گزارش/

مراقب سرطان «سارکوما» باشید/ دردهای استخوانی را پشت گوش نیندازید!

در بازار داغ سرطان ها، هر گاه نوعی تازه از آنها خودنمایی و عرض اندام می کند و این بار سرطانی ناشناخته به نام "سارکوما" در کمین پیر و جوان قرار گرفته است.

مراقب سرطان «سارکوما» باشید/ دردهای استخوانی را پشت گوش نیندازید!
به گزارش خبرنگار کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ بسیار از زبان پدربزرگ و مادربزرگهای خود شنیده ایم که می گویند در زمان قدیم (لااقل 15سال گذشته) خبری از این همه بیماری و سرطان های مختلف نبود و کمتر خانواده هایی مدام به بیمارستان و مراکز درمانی مراجعه می کردند اما امروزه با رشد تکنولوژی، ظهور انواع تنقلات و مواد غذایی، افزایش شهرنشینی، رشد ماشین ها در سطح شهر و افزایش چندبرابری آلودگی هوا قضیه تا حد زیادی فرق کرده، تا جایی که با وجود این همه بیمارستان و کادر درمانی اما همچنان آنها شاهد روزهای خلوت نیستند و روز به روز حتی بیماریها به سنین پایین تر هم نفوذ پیدا می کند.

درحقیقت پیشرفت زندگی های امروزی و ظهور انواع خوراکی های رنگارنگ دردسرهای زیادی را به همراه آورده که با کمی غفلت، پیر و جوان را درگیر عوارض و مضرات خود می کند.

یکی از بیماری های نوظهور سرطان است که هرچند در گذشته به غول بیماریها شناخته می شد اما امروز با همت متخصصان دیگر به مانند قبل مساوی مرگ نیست و با شیوه های درمانی مختلف، روند رشد را کند یا حتی آن را بهبود می بخشند.

اما این موضوع به همین جا ختم نشده و بازار انواع سرطان این روزها حسابی داغ شده، به گونه ای که هر از چند گاهی یک نوع جدید از آنها خودنمایی می کند مثل سارکوما یا سرطان استخوان که از آن تحت سرطانی ناشناخته یاد می شود چون پزشکان معتقدند دلیل ابتلا به آن مشخص نیست. 

سرطان بافت استخوانی هم رسید 
محمد اکبری متخصص ارتوپدی گفت: سارکوما یک سرطان بدخیم بافت استخوانی است که تشخیص آن معمولا با اسکن استخوانی یا اسکن کل بدن صورت می گیرد.

سارکوم یا چنگار گوشتی به هر یک از گروه تومورهای بدخیم که سلولهای بافت همبندی ( و هرنوع  بافت با قابلیت جایگزینی به‌جای دیگر بافت‌ها) را هدف قرار دهد گفته می‌شود. این تومورها اگر به‌هنگام و زمان ابتدایی تشخیص داده شوند در حالت خوش‌خیم باقی می‌مانند اما به علت متاستازی سریع از راه مجاری خونی در زیرگروه بدخیم قرار دارند. 

سه علامت ویژه که باید جدی گرفته شوند
علیرضا رجایی فوق تخصص روماتولوژیست در گفت و گو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان بیان کرد: این نوع سرطان علائم خاصی از خود بروز نمی دهد و فرد بیمار تنها با درد، تورم و احساس حضور توده در قسمتی از بدن به پزشک مراجعه می کند و با بررسی های مختلف متخصص تشخیص سرطان یا بیماری دیگری را می دهد. درواقع وقتی فرد با این سه علامت ویژه به ما مراجعه می کند بعد از تشخیص سرطان، وی را به آنکولوژیست جهت تکمیل درمان ارجاع می دهیم.

وی ادامه داد: البته ناگفته نماند که فرد با این علائم (بسته به اینکه در کدام قسمت بدن علائم را دیده باشد) برای شناسایی بیماری خود می تواند به پزشکی مثل جراح عمومی، جراح و متخصص مغز و اعصاب، متخصص ارتوپدی یا آنکولوژیست مراجعه کند.

