علیرضا قاسم خان، معاون تحقیقات و پژوهش مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی در گفت و گو با خبرنگار
حوزه سینما گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ درباره کمک کردن بخش پژوهشی جشواره سینما حقیقت برای ارتقا سطح جشنواره، اظهار داشت: یکی از مهم ترین مسائل سینما مستند، بحث پژوهش و تحقیقات است، یعنی نمیتوان فیلم مستندی را ساخت، بدون آن که تحقیق پایه اولیهاش نباشد، برای همین منظور ما در جشنواره فیلم مستند ایران، مجموعهای از کارگاههای آموزشی، کتابها و شبهای نقد را برگزار میکنیم، تا بتوانیم سطح نظریه پردازی و تحقیقات و پژوهشها را در میان مستند سازان بالا ببریم.
وی در خصوص چگونگی انتخاب موضوع کارگاهها و دلیل انتخاب چند کتاب برای معرفی کردن، عنوان کرد: ما رونمایی از کتابها را به عنوان کارهای اجرایی خود انجام میدهیم، برای مثال میبینیم که در زمینه سینما تجربی کمبود منابع تحقیقاتی داریم، پس در خصوص کتابهایی که در این زمینه کار میشود، یعنی بر حسب نیازی که در جامعه سینمایی وجود دارد، ما کتابها را آماده می کنیم.
قاسم خان ادامه داد: برای مثال کتاب مستند «در عمل»، نوشته جین چاپمن، کتابی است که به فیلمساز چگونگی فیلم ساختن را آموزش میدهد.
وی در خصوص قابلیت استفاده عموم از کارگاههایی که در جشنواره برگزار میشود، گفت: همه علاقه مندان از این کارگاهها میتوانند استفاده کنند، به شرط آن که ثبت نام کرده باشند، که این هم به دلیل نظم و هماهنگی است، البته اگر به فرم ثبت نام ما نگاه کنید، متوجه میشوید که ما یک سطحی را هم در نظر گرفتیم، چون به هر حال حدود 100 نفر ظرفیت داریم.
قاسم خان در خصوص ادامه دار شدن این کارگاهها برای بعد از جشنواره، گفت: کارگاهها بعد از جشنواره هم ادامه خواهند داشت، اما شکل آن ها تغییر خواهد کرد، مثلا ممکن است کارگاه تدوین بگذاریم و پنج معلم را دعوت میکنیم تا همه راجع به تدوین حرف بزنند و همه این کارها به این دلیل است که سینما مستند را یک قدم به سمت جلو هدایت کنیم.
وی در خصوص میزان رضایتش از یرگزاری نشستها عنوان کرد: ما از کسانی که در این کارگاه ها شرکت کردند، نظر سنجی می کنیم، تا از بازدهی نشستها مطلع شویم، البته توجه به یک نکته نیز ضروری است، برای مثال وقتی یک کتاب را مطالعه میکنی شاید 60 درصد آن مطالبی باشد که از پیش میدانستیم و 40 درصدش جدید است، در این کارگاهها هم تجربههای فیلمسازان را بیان میکنیم و ممکن است که این برای یک نفر خسته کننده باشد و برای کسان دیگر مفید باشد.
قاسم خان در خصوص برنامههایی که برای برگزیدگان این دوره از جشنواره سینما حقیقت در نظر گرفته شده است، گفت: برگزیدگان در سطح خاصی قرار دارند، اما یک پیشنهادی مطرح شد که اگر مورد تصویب معاونت سینمایی قرار بگیرد، ما بتوانیم برگزیدگان جشنواره در بحشهای مختلف را به کارگاههای آموزشی در خارج از ایران اعزام کنیم تا از این طریق تجربههای تازهای کسب کنند.
انتهای پیام/