به گزارش
گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، مسعود قادی پاشا در خصوص اجرای طرح دادپزشک در استان تهران، گفت: طرح بسیار خوبی به منظور جلوگیری از اتلاف وقت و هزینه در صدور جواز دفن است.
وی در خصوص میزان ارجاع ماهانه اجساد به مراکز دادپزشک، گفت: به طور میانگین ماهانه ۲۰۰ تا ۲۳۰ جسد به مراکز دادپزشک ارجاع و جواز دفن صادر می شود. قبل از اجرای این طرح، بسیاری از اجساد به پزشکی قانونی فرستاده و کالبد شکافی انجام می شد و بعد از آن جواز دفن صادر می شد که همه این مراحل هزینه بر بود و خانواده متوفی درگیر مشکلات بسیاری می شدند.
مدیر کل پزشکی قانونی استان تهران افزود: در مراکز دادپزشک اجساد ارسالی غربالگری شده و مواردی که نیاز به تشکیل پرونده قضایی داشته باشند به پزشکی قانونی ارسال و برایشان پرونده قضایی تشکیل می شود.
وی افزود: برای اجساد مشکوکی که نیاز به تشکیل پرونده نداشته باشد، معاینه انجام و جواز دفن صادر می شود.
۴ درصد اجساد نیازی به ارجاع به پزشکی قانونی ندارند مدیر کل پزشکی قانونی استان تهران اظهار داشت: ۴ درصد اجسادی که به پزشکی قانونی ارجاع داده می شوند به هیچ وجه نیازی به ارجاع ندارند و ارسال این اجساد به مراکز دادپزشک می تواند جلوی بسیاری از مشکلات را بگیرد.
قادی پاشا با انتقاد ازعدم همکاری برخی از بیمارستان ها در ارجاع اجساد به سامانه دادپزشک، گفت: متاسفانه بسیاری از اجسادی که جواز دفن برایشان صادر نمی شود، مستقیما به پزشکی قانونی و یا کلانتری ها ارسال می شود و این در حالی است که با معاینه در مراکز دادپزشک، جواز دفن برای متوفی صادر می شود.
اخذ دی ان ای از ۴ هزار و ۸۰۰ مجرم تهرانی وی در پاسخ به این سئوال که در راستای اجرای طرح تکمیل بانک ژنتیک در کشور از چه تعداد زندانیان پایتخت نمونه ژن اخذ می شود، گفت: به طور کلی در اجرای این طرح قرار است ۱۰ هزار نمونه در کل کشور اخذ شود که ۴ هزار و ۸۰۰ نمونه مربوط به تهران است.
مدیر کل پزشکی قانونی استان تهران افزود: مرحله اول اجرای این طرح، هماهنگی با زندان بود که انجام شد و قرار است در مرحله بعدی آموزش های لازم به تکنسین ها داده شود. پس از این مراحل و از زمان اخد نمونه ۶ ماه بعد کدهای مربوط به بانک ژنتیک مجرمان تهیه و آزمایش ها بررسی می شود.
منبع: مهر
انتهای پیام/