به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از زنجان؛رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان زنجان با بیان این که در بخش معدن، زنجان صادر کننده محصولات فرآوری شده سرب، روی، آهن و مس است گفت: فقط کنسانتره سولفوره به علت کاربرد نداشتن در کشور و نبود صنایع تبدیلی در ایران به شکل خام به خارج از کشور صادر می شود.
فغفوری ادامه داد: پیش از این، سنگ گرانیت این استان به شکل خام صادر می شد که با راه اندازی واحد فرآوری سنگ های تزئینی، هم اکنون این سنگ پس از فرآوری و کسب ارزش افزوده صادر می شود.
وی افزود: امروز زنجیره کامل واحدهای فرآوری آهن در این استان وجود دارد و سنگ آهن و فولاد پس از فرآوری در چندین مرحله مختلف با ارزش افزوده بالا استفاده و صادر می شود.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان زنجان بیان کرد: تنها ماده ای که هم اکنون به شکل به نسبت خام صادر می شود، بنتونیت به شمار می آید که مصرف داخلی ندارد.
فغفوری با اشاره به سهم استان زنجان در تولید مواد معدنی خاطر نشان کرد: سهم بخش معدن این استان از صادرات طی هشت ماهه سال جاری نزدیک 31 میلیون دلار به وزن 45 هزار و 449 بود که تمامی مواد پس از فرآوری صادر شده است.
وی اظهار کرد: زنجان یکی از قطب های معدنی کشور به شمار می آید که 79 نوع ماده معدنی از جدول مندلیف را می توان در این استان کشف کرد.
زنجان قطب صنایع سرب
و روی کشور به شمار می رود چرا که غنی ترین معدن سرب و روی خاورمیانه را در
انگوران جای داده است.
هم اکنون عمده واحدهای صنعتی این استان مربوط به حوزه صنایع معدنی
فعال در بخش سرب، روی، مس، آهن، سنگ های تزئینی و طلاست.
انتهای پیام/م