ضعف کیفی آثار کودک و نوجوان از دلایل نپرداختن نشریات ادبی و هنری به این حوزه است.

حجم آثار مناسب حوزه کودک و نوجوان بسیار پایین است
به گزارش خبرنگار حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ نشست منتقدان کتاب کودک با موضوع "جایگاه ادبیات کودک و نوجوان در مجلات ادبی هنری" با حضور مدیران این نشریات و چند تن از نویسندگان کودک و نوجوان برگزار شد.
 
در ابتدا سید علی کاشفی خوانساری اظهار داشت: این نشست از سوی فصلنامه نقد کتاب کودک و نوجوان برگزار می شود و ما در این سلسله نشست ها، سعی داریم از جنبه های گوناگون به وضعیت نظری و نقد ادبیات کودک و نوجوان بپردازیم.
 
وی افزود: در نشست امروز به موضوع جایگاه ادبیات کودک و نوجوان در نشریات فرهنگی، ادبی و هنری می پردازیم. از دوره پهلوی اول شاهد انتشار مجلات تخصصی کتاب بوده ایم. رد پای کتاب کودک و نوجوان از سال های دور علاوه بر مجلات تخصصی کودک و نوجوان در مجلات تخصصی کتاب نیز که بار فرهنگی و هنری را به دوش می کشند، دیده می شد و سهم قابل توجهی به این گونه ادبی اختصاص داشت. 
 
کاشفی در ادامه ابراز داشت: به مرور زمان و با وجود فصلنامه های تخصصی کودک و نوجوان از این سهم در مجلات ادبی و هنری کاسته شد که شاید یکی از دلایل آن اختصاص دادن مجلاتی تخصصی به این حوزه بود.
 
در ادامه این نشست سید علی محمد رفیعی منتقد ادبیات کودک و نوجوان و روزنامه نگار با ایراد سخنانی اظهار داشت: یک موضوعی در ادبیات کودک و نوجوان وجود دارد و آن اینکه حجم آثار مناسب و درخور توجه در میان تولیدات چه به لحاظ نظری و چه از لحاظ مکتوب، بسیار پایین است. در حقیقت تعداد افرادی که به طور جدی در این حوزه قلم زده و از آثار قوی برخوردار هستند، بسیار اندک است.
 
وی در پایان تصریح کرد: پرداختن به حوزه کودک و نوجوان امری دشوار است که نویسنده آن در کنار مولفه های نگارش باید از دانش هایی چون روانشناسی کودک هم برخوردار باشد که در این حوزه از لحاظ نظری و عملی تعداد آثار مناسب و قابل قبول ما کم است. در واقع من فکر می کنم ضعف کیفی این گونه ادبی یکی از دلایلی است که موجب می شود صاحب یک نشریه ادبی و هنری کمتر به آن بپردازد.
 
 
 
انتهای پیام/ 
 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار