به گزارش
خبرنگار کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ حملات پانیک یا وحشتزدگی (Panic attack) در دسته بیماری های اعصاب و روان و نوعی حمله استرس و ترس قرار دارد که با علائمی چون عدم توانایی تنفس عمیق، تپش قلب شدید، احساس تنگی نفس، احساس خفگی، سرگیجه و از دست دادن تعادل، حالت تهوع و گرفتگی معده، احساس سوزن سوزن شدن دست و پا و ترس از مرگ همراه است.
بسیاری از افراد مبتلا به این اختلال دارای نشانه هایی در خانواده خود بوده و یک یا چند عضو خانواده آنها نیز دچار استرس و ترس های ناگهانی هستند.
عوامل دخیل در حملات پانیک
عوامل متعددی در بروز این اختلال موثر است از جمله ضربه های عاطفی، حوادث ترسناک، بودن در تصادفات خطرناک و حتی ابتلا به برخی بیماری ها که باعث استرس و نگرانی شدید می شود.
راههای تشخیص اختلال
این اختلال را متخصص روانشناسی توسط آزمایش بیمار و پرسش از او می تواند تشخیص دهد. در گام اول درمان، معمولا صحبت و جلسات مشاوره برای غلبه بر ترس و رویایی با آن برگزار می شود. چنانچه استرس در فرد بسیار بالا باشد داروهای آرامبخش و ضد افسردگی تجویز میشود.
اکثر بیماران به درمان ها پاسخ نشان می دهند اما قطع ناگهانی درمان و داروها می تواند به شدت برسلامت فرد اثر منفی بگذارد و باعث تشدید علائم بیماری در او شود.
هنگام بروز حمله چه کنیم؟
کارشناسان با وجود تمامی روش های درمانی و دارو ها به افراد توصیه می کنند هنگام بروز حمله پانیک (حمله هراس) و نگرانی شدید با تکنیک های تنفس عمیق، عدم تنها بودن، مثبت اندیشی و منطقی فکر کردن و کمک گرفتن از دیگران و از همه مهتر توکل بر خدا این هیجان منفی را در خود کنترل کنند.
معمولا اگر پدر یا مادر یا هر دو مبتلا به این اختلال باشند با درصد زیادی کودک نیز به این اختلال مبتلا می شود.
توصیههای سلامتی به افراد دارای این اختلال
کارشناسان به افراد مبتلا به این اختلال توصیه می کنند همیشه شاد باشند، ورزش منظم و رژیم غذایی سالم داشته باشند، از خوردن بیش از حد مواد غذایی چون شکلات و کافئین اجتناب کنند، سیگار نکشند و نیز در صورتی که دارو مصرف می کنند حتما قبل از مصرف هر داروی جدید با داروساز مشورت کنند زیرا می تواند باعث اختلال در داروی مرتبط با بیماریشان و حتی بروز مسمومیت شود.
منبع:webmd
انتهای پیام/