به گزارش
گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از
شهرکرد؛ عبدالمحمد نجاتی افزود: بازدیدهای تصادفی و نمونه برداری از طیور سنتی، مکان های کوچ و تجمع پرندگان در تالاب ها و واحدهای مرغداری از جمله اقدامات این اداره کل برای پیشگیری از آنفولانزای فوق حاد پرندگان در استان می باشد.
وی اضافه کرد: ممنوعیت صید پرندگان وحشی به ویژه پرندگان مهاجر تالاب ها، واکسیناسیون موارد در معرض خطر، کنترل مبادی ورودی طیور، قرنطینه محموله های مشکوک، تأمین داروهای ضد آنفولانزا و برگزاری کلاس های آموزشی برای مرغداران از دیگر اقدامات صورت گرفته در راستای جلوگیری از شیوع این بیماری است.
نجاتی ادامه داد: در صورت مشاهده بیماری و علایم ویروس آنفولانزای فوق حاد پرندگان در چهارمحال و بختیاری، آمادگی کامل برای مدیریت و مقابله با پیامدهای آن وجود دارد.
آنفولانزای فوق حاد يک بيماری تنفسی ويروسی مشترک انسان و پرندگان و از مهم ترین بیماری های طیور است که خسارات فراوانی به مرغداری ها و روستاییان وارد می کند.
سياه شدن و خونريزی تاج، ريش و ساق پا، علایم تنفسی حاد، بی حالی شديد، پژمردگی، دور هم جمع شدن گله، کاهش شديد مصرف دانه، افت ناگهانی توليد تخم مرغ روزانه و انتشار ناگهانی در گله از علایم ویروس این بیماری می باشد.
تهيه دانه از منابع غير مطمئن بخصوص کانون های آلوده، تماس با طيور، پرندگان وحشی و پرندگان آبزی آلوده، پراکنده شدن کود مرغداری به محيط اطراف، کفش، لباس، خودرو، آب و مکان آلوده و عدم پاکسازی و ضد عفونی کامل محل نگهداری مرغ و تجهيزات قبل از پرورش جوجه از راههای انتقال بیماری آنفولانزای فوق حاد پرندگان به شمار می رود.
انتهای پیام/ش