در استان قم ۱۱۰ هتل، ۱۸۰ خانه مسافر، ۴۰ مهمان پذیر و ۶۲ دفتر خدمات مسافرتی فعال است اما آنچه مجموعه‌های اقامتی را با مشکل مواجه کرده اسکان آموزش‌وپرورش و فعالیت ۶۰۰ خانه مسافر غیرمجاز است

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از قم؛انتخاب رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری نماینده دولت در ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی استان، فرصتی است که شاید روزنه امیدی برای توسعه گردشگری قم و تحقق رویای رونق صنعت گردشگری این استان باشد.

استان قم با وجود داشتن ظرفیت‌ها و فرصت‌های فراوان تاریخی و مذهبی و نیز موقعیت جغرافیایی ویژه‌ای که دارد، اما می‌توان گفت در حوزه میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری نسبت به دیگر استان‌ها توفیق چندانی نداشته است شاهد این مدعا نیز عدم توفیق مجموعه استان در تبدیل فرصت‌های گردشگری به صنعت گردشگری است.

 به اذعان مسئولان، شهر قم تنها در مقام شهری خدماتی است و هنوز نتوانسته همچون دیگر شهرهای زیارتی مثل مشهد از ظرفیت‌های خود بهره ببرد. این در حالی است که سالانه بیش از 20 میلیون مسافر و زائر داخلی و 2 و نیم میلیون نفر گردشگر خارجی به استان قم وارد می‌شود، این ظرفیت که کمتر استانی در کشور از آن بهره مند است، شاید هم موقعیتی بی نظیر برای قمی‌ها باشد اما برای مردم قم آورده اقتصادی به همراه نداشته است؛ علاوه بر آن بدون کوچک‌ترین تخصیص ملی، از اعتبارات استانی برای خدمات‌رسانی به خیل مسافران و زائران هزینه می‌شود.

دغدغه جامعه گردشگری قم

در این میان اما فعالان حوزه گردشگری قم هر کدام دغدغه‌هایی دارند و از موانع پیش روی خود می‌گویند اینکه رقبایی گوی سبقت را در درآمدزایی حوزه گردشگری را از آن‌ها گرفته و دستشان هم به جایی نمی‌رسد.

رئیس جامعه هتل‌ها و هتل‌آپارتمان داران قم دراین‌باره می‌گوید: عید نوروز، تعطیلات تابستان و مناسبت‌های ویژه مثل ایام اربعین و نیمه شعبان فرصت مناسبی برای اقامتگاه‌های استان اعم از هتل‌ها، مسافرخانه‌ها و مهمان‌سراها است، اما در استان قم این موضوع اولویت ندارد.

به گفته محمدتقی مستقیمی، ستاد اسکان زائران در استان قم به جای اداره کل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری به اداره کل آموزش‌وپرورش واگذارشده است.

وی می‌افزاید: در چنین شرایطی آموزش‌وپرورش با بسیج امکانات خود شرایط اسکان صدها هزار مسافر و زائر را تأمین می‌کند در  نتیجه در ایامی مثل عید نوروز یا نیمه شعبان می‌بینیم ظرفیت تنها 30 درصد هتل‌ها تکمیل می‌شود.

رئیس جامعه هتل‌ها و هتل‌آپارتمان داران قم اقدام آموزش‌وپرورش در امر اسکان زائران و مسافران را فاجعه‌ای برای مجموعه گردشگری استان می‌داند و ادامه می‌دهد: حالا علاوه بر آموزش‌وپرورش دیگر نهادها هم اقدام به تأمین فضاهای اقامتی برای اسکان زائران و مسافران می‌کنند، کار این دسته از آموزش‌وپرورش هم وخیم‌تر است چرا که اسکان رایگان در اختیار خیل عظیمی از مسافران می‌گذارد و همین موضوع تأسیسات گردشگری استان را با آسیب جدی مواجه می‌کند.

واحدهای اقامتی قم در جدال نابرابر با اسکان مدارس

رئیس انجمن خانه مسافرهای استان قم نیز با تائید این اظهارات تصریح می‌کند: در شرایطی که بیش از 180 خانه مسافر تأمین 4 هزار تخت اقامتی در استان را عهده‌دار است اما باز هم ستاد اسکان زائران استان به آموزش‌وپرورش واگذارشده و تاکنون هر چه اعتراض و انتقاد کردیم کسی پاسخگو نبوده است.

حجت‌الاسلام عرب بافرانی فعالیت 600 خانه مسافر غیرمجاز را دیگر مشکل بخش گردشگری استان اعلام می‌کند و می‌گوید: اگرچه فعالان حوزه گردشگری از تمام توان خود برای توسعه این بخش استفاده می‌کند اما گردشگری قم مظلوم واقع شده  است.

رئیس انجمن صنفی مهمان‌پذیران قم هم دو موضوع اسکان مدارس و خانه مسافرهای غیرمجاز را بلای جان واحدهای اقامتی استان می‌داند و تصریح می‌کند: مسئولان همواره بر این موضوع تاکید دارند که انجمن‌ها توقعی از دولت نداشته باشند و خودشان مسائلشان را حل کنند ولی حقیقت این است که وقتی قدرت از انجمن‌ها گرفته‌شده نمی‌تواند کاری کرد.

حسین جزینی می‌گوید: خانه مسافرهای غیرمجاز  ضربه سنگینی به هتل‌ها و مهمان‌پذیری‌ها وارد کرده است که باید این واحدها در سریع‌ترین زمان ممکن ساماندهی شوند، توسعه و توفیق صنعت گردشگری با شرایط کنونی امکان پذیر نیست.

بنا به اعلام مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در استان قم 110 هتل، 180 خانه مسافر، 40 مهمان پذیر و 62 دفتر خدمات مسافرتی فعال است اما آنچه مجموعه‌های اقامتی را با مشکل مواجه کرده اسکان آموزش‌وپرورش و فعالیت 600 خانه مسافر غیرمجاز است.

با این اوصاف استان قم برای توفیق درزمینه گردشگری باید عزمی راسخ در مسیر رفع معضلات جدی این حوزه داشته باشد که  با اولویت‌بندی مناسب و مدون می‌توانند از حضور نماینده دولت در ستاد اقتصاد مقاومتی استان برای تقویت این حوزه نهایت بهره را ببرد. مشروط براینکه بنا به گفته زهرا احمدی پور رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری "اولویت در استان قم ساخت هتل 5 ستاره نباشد."

انتهای پیام/
برچسب ها: قم ، مسافرخانه ، غیر ، مجاز
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.