مهدی خسروپناه کارشناس ارشد آلودگی محیط زیست در گفتگو با خبرنگار گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار داشت: از آنجایی که روش کشاورزی کشور غربالی و سنتی است، استفاده 90 درصدی کودهای جامع در رشد محصولات منجر به نفوذ این کودها در آبهای باقیمانده زمین، خاک و در نهایت منابع زیرزمینی شده و مسمومیت آنها را رقم میزند.
وی ادامه داد: کودهای مایع میتواند جایگزینی برای استفاده از کودهای جامد شده باشد و میزان تخریب و مسمومیت محیط زیست را کاهش دهد.
کارشناس ارشد آلودگی محیط زیست گفت: استفاده از کودهای مایع در کشورهای جهان به میانگین حدود 70 درصد رسیده که رقم بسیار خوبی است و شاید به ظاهر این میزان چشمگیر نباشد ولی وقتی در حجم وسیعی به کشاورزی میپردازیم به لحاظ کیفی بسیار موثر خواهد بود.
خسرو پناه بیان داشت: به علت مصرف بسیار زیاد کودهای جامدی مانند اوره که قابل حذف نیست در حال حاضر خاک و آب کشور دچار مسمومیت است، البته بسیاری از کشورها از جمله خود ما در حال یافتن جایگزینی برای آن هستیم تا جذب آن افزایش و به تبع آن نیاز مصرف کاسته شود.
وی ادامه داد: استفاده از کودهای جامد منجر به مصرف بسیار زیاد آب میشود به طوری که هم اکنون در برخی نقاط کشور دچار مشکل آب شدهایم، اما در استفاده از کودهای مایع آن را بعد از ترکیب با آب روی برگها میپاشیم.
کارشناس ارشد آلودگی محیط زیست افزود: در استفاده از کودهای مایع هم مصرف آب کاهش مییابد و هم به علت جذب سریع راحت و بدون واسطه آلودگی آب و خاک کاهش مییابد.
خسرو پناه تاکید کرد: به طور میانگین سالانه 5 میلیون تن کود و سم در زمینهای کشاورزی کشور مصرف میشود که رقم بسیار بزرگ و دردسرسازی است که باید برای کاهش آن تلاش کنیم، اما با کشاورزان چند نسل قبلی مواجهایم که گرایشی به کشاورزی مدرن ندارند، متوجه کردن آنها برای استفاده از جایزگزینهای مناسب کاری زمان بر و سخت است.
وی گفت: در مدت سه سال به طور تحقیقاتی در خراسان شمالی، خراسان رضوی، خراسان جنوبی، آذربایجان غربی، همدان، مرکز کشور، جنوب فارس، شمال غربی اردبیل کود مایع طراحی شده را به شکل پایلوت استفاده و با تاییدیه وزارت جهاد کشاورزی و محیط زیست تولید عمده آن را شروع کردهایم.
انتهای پیام/