گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان - با کمی برنامهریزی، میتوانید غذاهای سالمی بخورید تا هم مقدار زیادی از مواد مغذی به بدنتان برسانید و هم بشقاب خود را در طول زمستان پر از طعم و مزه کنید. همچنین، خوردن غذاهای سالم میتواند از پوست شما با وجود کم شدن تدریجی دما محافظت کند.
ابرخوراکیهای خاص و چندین خوراکی مفید برای زمستان وجود دارند که باید آنها در برنامهی غذایی زمستانیتان بگنجانید.
۱. پرتقال
پرتقال یکی از بهترین میوههای خانوادهی مرکبات و یک خوراکی مفید برای زمستان است. این میوه حاوی سطوح بالایی از ویتامین C است، آنتیاکسیدانی که سلولهای سیستم ایمنی بدن، به خصوص بیگانهخوارها و لنفوسیتهای تی، برای انجام وظایف خود به آنها نیاز دارند.
خوردن یک پرتقال در روز خطر ابتلا به کمبود ویتامین C را که ممکن است به کاهش مقاومت در برابر پاتوژنهای (بیماریزا) خاص منجر شود، کاهش میدهد.
پتاسیم موجود در پرتقال کمک میکند تا از پوست خود در برابر اشعهی مضر ماوراء بنفش (UV) محافظت کنید. اسیدهای آمینهی موجود در این میوه نیز فوایدی برای پوستتان دارد.
این میوهی آبدار کالری بسیار کمی نیز دارد.
یک پرتقال تازه در روز بخورید. شما همچنین میتوانید برشهای پرتقال را روی یک سالاد خوشمزه بریزید.
۲. هویجخوردن یک هویج شیرین یا یک کاسه سوپ هویج داغ، در حالی که زیر پتو نشستهاید، چیزی است که بسیاری از آدمها دوست دارند.
در واقع، هویج یکی از ابرخوراکیهای اجتنابناپذیر در فصل زمستان و درواقع یک خوراکی مفید برای زمستان است.
این ریشه حاوی مقادیر بالایی از بتاکاروتن است که بدن آنها را تبدیل به ویتامین A میکند. ویتامین A سیستم ایمنی بدن را تقویت میکند، و به محافظت از بدن در برابر عفونت کمک میکند و خطر ابتلا و مدت زمان مشکلات تنفسی را با سالم نگه داشتن ریه کاهش میدهد.
به علاوه، هویج پوست را در طول ماههای زمستانی سالم، درخشان و زنده نگه میدارد. ویتامین A و آنتیاکسیدانهای متفاوت دیگر موجود در این گیاه به ترمیم بافت پوست آسیبدیده کمک میکند. همچنین به مرطوب ماندن پوست کمک میکند و از خشکی و پوسته پوسته شدن پوست جلوگیری میکند.
شما میتوانید هویج را در سالاد و سوپ استفاده کنید، یا آن را به عنوان یک سبزی مستقل برای میانوعده و به عنوان مخلفات غذا بخورید.
۳. چغندرچغندر با آن رنگ قرمز روشن و برگهای سبزی که دارد، نه تنها به سالاد یا ظرف سوپ زمستانیتان رنگ میدهند، بلکه به شما کمک میکنند سالم بمانید.
چغندر سرشار است از مواد شیمیایی گیاهی مفید و آنتیاکسیدانهایی که با رادیکالهای آزاد که به سلولهای سالم و دیاِنایِ (DNA) آنها آسیب میرسانند، مبارزه میکنند و به این ترتیب از سیستم ایمنی بدن محافظت میکنند و یک خوراکی مفید برای زمستان است.
این ریشهی خوراکی همچنین به گلبولهای سفید خون سوخت میرسانند، به این ترتیب آنها میتوانند به میکروبهای موجود در روده حمله کنند و به رشد باکتریهای خوب در بدن شما کمک کنند.
حتی برگهای سبز چغندر سرشار از ویتامین C، بتاکاروتن، کلسیم، آهن و منیزیم هستند.
