ارتشبد فردوست را که بهرنگ علوی نقش وی را در معمای شاه ایفا می کند، بیشتر بشناسید.

به گزارش خبرنگار حوزه رادیو تلویزیون گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ تاریخ و مرور آن موجب می‌شود تا علاوه بر شناختن و برخورد با انسان‌های برجسته در زمینه‌های گوناگون، گذر زمان را در انسان‌های بزرگ و یا کسانی که  فریفته پول، قدرت و ثروت شده اند ببینیم.  
 
گذشته و تاریخ کشور ما نیز خالی از این آدم‌ها نیست و هر برهه‌ای داستانی پر از شخصیت‌های مختلف را در برمی‌گیرد. یکی از این مقاطع دوران انقلاب اسلامی است. مقطعی که مدتی است با پخش مجدد سریال «معمای شاه» حال و هوای روزهای نه چندان دور سرزمینمان را با افراد موثر در آن زمان روایت می‌کند.

حسین فردوست که در حال حاضر «بهرنگ علوی» ایفای نقش وی را در «معمای شاه» عهده دار شده است، از جمله کسانی است که به شاه بسیار نزدیک بود و به شکلی در مقطعی چشم و گوش او محسوب می شد.

بعد از تولد فردوست در سال 1296 و تحصیل او در مدرسه نظام همراه محمدرضا شاه، وی کم کم به دوست صمیمی شاه مبدل شد. این دوستی تا جایی ادامه داشت که رضاشاه او را نیز همراه محمدرضا برای تحصیل به مدرسه «له روزه» پاریس فرستاد.

با اتمام تحصیلات در پاریس فردوست در گارد شاهنشاهی و دانشکده افسری مشغول به کار شد تا اینکه در زمان مصدق و همزمان با کودتای28 مرداد او دکترای حقوق در رشته قضایی را از پاریس اخذ کرد و به کارش در دربار ادامه داد.

فردوست طی همراهی‌اش از ابتدا تا سقوط حکومت محمدرضا با او بود و سمت‌های گوناگونی را عهده‌دار شد. وی در سال 1320 به عنوان پایه‌گذار گارد جاویدان نقش اساسی را ایفا کرد و حدود 8 سال بعد هم دفتر ویژه اطلاعات رژیم پهلوی را با مدیریت خودش بنیانگذاری کرد.

در فاصله سال‌های ۱۳۴۰ تا ۱۳۵۰ وی به عنوان قائم مقام سازمان اطلاعات و امنیت کشور (ساواک) با درجه سرتیپی و داشتن اختیارات کامل فعالیت می‌کرد. او همچنین در واپسین روزهای حکومت پهلوی صبح‌ها در سازمان بازرسی کل کشور بود و بعدازظهر‌ها در دفتر ویژه اطلاعات فعالیت داشت.

او همچنین دبیری شورای امنیت کشور، تجدید و فعال کردن سازمان بازرسی کل کشور، تحقیق درباره سوءاستفاده یا عدم لیاقت سران نظامی، انتظامی و سایر سازمان‌های دولتی را عهده دار شد.

از طرف محمدرضاشاه، عهدار مسئولیت ایجاد سازمان حفاظت و تحقیق حزب رستاخیز از جمله شد.

حسین فردوست در بخشی از خاطراتش که منتشر شده است، به اقداماتی علیه حکومت پهلوی در زمان اوج گیری انقلاب اعتراف کرد. ارتشبد قره‌باغی وی را یکی از افرادی می‌داند که تا چند روز پیش از امضای بیانیه اعلام بی‌طرفی ارتش، از راهکارهایی چون کودتا، طرح جلوگیری از ورود امام به ایران و فرود اجباری هواپیمای امام برای نجات حکومت پهلوی دفاع می‌کرده است. فردوست پس از پيروزي انقلاب پنج سال پنهاني در ايران مي زيست. وي سر انجام در 1362 دستگير شد.

در نهایت فردوست اردیبهشت 1366 بر اثر سكته قلبي درگذشت.



گزارش از فاطمه شهدوست


انتهای پیام/



اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.