بیماریی نادر و در عین حال دردسرساز
مرضیه لشکری، استادیار رادیوتراپی آنکولوژی دانشگاه علوم پزشکی تهران تومورهای استخوانی را اکثر خوش خیم دانست و بیان کرد: با این وجود میزان شیوع آن ها به طور دقیق مشخص نیست چرا که اغلب آن ها بدون علامت بوده و به صورت اتفاقی کشف می شوند. درواقع تومورهای بدخیم استخوان بعنوان یک بیماری نادر کمتر از 0.2 درصد از همه سرطان‌ها را شامل می شود.

وی درباره ریسک فاکتورهای تومورهای استخوانی، گفت: ریسک فاکتورهای تومورهای بدخیم استخوانی به طور کلی شامل سابقه رادیوتراپی، مصرف برخی از دارو های کموتراپی، عوامل ژنتیکی و اختلالات کروموزومی، برخی ضایعات خوش خیم استخوانی مانند پاژه و غیره است.

اکبری نیز عنوان کرد: دراین نوع سرطان معمولا استخوانهای بلند بیشتر از استخوانهای کوتاه و گرد درگیر خواهند شد.

تومورهای استخوانی پیر و جوان نمی شناسند
استادیار رادیوتراپی آنکولوژی دانشگاه علوم پزشکی تهران یادآور شد: استئوسارکوم ( بیشتر در استخوان های بلند دیده می شود و محل شایع بروز آن استخوان های بالا و پایین زانو و بالای بازو است)، کندروسارکوم (این تومور معمولاً رشد آرامی داشته و بیشتر در استخوان های لگن، شانه و ران و بازو دیده می شود) و یوئینگ سارکوما (این تومور در هر استخوانی می‌تواند بروز  کند ولی بیشتر در لگن، ران و ساق است) شایعترین تومورهای بدخیم استخوان را تشکیل می دهند.

وی افزود: استئوسارکوم و یوئینگ سارکوما بیشتر در بالغین جوان و کودکان و کندروسارکوما بیشتر در افراد میانسال دیده می شود.

برای مبارزه پیش دستی کنید
اکبری با اشاره به جراحی بعنوان تنها راه درمان سارکوما عنوان کرد: با تشخیص این بیماری قبل از متاستاز یا انتشار به قسمتهای مختلف بدن، قطعه ای از استخوان درگیر این سرطان را خارج می کنند اما اگر متاستار داده باشد دیگر درمان تنها با خارج کردن توده کامل نشده و باید مراحل درمانی شیمی درمانی و رادیوتراپی طی شود.

وی با بیان اینکه تشخیص این سرطان برعهده متخصصان ارتوپدی است، اظهار داشت: برای مراحل درمانی، بیمار باید به متخصصان مختلفی مراجعه کند بعنوان مثال برای شیمی درمانی متخصص سرطان یا آنکولوژیست و برای رادیوتراپی به رادیولوژیست نیاز است.

وقتی طیف عظیمی از پزشکان دست به دست می شوند
به گفته رجایی، بعد از بررسی های اولیه و طی کردن مراحل سونوگرافی، ام آر آی و عکسبرداری های ساده می توان حضور توده را تشخیص داد که پس از نمونه برداری و ارسال آن به پاتولوژی نوع آن مشخص می شود. هرچند که حضور توده و بروز سرطان ممکن است لزوما سرطان استخوان نباشد اما بدون شک رسیدگی و درمان آن لازم و دارای اولویت است.

این فوق تخصص روماتولوژیست با بیان اینکه برای درمان و بهبود این بیماری، باید طیف عظیمی از پزشکان و متخصصان دست به کار شوند، عنوان کرد: برای سرطان استخوان؛ اشعه درمانی از سوی رادیوتراپیست ها، برداشتن توده از سوی جراحان ( که البته در این مورد هم بسته به اینکه توده در کدام قسمت بدن باشد باید جراح خاص آن حوزه اقدام کند) و شیمی درمانی توسط متخصصان سرطان در صورت لزوم انجام می شود.

پشت گوش انداختن همانا و ازپا افتادن همانا
رجایی گفت: بروز این سرطان در افراد با سابقه سرطان های دیگر یا بیماری پاژه استخوان باید با دقت بیشتری پیگیری و درمان شود.

وی درخصوص بیماری پاژه استخوان یادآور شد: یک بیماری استخوانی با پیشرفت تدریجی و مشخصه  تخریب استخوانی و بازسازی استخوانی بیش از حد طبیعی که البته استخوان بازسازی شده شکننده وضعیف است. پاژه یک بیماری سرطانی نیست و این معمولا استخوان‌های جمجمه، ستون فقرات، ساق پا، و لگن را مبتلا می‌سازد.

بیماری پاژه استخوان به اعتقاد برخی از پزشکان هم اکنون در دسته بیماری های درمان‌ناپذیر محسوب می شود اما علایم آن قابل تسکین یا کنترل است. این بیماری طول عمر را کاهش می‌دهد ولی اکثر بیماران حداقل 10 تا 15 سال پس از بروز آن زنده می‌مانند. 

بنابراین بهتر است، به جای آن که دردهای کوچک و بزرگ خود را ساده پنداشته و پشت گوش اندازیم به آنها توجه کرده و با مشاهده هرگونه درد یا علامت غیرمعمولی سریعا به پزشک مراجعه کنیم. گاه ممکن است همین دیر به فکر افتادن، اقدامات و تشخیص های دیرهنگام به بهانه های مختلف، دردسرهایی را برای فرد و اطرافیانش به بار آورد که ادامه زندگی را سخت و سخت تر کند.

گزارش از محیامعصومی

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲۰
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
غلامرضا
۲۰:۲۷ ۲۹ آبان ۱۳۹۹
سلام پدرم توده چربی داشت تو شانه سمت راستش اونو تقریبا یه ماه پیش عمل کردیم دکترا گفتن سرطان سارکوم بدخیمه الانم تا امروز سه بار پرتو درمانی کردم دکترم ۳۰جلسه نوشته
Iran (Islamic Republic of)
هدیه
۰۲:۴۰ ۱۴ خرداد ۱۳۹۹
همسر من غده در زیر لگن دارد میخوام بدون درمانش چیه خطر داره؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۰۸ ۱۸ ارديبهشت ۱۳۹۹
سلام من یه ماهه تو شونه راستم یه توده در اومده .اولش درد کم بود ولی حالا زیاد درد میکنه والتهاب کرده رفتم دکتر آزمایش خون داده.امکان داره سرطان باشه
Iran (Islamic Republic of)
somayeh
۲۳:۲۶ ۲۴ دی ۱۳۹۸
با سلام من از شدت درد استخوان و مفاصل شبها خواب ندارم کلی ازمایش دادم و دکتر میگه سالمی اگر سالمم دردی که داعم در استخوان هایم در حال چرخش است چه دلیلی دارد کمکم کنید لطفا در ضمن سی سالم است
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۵۹ ۰۴ اسفند ۱۳۹۹
ازمایش ایزوتوم بده
Iran (Islamic Republic of)
آنا
۲۳:۳۵ ۱۷ آبان ۱۳۹۸
سلام ببخشيد درد در هر دو زانو ممكنه سرطان استخوان باشه؟و يا فقط در يك زانو؟
Iran (Islamic Republic of)
بارونی
۰۶:۱۴ ۱۱ آبان ۱۳۹۸
برادر من چندین سال به درد زانو مبتلا بود ولی متاسفانه چون خفیف بود جدی نگرفت امسال ک شدید شد به پزشک مراجعه کرد و فهمیدیم سرطان استخوانی بوده و یه تومور ۲ کیلویی از کنار زانوش در اورد چون دیر رفته بود متاسفانه تومور استخوان رو خورده بود و بخاطر همین ورمش مشخص نبود الان جراحی کرده و تومور رو در اوردن استخوان زانو رو هم تراش دادن. لطفا درد زانو رو جدی بگیرید و حتماااا دکتر برید ک متوجه بشید یا سرطان هست یا نیست تا اگر بود سریع درمان کنید. چندروز دیگه جواب ازمایشا برادرم میاد دعا کنید خوش خیم باشه و شیمی درمانی نخواد. شفای همه بیمارا آمین....
Iran (Islamic Republic of)
ساناز
۱۵:۲۱ ۱۰ شهريور ۱۳۹۸
انشاالله خدا به همه مريضا شفا بده و كسي گرفتار هيچ مريضي سختي نشه .الهي آمين.
Canada
ناشناس
۲۱:۰۱ ۳۱ تير ۱۳۹۸
پدر من هم به این بیماری مبتلا بود بعد تحمل ۳سال دردو رنج فوت کردن خیلی بیماری بدیه بیمارزمین گیر میکشه وخیلی درد میشه خدا هیچ کس رو به این بیماری مبتلا نکنه خیلی سخته
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۱۶ ۱۰ شهريور ۱۳۹۸
روحشون شاد.
Germany
ناشناس
۰۱:۰۵ ۰۱ دی ۱۳۹۷
سلام ی چن روزه ی چیزی اندازه تخم مرغ بالا ران سمت چپم برامده شده سفته فشارش میدم درد شدیدی حس میکنم ب پهلو نمیتونم بخوابم میشه کمکم کنید
Germany
ناشناس
۰۱:۰۵ ۰۱ دی ۱۳۹۷
سلام ی چن روزه ی چیزی اندازه تخم مرغ بالا ران سمت چپم برامده شده سفته فشارش میدم درد شدیدی حس میکنم ب پهلو نمیتونم بخوابم میشه کمکم کنید
Iran (Islamic Republic of)
امین
۲۲:۰۲ ۲۳ مهر ۱۳۹۷
سلام.مدت 6 سال هست که درد در ناحیه ای به اندازه یک دانه لوبیا در ران پا احساس میکنم.با پیاده روی زیاد و پوشیدن لباس تنگ این درد شدیدتر میشه و احساس سوزش شدید میکنم.علت درد چی میتونه باشه؟
Iran (Islamic Republic of)
مری
۰۲:۱۲ ۰۹ دی ۱۳۹۶
پدر من حدود ۴ سال متبلا یه این توده سرطانی در ناحیه ساکروم ایت و تاحالا دوبار عمل شده
ولی حتی با برداشتن توده دوباره شروع به رشد کرده روی محل ستون مهره ها
درد های شدید
راهی برای کنترل درد وجود داره؟حتی با مصرف مسکن های قوی بازهم درگیر دردهای شدید است
لطفا راهنمایی کنید
United States of America
amir
۱۶:۴۲ ۲۵ آبان ۱۳۹۷
سلام.چه جوری میتونم با شما در ارتباط باشم.یه سوال خیلی مهم در مورد این موضوع دارم
Iran (Islamic Republic of)
رضا
۰۲:۴۴ ۱۰ دی ۱۳۹۵
مادر من چند روزه به همین درد توی ناحیه زانوش دچار شده :( خیلی وحشتناکه هم ورم داره هم استخوان درد شدید دعا کنید این بیماری بدخیم نباشه خیلی دارم میترسم با اشک دارم اینارو مینویسم یا علی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۱۸ ۱۰ شهريور ۱۳۹۸
چيزي نيست ايشالا.زانو معمولا متورم ميشه در اثر كار زياد .روماتيسم و....
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۵۶ ۰۹ دی ۱۳۹۵
مواد غذایی آلوده و بی کیفیت و صنعتی که هزاران افزودنی عجیبو غریب بهش اضافه شده و هوای آلوده. ایران به زودی درگیر سونامی سرطان میشه.... خدا بخیر کنه...
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۵۵ ۰۹ دی ۱۳۹۵
مواد غذایی آلوده و بی کیفیت و صنعتی که هزاران افزودنی عجیبو غریب بهش اضافه شده و هوای آلوده. ایران به زودی درگیر سونامی سرطان میشه.... خدا بخیر کنه...
Iran (Islamic Republic of)
مهدی عابدیان زیدی
۱۳:۴۸ ۰۹ دی ۱۳۹۵
سرطان باغیرتی شدن من ،از بین رفت
آخرین اخبار