شما میتوانید این گیاه مقوی و شیرین را به صورت پخته، بخار پز یا ترشی بخورید. سالاد چغندر و سوپ نیز بسیار محبوب هستند.
۴. تخممرغ
خوردن تخممرغ کامل در طول ماههای زمستان بسیار حیاتی است. زرده بیش از ۹۰ درصد کلسیم و آهنِ موجود در تخممرغ را دارد و سفیده تقریبا نیمی از پروتئین تخممرغ را در خود دارد. در واقع، تخممرغ حاوی میزان مناسبی از تمام نُه اسید آمینهی ضروری مورد نیاز بدن است.
بدن پروتئین را به عنوان سوخت برای ساختن آنتیبادیهایی استفاده میکند که به مهاجمان خارجی حمله و از عفونت جلوگیری میکنند.
به علاوه، خوردن تخممرغ برای صبحانه به شما کمک خواهد کرد وزن مناسب بدنتان را حفظ کنید زیرا این مادهی غذایی علاوه بر تامین انرژی، به شما احساس سیری نیز میدهد. پروتئین موجود در تخممرغ انرژی پایداری فراهم میکند، زیرا به سادگی باعث افزایش سطح قند خونتان که بعدا پایین میآید، میشود.
یک تخممرغ کوچک همچنین سرشار است از چند ویتامینی که برای سلامت شما ضروری هستند مانند ویتامین B۲، B۱۲، A و E. تخممرغ سرشار از آهن، روی و فسفر است: سه مواد معدنی مهم که برای بدن شما بسیار حیاتی هستند.
قدرت آنتیاکسیدانی تخممرغ با رادیکالهای آزاد مبارزه میکند، و همین به نوبهی خود از بدنتان در برابر بیماریهای مختلف محافظت میکند و یک خوراکی مفید برای زمستان است
تخممرغ را خواه آبپز کنید، بدون پوست در آب بپزید، با آن نیمرو درست کنید یا در پخت املت از آن استفاده کنید، میتواند یک صبحانهی عالی برای شروع صبح زمستانی شما باشد. فقط اصلا تخممرغ خام یا نیمه پخته نخورید چون ممکن است حاوی نوعی باکتری باشد که به سلامت شما آسیب میرساند.
۵. زنجبیلوقتی نوبت به نوشیدنیهای گرم در طول فصل زمستان برسد، اصلا نمیتوانید چای زنجبیل تسکیندهنده را نادیده بگیرید.
زنجبیل که سرشار از آنتیاکسیدان است یک راه عالی برای تقویت سیستم ایمنی بدنتان است به این ترتیب که رادیکالهای آزاد را در بدن شما کاهش میدهد. زنجبیل همچنین گردش خون را در بدن افزایش میدهد که برای سلامت بهینه بسیار مهم است.
در آغاز سرماخوردگی یا آنفلوآنزا، زنجبیل به عنوان یک آنتیبیوتیک موثر عمل میکند. این ریشهی خوراکی همچنین در کاهش علائم التهاب و ورم مفاصل که در طول ماههای زمستانی بدتر میشود، موثر است.
زنجبیل به بهبود فرآیند هضم نیز کمک میکند و از پوست صاف و بیعیب و نقص محافظت میکند.
علاوه بر این، زنجبیل به نرمال شدن سطح قند خون کمک میکند؛ طبیعی نبودن قند خون ممکن است توانایی شما را برای از دست دادن وزن یا خوردن مواد غذایی سالم تحت تاثیر قرار دهد.
۲ یا ۳ فنجان دمنوش زنجبیل در روز بنوشید.
۱. یک قاشق غذاخوری از برشهای زنجبیل و ۲ فنجان آب را در یک قوری کوچک بریزید.
۲. حرارت را زیاد کنید تا آب داخل قوری بجوشد.
۳. حرارت را کم کنید، در قوری را بگذارید و اجازه بدهید به مدت ۱۰ دقیقه با حرارت ملایم بجوشد.
۴. ترکیب را صاف کنید و کمی به آن عسل بیفزائید. برای بهبود طعم و مزه، همچنین میتوانید ۱ قاشق چایخوری آب لیمو تازه به آن اضافه کنید.
۶. زردچوبهزردچوبه یکی از بالاترین سطوح آنتیاکسیدان را در میان مواد خوراکی دارد و باید یکی از ضروریات در طول ماههای زمستان باشد. این ادویه میتواند سیستم ایمنی بدن را تقویت کند اگر به طور مرتب مصرف شود.
زردچوبه با توجه به خواص ضد التهابی و آنتیاکسیدانیاش، مزایای فراوانی نیز برای افراد مبتلا به درد مفاصل در طول روزهای زمستان دارد.
به علاوه، این مادهی خوراکی به مبارزه با رادیکالهای آزاد که به پوست آسیب میزنند و درخشش و کشسانی آن را از بین میبرند، کمک میکند.
با اضافه کردن زردچوبه به یک لیوان شیر میتوانید یک نوشیدنی سالم تهیه کنید. در واقع، شیر زردچوبهی گرم یک درمان خانگی محبوب برای سرفه، احتقان، سرماخوردگی و آنفولانزا است. این نوشیدنی به ویژه در برابر سرفهی خشک موثر است.
برای تهیهی شیر زردچوبه:
۱. ۱ فنجان شیر را روی اجاق گاز گرم کنید.
۲. وقتی شیر گرم شد، ½ قاشق چایخوری پودر زردچوبه به آن اضافه کنید. هم بزنید تا زردچوبه کامل حل شود.
۳. ۱ تا ۲ قاشق چایخوری ریشهی زنجبیل، ۲ حبه، و ۱ هل اضافه کنید.
۴. اجازه بدهید که این محلول چند دقیقه بجوشد.
۵. شیر را از یک صافی ریز رد کنید و در حالی که هنوز گرم است، آن را بنوشید و لذت ببرید.
۷. بادامخوردن یک کاسه آجیل، به خصوص بادام بوداده، در یک بعد از ظهر سرد زمستانی برای خیلیها خوشایند است.
بادام یکی از بهترین مواد غذایی برای حفظ سلامت شما در طول زمستان است. این مغز کوچک سرشار از آنتیاکسیدانهایی است که میتوانند با مبارزه علیه رادیکالهای آزاد که سیستم ایمنی شما را ضعیف میکنند، تاثیر شگفتانگیزی روی سلامت شما بگذارند. میتوانید خواص شگفت انگیز بادام را نیز مطالعه کنید.
آنها همچنین غنی از نوع بسیار خوبی از پروتئین، منیزیم، فیبر، ویتامین B، کلسیم، پتاسیم، فسفر، روی، آهن و چربیهای سالم هستند. بادام میتواند میل به خوردن قند را در شما متوقف کنند و احساس سیری را در شما افزایش دهد و به این ترتیب از افزایش وزن جلوگیری کند.
ویتامینای موجود در بادام به تغذیهی پوست شما کمک میکند و از آن در مقابل اشعهی UV خورشید که بسیار مضر است، محافظت میکند. به علاوه، بادام با داشتن خواص ضد پیری زیاد، به کاهش چین و چروک، خطوط ریز و نشانههای دیگر پیری کمک میکند.
– شما میتوانید روزانه ۱۵ تا ۲۰ بادام به عنوان یک میانوعدهی سالم و خوشمزه بخورید. با این حال، از آنجایی که بادام سرشار از چربیهای اشباع نشده و کالری است، نباید در خوردن آن زیادهروی کنید.
– قبل از حمام رفتن، بدن خود را با روغن بادام ماساژ بدهید تا پوستتان به طور قابلملاحظهای درخشان و زنده شود.
۸. انارانار، یکی از قدیمیترین میوههای جهان، سرشار از آنتیاکسیدانهایی، مانند پلیفنل، تانن، فلاونوئیدها و آنتوسیانینها، است که کمک خواهند کرد در طول زمستان سالم و قوی بمانید. میتوانید خواص درمانی انار را در این مطلب مطالعه کنید.
این میوه همچنین دارای خواص ضد التهابی است که گفته میشود مانع آنزیمهایی میشوند که به مفاصل آسیب میرسانند و باعث درد و سفتی میشوند. این خاصیت به ویژه برای افراد مبتلا به آرتریت مفید است.
انار همچنین دارای مزایای ضد پیری برای پوست است و آن را انعطافپذیر، صاف و جوانتر نگه میدارد. انار با توجه به میزان بالای ویتامین C که دارد، تشکیل کلاژن را افزایش میدهد، و کمک میکند که افتادگی پوست و چین و چروک دیرتر پدیدار شوند.
به علاوه، به دلیل کالری نسبتا کمی که دارد، به درد کسانی که مراقب وزنشان هستند، میخورد.
شما میتوانید این میوهی ترش را به کوکتل، آبمیوه، اسموتی و سالادتان اضافه کنید. حتی میتوانید آن را به عنوان میانوعده بخورید.
۹. آوکادوروزهای سرد زمستان بهترین فرصت برای لذت بردن از میوهی خامهای آواکادو است. آواکادو یک خوراکی مفید برای زمستان است.
آوکادو فواید زیادی برای بدن دارد – ویتامینهای A، C و E و همچنین اسید فولیک، منیزیم و پتاسیم. در واقع، چربیهای تکاشباعنشدهی موجود در آن که برای قلب مفید هستند، اجازه میدهند تا شما مواد مغذی بیشتری از سایر مواد خوراکی جذب کنید.
چربیهای تکاشباعنشده همچنین کمک میکنند لایهی اپیدرمی پوستتان رطوبت را حفظ کند، و در نتیجه از خشکی پوست جلوگیری میکند. خوردن این میوه باعث کاهش پیدایش خطوط ریز و چین و چروک و همینطور بهبود رنگ پوست شما میشود. آووکادو همچنین باعث تولید کلاژن میشود، مادهای که قابلیت ارتجاعی و استحکام پوستتان را حفظ میکند.
به جای پنیر و مایونز در ساندویچتان از برشهای آووکادو استفاده کنید.
شما همچنین میتوانید روغن آووکادو را برای ماساژ دادن بدنتان قبل از رفتن به حمام استفاده کنید. این کار پوست بیحال، خشک و خارشدارتان را مرطوب خواهد کرد.
۱۰. کلم بروکلیاین سبزی زیبا حاوی میزان بسیار زیادی آنتیاکسیدان و همچنین تعدادی ویتامین و مواد معدنی است.
کلم بروکلی به ویژه ویتامین C، فیبر، بتا کاروتن، فولات و پتاسیم زیادی دارد.
این سبزی همچنین فوایدی برای پوست خشک و پوسته پوسته شدهی شما در زمستان دارد. ویتامین C تولید کلاژن را برای سالم نگه داشتن پوست تحریک میکند، در حالی که ویتامین A از غشاء سلول پوست محافظت میکند و مانع از آسیب پوست در اثر قرار گرفتن در معرض نور خورشید میشود.
به علاوه، این مادهی خوراکی تنها ۱۵ تا ۲۵ کالری در هر وعده دارد، بنابراین لازم نیست در مورد افزایش سایز کمرتان در طول ماههای زمستان نگران باشید.
کلم بروکلی را به غذاهای گیاهی اضافه کنید یا به روش تفت روغن داغ آنها را بپزید. برای داشتن عطر و طعم بیشتر، بروکلیها را بخار پز کنید یا آنها را در فر بپزید. سوپ کلم بروکلی نیز طرفداران زیادی دارد.
و چند خوراکی مفید برای زمستان را در اینجا معرفی میکنیم
در کنار این ۱۰ خوراکی مفید برای زمستان باید شکلات تلخ، چای سبز، سیبزمینی شیرین، دانهی چیا، شکر زرد، کدو تنبل، تخمه کدو، عسل، بلغور جو دوسر و گریپ فروت را نیز در رژیم غذایی خود بگنجانید.
منبع: بازده