وی با بیان اینکه بهترین ناظر، ارزیاب و بازرس دو گروه هستند گفت: گروه نخست مردم هستند که به راحتی میتوان نظرشان را در مورد کارمندان یک اداره فهمید البته بخشی از صحبتهای مردم ممکن است شایعه و دروغ باشد اما با جداسازی شایعات میتوان به نتیجه رسید.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی خاطرنشان کرد: در واقع یکی از بهترین راههای مچ گیری مدیران خائن و فاسد صحبتهای مردم و همان بازرسی غیرعلنی است.
رحیم پور ازغدی با بیان اینکه دومین دسته بهترین بازرسان، کارمندان هر دستگاه و اداره است افزود: کارمندان هر اداره میدانند که در آن اداره چه خبر است و باید مسیر امنی را ایجاد کرد که بتوانند حرفشان را بزنند.
وی گفت: امروز نه تنها آنهایی که حقوقهای نجومی دریافت میکردند را نگرفتند بلکه به سراغ آنهایی رفتند که این خبر را منتشر کردند و آنها را گرفتند که چرا باعث شدند افکار عمومی خراب شود.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه این یک عیب است که هیچکس از بازرسهای کشور متوجه حقوقهای نجومی نشد و نفهمید گفت: برخی ۱۰۰ و ۲۰۰ میلیون تومان در ماه میگرفتند و وام چند میلیاردی با سود یک درصدی میگرفتند که اگر ناهیان منکر این امر را نگفته بودند چه کسی متوجه میشد که این جریان سالها است اتفاق میافتد.
رحیم پور ازغدی با بیان اینکه صاحبان حقوقهای نجومی توجیه میکنند که این حق و سهممان از انقلاب است گفت: این حق مادری است که چهار فرزند شهید دارد و در خانههای مردم کار میکند؛ طبق روایات اگر در شهری کودکان یتیم و بی پناه باشند، آن شهر ملعون و نفرین شده بنابراین مدیریت و حکومت اسلامی کار بسیار سختی است.
وی افزود: درباره وامهای چند میلیاردی گفتند ۲۰ تا ۳۰ بار بانکها را نظارت و بازرسی کردند و متوجه نشدند که چندین هزار میلیارد جابهجا میشود؛ این همان مدیریت سفیه و احمق است که متوجه سندسازی و کاغذبازیها نمیشوند.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: چند ده هزار بازرس، ناظر و ارزیاب در ادارات مختلف کشور داریم اما درعین حال این اتفاقات نیز میافتد.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه مردم و کارمندان تشکیلات باید از انتقاد نترسند و حمایت شوند گفت: امر به معروف به معنای پیشنهاد و نهی از منکر همان انتقاد است پس باب انتقاد، امر به معروف و نهی از منکر باید در ادارات باز شود چرا که نظارت و ارزیابی دائمی از اوجب واجبات ما است.
رحیمپور با بیان اینکه نیروی بازرس و ارزیاب اگر به وظیفهاش عمل کند همیشه دشمن دارد گفت: سیستم باید طوری باشد که از بازرس صادق و باسواد حمایت کند و هرجا بودجه عمومی صرف میشود باید پاسخ علمی داشت که چرا این مبلغ اختصاص یافته و چگونه هزینه شده است.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: فضا برای انتقاد مردم باید فراهم شود تا فرد جرات داشته باشد از مدیری که در حال سخنرانی است سوال کند که برای حکومت چه کرده است؟ چرا که طبق روایت امام علی (ع) دین با خشونت و سرکوب پیش نمیرود و مدیری که خود را نوکر مردم میداند اسلامی است.
رحیمپور با اشاره به اینکه بیش از ۹۵ درصد قاچاق از گمرک رسمی اتفاق میافتد گفت: این یعنی به چندین مسئول گمرک رشوه میدهند و جنس قاچاق را وارد میکنند که پس از تاکید مقام معظم رهبری اعلام کردند چندین کانتینر کالای قاچاق را کشف و گرفتهاند.
وی افزود: یعنی مسئولان وقتی اراده کردند در مدت چندین هفته توانستند جلوی ۳۰۰ کانتینر قاچاق بگیرند و این مایه افتخار نیست بلکه نشانه محاکمه شماست که چرا پیش از این نظارتی و اقدامی در این راستا انجام نشده است.
وی با اشاره به اینکه در روایات درباره بیعرضگی متولیان امر نظارت و بازرسی گفته شده است، تصریح کرد: ممکن است خود فرد مسئول، دزد و فاسد نباشد اما در زیر دستش دزدی میشود و متوجه نشود که در روایات به آن مدیریت سفیه و احمق گفته میشود و مدیریت احمق در عمل به اندازه مدیریت خائن ضربه میزند.
رحیمپور ازغدی خاطرنشان کرد: باندبازی و فامیل بازی نوع دیگری از خیانت است و طبق روایاتی از امام علی (ع) چه آگاهانه و چه ناگاآهانه و از روی بیعرضگی خیانت شود کار ضایع میشود پس نتیجه هر دو یکی است.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: اسلام، معنویت و اخلاق را از مدیریت و سیاست تفکیک نمیکند بنابراین برنامه درستی برای دنیا و آخرت ارائه میدهد.
وی درباره نظارتهای نادرست گفت: برخی از نظارتها، نظارتهای ضعیف صوری است که ظاهراٌ همه چیز درست است اما در باطن کارها درست پیش نمیرود و در این موارد بازرسی دقت، امانت و یا شجاعت را نداشته است.
انتهای پیام//ف.ج