به گزارش خبرنگار گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از ارومیه؛ جعفرصادق اسکندری بابیان این مطلب به توسعه فعالیتهای معدن طلای زرهشوران اشاره کرد و گفت: این معدن از واحدهای بزرگ طلای کشور بوده و به همین علت، ارتقاء سطح تولیدات و توسعه فاز دوم واحد طلای زرهشوران در دستور کار قرار دارد و در این رابطه، فراخوان آن با حضور شرکتهای داخلی و خارجی برای ارتقاء بهرهوری و توسعه واحدها داده شده است.
وی افزود: در این رابطه نیز کارگاههای طلاسازی و مصنوعات طلا تا پایان امسال ایجاد میشود و ایجاد مجتمع طلا و جواهر و سنگهای قیمتی و صنایع پایین دست پیشبینی شده، چون بیشترین معادن طلا و نقره و فلزات گرانبها در منطقه تکاب و جنوب استان وجود دارد.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجانغربی گفت: امسال 34 پروانه بهرهبرداری در بخش صنعت شهرستان تکاب وجود داشته و هزار نفر در آنها مشغول به کار هستند و علاوه بر آن 33 طرح صنعتی نیز در این شهرستان وجود دارد که 10 طرح آن بالای 60 درصد پیشرفت فیزیکی و سایر آنها زیر 60 درصد هستند.
اسکندری تصریح کرد: اگر این طرحهای صنعتی راهاندازی شوند برای 750 تا 800 نفر شغل ایجاد میشود.
وی با اشاره به وجود 52 معدن تاثیرگزار در شهرستان تکاب گفت: استخراج سالانه این معادن با ظرفیت عملی دو میلیون تن بوده و دو هزار نفر نیز به صورت مستقیم در آن مشغول هستند و ذخیره قطعی آنها 29 میلیون تن است.
به گفته اسکندری، علاوه بر آن هشت هزار نفر در حوزه فرش و قالیبافی در شهرستان تکاب فعال بوده و در قالب کارگاههای متمرکز، غیرمتمرکز و خانگی مشغول به فعالیت هستند و از سوی دیگر چهار هزار واحد صنفی نیز در رشتههای مختلف وجود دارد.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجانغربی با اشاره به طرحهای بخش معدن تصریح کرد: در این زمینه نیز ایجاد مجتمع طلا و جواهر و سنگهای قیمتی و صنایع پایین دست پیشبینی شده، چون بیشترین معادن طلا و نقره و فلزات گرانبها در منطقه تکاب و جنوب استان وجود دارد.
وی به ایجاد واحدهای سنگهای تزئینی نیز اشاره کرد و گفت: در این باره ایجاد یک واحد سنگبری بزرگ مقیاس در شهرستان تکاب در دستور کار قرار گرفته و اعتبار مورد نیاز برای راهاندازی آن 50 میلیارد تومان است.
اسکندری با بیان اینکه از سال گذشته مطالعات امکانسنجی و اکتشاف دو پهنه معدنی شمال و جنوب استان انجام شده است تصریح کرد: مطالعات اولیه در این زمینه به پایان رسیده و دارای 60 درصد پیشرفت فیزیکی در حوزه مطالعات پیجویی است.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجانغربی اظهار داشت: تا پایان سال نیز این مطالعات پیجویی به پایان رسیده و سرمایهگذاریهای لازم انجام میشود.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجانغربی، توسعه زیرساختهای معدنی و بازاریابی و بازارسازی برای فرش دستباف را از سایر برنامههای پیشبینی شده در سازمان صنعت، معدن و تجارت استان عنوان کرد.
انتهای پیام/ح