به
گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد ، مدیر تاسیس صندوق زمین و ساختمان شهرداری مشهد گفت: صندوق سرمایهگذاری زمین و ساختمان، مهمترین فعالیت نهادی شهرداری مشهد در سال جاری و سالهای آتی در راستای حمایت از صنعت ساختمان است.
مهدی جلیلی مهربانی در خصوص تشکیل صندوقهای زمین و ساختمان اظهارکرد: این صندوقها نهادهای مالی هستند که به موجب توسعه و رونقبخشی اقتصاد صنعت ساختمان، در سال 1387 با مصوبه مجلس، ایجاد شدند.
او در توضیح چگونگی تشکیل این صندوقها بیان کرد: در قانون تجارت شرکتهای سهامی عام، سهامی خاص، مسئولیت محدود و ضمانتهایی را دارند ، این نهادهای مالی به عنوان یک شخصیت حقوقی جدید در اداره ثبت شرکتها به ثبت میرسند و صندوق زمین و ساختمان نیز بعد از ثبت میتواند نسبت به جمعآوری سرمایههای خرد و کلان مردم و سرمایهگذاری در پروژههای شهری اقدام کند.
جلیلی با اشاره به نحوه نظارت بر این صندوقها گفت: طراحی ارکانی مانند مدیر ساخت، ناظر ساخت، مدیر صندوق، حسابرس و سازمان فرابورس که اهداکننده مجوز است ازجمله نظارتهای خاص بر ارکان این صندوق بوده و ارکان نیز خود بر یکدیگر نظارت دارند.
مدیر تاسیس صندوق زمین و ساختمان شهرداری مشهد با اشاره به مشاع بودن مالکیت در سهام این شرکتها گفت: بحث مالکیت مشاع در این صندوقها مطرح است، منتهی همه در سود و زیان صندوقها به تناسب پولی که آوردهاند سهیم میشوند و با خرید اوراق منتشر شده، ثبتنام کرده و با خرید سهام وارد بازار مسکن میشوند.
او با اشاره به حمایتی بودن صندوق زمین و ساختمان برای طبقه متوسط بیان کرد: صندوقها برای افرادی که مبالغ پایینتری دارند و میخواهند در بازار سرمایه حضور داشته باشند، مفید است.
جلیلی تصریح کرد: این صندوقها نوعی مشارکت بین سرمایهگذار و دارنده زمین و پروانه ساخت هستند که مزایای زیادی از جمله امکان سرمایهگذاری مردم با استفاده از سرمایههای اندک، امکان خرید و فروش روزانه اوراق صندوق در فرابورس و خروج آسان سرمایهگذار از پروژه و دستیابی به سرمایه خود را دارا هستند.
او با بیان اینکه نداشتن سود تضمینی دراین صندوقها سبب شده اسلامیترین عقد موجود در بازار پولی و مالی کشور باشد، افزود: معافیت مالیاتی، اخذ مجوز رسمی از ثبت شرکتها و سازمان بورس و نظارت مستمر این سازمان از دیگر مزایای این صندوقها هستند.
مدیر تاسیس صندوق زمین و ساختمان عنوان کرد: این صندوقها سطح دسترسی عموم مردم را به بازار مسکن فراهم کرده و مردم خودشان میتوانند پوشش ریسک مناسب را نسبت به افزایش یا کاهش قیمت و نوسانات در نظر بگیرند.
او اضافه کرد: با توسعه این صندوقها مردم این امکان و اختیار را نیز دارند که خودشان صندوق مورد نظر را برای سرمایهگذاری انتخاب کنند.
جلیلی با اشاره به تقاضای موجود در بازار مسکن بیان کرد: در حال حاضر تقاضا در نقاط کمبرخوردار شهر وجود دارد و کارشناسان مجرب صندوق زمین و ساختمان شهرداری مشهد ضمن مطالعه و بررسی به شناسایی این مناطق در شهر پرداخته و درحال برنامهریزی به منظور احداث مسکن براساس نیازهای خانوار و توان مالیشان با متراژهای تعیین شده هستند.
این مقام مسئول با اشاره به رکود بازار مسکن در سالهای گذشته اظهار کرد: در اوایل سال ۹۲ به دلیل رکود حاکم بر صنعت ساختمان، انبوهسازان با ناتمام گذاشتن پروژهها و خارج کردن سرمایه خود از بازار مسکن به سمت سرمایهگذاری در بانکها رفته و این امر به افزایش رکود منجر شد، لذا ایجاد صندوق زمین و ساختمان به منظور حمایت از سرمایهگذاران تصمیم مناسبی است که توسط شهرداری مشهد اخذ شده است.
انتهای پیام//ن غ