخوارکنندگان با علوفه انرژی زا و دارای قند محلول بالا، تفاله چغندر، تفاله مرکبات و ملاس و متعاقب آن، مصرف کنسانتره یا غلاتی نظیر جو و ذرت توصیه می شود؛ همچنین استفاده از مولتی ویتامین به میزان 3 برابر معمول در یک هفته اول برای دام و استفاده از داروهای ضد انگلی از روز پنج و هفت، بعد از اصلاح مدیریت پناهگاه آب و علوفه، از دیگر اقدامات لازم برای افزایش ایمنی دام در فصل سرماست.
معاون سلامت اداره کل دامپزشکی به مرغداران هم توصیه کرد: دمای آب مصرفی طیور با دمای سالن یکسان باشد و از ورود هوای مستقیم به سالن پرورش طیور جلوگیری شود و هنگام استفاده از وسایل گرمازا، بهجز هیتر، که باعث مصرف اکسیژن سالن پرورش می شود، قسمتی از فضای سالن برای خروج گازها تعبیه شود. وی اضافه کرد: با توجه به افزایش مصرف دان در این شرایط، لازم است فرمول جیره غذایی به نحوی تنظیم شود که انرژی مورد نیاز تمام گله را تأمین کند
رمضانی به آبزی پروران در مناطق سردسیر استان هم گوشزد کرد: برای افزایش ایمنی استخرهای پرورش آبزیان در فصل سرما و جلوگیری از یخ زدگی آن ها، استفاده از مقادیر مجاز نمک خالص بدون ید به میزان پنج در هزار را در دستور کار قرار دهند و تا زمانی که ماهی قادر به دریافت غذا شود، از مواد محرک ایمنی و پروبیوتیک مجاز به منظور افزایش متابولیسم پایه آن ها استفاده شود.
انتهای پیام/ط