به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان ،با وجود مشکلات، باید با توکل به خداوند و درست نگاه کردن به زندگی از داشته ها لذت ببریم.
این روزها با عبور از خیابان ها و کوچه پس کوچه های شهر، مردمی را مشاهده می کنیم که شایدرضایت چندانی از اوضاع زندگی ندارند، گاهی حتی انسان هایی را می بینیم که زندگی شان به قول معروف بر وفق مراد است ولی همچنان از زمین و زمان شاکی هستند .
در خیابان ها با کوچکترین اتفاق، افراد از کوره در رفته، صدایشان بالا می رود.
در فضای مجازی که چرخی می زنیم، پروفایل افراد غم انگیز است، پست های لاین و اینستاگرام از زندگی شکایت دارد.
مهمانی اتفاق نمی افتد اگر هم بیفتد چسب مهمانی های قدیم را ندارد.
از بچه 5 ساله تا پیرمرد 70 ساله دائما در حال قر زدن هستند و زندگی بهتری را طلب می کنند
نمی دانم به واقع شاد نیستیم یا شاد زیستن را یاد نگرفته ایم. عواملی که ما را از شادی باز می دارد چیست؟ چند درصد فردی و چند درصد اجتماعی است؟ برای یافتن پاسخ ها به سراغ احمد پدرام، روانشناس شهرمان می رویم تا به بررسی نارضایتی مردم از دیدگاه ایشان بپردازیم.
احمد پدرام با اشاره به دلایل نارضایتی افراد جامعه از زندگی میگوید: در بررسی های انجام شده یکی ازدلایل این امر، ندانستن روش درست زیستن و دیگری کم توجهی و اشراف نداشتن به مشکلات جامعه است.
این روانشناس خاطرنشان کرد: اشعار افراد بزرگی چون مولانا که می گوید"پیش چشمت داشتی شیشه کبود زآن سبب ، عالم کبودتمی نمود" و یا "چشم ها را باید شست، جور دیگر باید دید" از سهراب سپهری ، همگی به شیوه درست نگاه کردن به زندگی اشاره دارد.
پدرام با بیان اینکه امروز را به طور کامل فراموش کرده ایم، افزود: افراد جامعه ما، تبدیل به جماعتی شده اند که از یک سو، نگران فردا و از سوی دیگر، در غم گذشته و افسوس فرصت های از دست رفته زندگی هستند و از زندگی در زمان حال و لذت بردن از داشته ها غافل شده اند.
وی با اشاره به شعر مولانا که می گوید فکرت از ماضی و مستقبل بُوَد چون از این دو رست مشکل حل شود،گفت: شاید یکی از مشکلات این است که در سیستم آموزشی زندگی کردن در حال را به ما یاد نداده اند، اینکه چگونه با پرش از گذشته و مسایل آن با امیدواری به آینده زندگی کنیم.
پدرام با اشاره به تأثیر دوستی ها در افزایش شادی گفت: وقتی روابط اجتماعی و دوستی های پایدار وجود ندارد، از میزان شادی افراد کاسته می شود و یا به مرز و کرانه شادی نمی رسند.
وی گفت: سیستم آموزشی ما ضعف دارد، شاید به دلیل اینکه برای مثال بچه های ما هنوز نگران نحوه ورود به یک مجلس، احوال پرسی ساده و جای نشستن هستند و دائما ذوقشان جریحه دار می شود واین سیستم در راستای آموزش درست زیستن اقدام خاصی انجام نداده است.
پدرام با اشاره به اینکه برخی افراد با وجود درآمدهای نسبتا خوب، باز احساس رضایت ندارند، گفت: متاسفانه گاهی این درآمدها سیاه است و از شغل اصلی افراد به عنوان کارمند، معلم، یا نظامی نیست و این افراد، بعداظهرها و اوقات فراغت خود را در شیفت های اضافه بر توانشان کار می کنند تا غم نان را کم کنند.
پدرام بی عدالت های اجتماعی را از عوامل دیگر گسترش غم در جامعه عنوان می کند و می گوید: مشاهده درآمدهای نامساوی در جامعه، اینکه برخی با یک تلفن صاحب درآمدهای میلیاردی می شوند و برخی با تلاش شبانه روزی در برآوردن نیازهایهستنده روزی در امورات اولیه خود ان می کند و می گوید: نیازهای اولیه خود ناتوان هستند، به گسترش غم در جامعه دامن می زند.
وی با اشاره به بحران کار به عنوان مهم ترین مسئله جوانان، گفت: به دلیل نبود مدیریت اشتغال در جامعه، والدین دو شیفت کار می کنند و فرزندان بیکار هستند.
وی افزود: فرزندان در غم اینکه که چرا پدر در این سن باید کار کند و والدین در غم این موضوع که چرا فرزندم بیکار است، هر دو شاکی و با نارضایتی زندگی را می گذرانند.
این روانشناس با اشاره به تأثیر معنویات در شادی خاطر نشان کرد: یکی از مسائل مهم در معنویت، اعتماد و توکل به خداوند است که برآیند آن رضایت از زندگی است.
پدرام در پایان گفت: با وجود تمام مشکلات باید بدانیم که شادی، حاصل رضایت از زندگی است، شیوه درست نگاه کردن به زندگی را باید آموخت و در خود این باور را نهادینه کنیم که خوشبختی یافتنی نیست، دریافتنی است.
دوباره در ذهنم افراد و زندگی شان را مروری می کنم و با خود می گویم با وجود مشکلات موجود با چنگ زدن به ریسمان ایمان می توان حال خوش را دریافت چرا که خداوند در تمامی لحظات بندگانش را فراموش نخواهد کرد و با جستجویی ساده می توان مقالات بسیاری را در این زمینه یافت که به صورت علمی ثابت کرده اند بین دینداری و میزان شادی افراد رابطهای مثبت و معنادار برقرار است.
برای
مثال یافته های پرویز دباغی در مقاله ای با عنوان بررسی نقش معنویت و مذهب در سلامت، حاکی از این است که ايمان مذهبی و معنويت با
رفتارهای تعديل كننده سلامت رابطه منفی دارد و جنبه های مختلفی از ايمان مذهبی با کاهش
افسردگی، خودکشی، کاهش مرگ و میر، افزایش طول زندگی، رضايت زناشويی، شادی و بهبود عملكرد
سيستم ايمنی بدن رابطه دارد.
گزارش از آسیه دهباشی
انتهای پیام/م/ف