به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ساری،حیدرپور رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران با اشاره به اینکه اگر یخ زدگی به لایه های داخلی محصول پرتقال و نارنگی نفوذ کند، تلخی بوجود می آورد، از باغداران خواست امشب و شب های بعد مراقب دمای هوای باغ باشند و در صورتی که دما 2درجه زیر صفر آمد با روشن کردن آتش یا با بکار گیری بخاری باغی، پوشش درختان نهال کم سن و برداشت نکردن برف از روی درختان، از باغ مرکبات باید محافظت کنند.
وی بابیا ن اینکه با صاف شدن آسمان، برودت هوای دشت و جلگه مازندران امشب تا 6درجه زیر صفر و در مناطق بالادست تا 16درجه زیر صفر خواهد رسید، بر هرس شاخه ها و تعادل اندام بالا و پایین درخت، حذف شاخه های شکسته و پانسمان محل شکستگی تاکید کرد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران گفت: درمان طوقه و قسمت تنه درخت که بیشترین خسارت را متحمل می شود با ضدعفونی و پانسمان و جلوگیری از ترک های پوست درخت و تقویت درخت با کودهای حاوی اسید آمینه و پتاس باید انجام شود.
حیدرپور افزود: 110 هزار هکتار از باغ های مازندران را درختان مرکبات شامل انواع پرتقال و نارنگی تشکیل می دهد که امسال پیش بینی شده است بیش از 2 و نیم میلیون تن محصول از این باغها برداشت شود.
وی با اشاره به اینکه از یک میلیون و 800 هزار تن پرتقال استان،100 هزار تن تاکنون برداشت شد افزود: 60 درصد نارنگی هم از باغهای مازندران تاکنون برداشت شد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران گفت: 45 درصد کیوی استان که حدود 80 هزار تن است برداشت و حدود 100 هزار تن هم بر روی درختان قرار دارد.
فصل برداشت مرکبات در مازندران با نارنگی زودرس از اواخر شهریور آغاز می شود و از آذر ماه به محصول پرتقال می رسد و تا اواخر دی ادامه دارد.
انتهای پیام/