وزیر بهداشت با اشاره به مصوبه ممنوعيت دو شغله بودن پزشكان گفت: هم لباسان ما در طول اين سال ها مشكلات زيادی به ما تحميل كردند و قانون مصوب جدید مجلس قابل اجرا نيست.
به گزارش
خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ حسن قاضیزاده هاشمی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در مراسم افتتاح بخش ICU بیمارستان لقمان با اشاره به اینکه متولی حوزه سلامت نمیتواند چند پارچه باشد، گفت: پول و منابع در بخشی دیگر و سیاستها و ارجاع در بخش وزارت بهداشت است.
وی با بیان اینکه برخی با این بهانه که خریدار و ارائهدهنده خدمت یک نفر باشد، گفت: همین افراد خود بیمارستان داشته و خدمت ارائه میکنند که 50 درصد تولید داروی کشور در دست آنهاست، اگر ارائهدهنده و خریدار منظور بود که با مسیر طی شده این موضوع بیشتر دچار مشکل شد.
وزیر بهداشت با اشاره به مصوبه چند شغله بودن پزشکان و ممنوعیت آن گفت: از بابت صحبتهایی که در حضور نمایندگان شد ناراحتیم و بخشی از آنها احساسی بود، پزشکان علاقمند به چند شغله بودن نیستند اما با این نوع مدیریت، احساس امنیت نمیکنند.
هاشمی عنوان کرد: با وجود تأخیر یک ساله در پرداختیها و تفاوت تعرفه پرداختی در بخش خصوصی و دولتی و نبود نظام مالیاتی پزشک مجبور است بعد از ساعت کاری در بخشهای دیگر فعالیت کند.
وی ادامه داد: با تک شغله بودن شرایط ما در دانشگاههای مناطق محروم بدتر میشود، براساس مطالعه من در هیچ کجای دنیا این قانون وجود ندارد و تنها در سه کشور اروپایی آن هم برای فعالیت شغلی در بخش های بستری برای پزشکان محدودیت ایجاد شده است.
وزیر بهداشت با تأکید بر اینکه قانون ممنوعیت چند شغله بودن پزشکان اجرایی نیست، گفت: ما باید قانون را طوری بنویسیم که بتوان به آن احترام گذاشت و قانون را اجرایی کرد.
هاشمی عنوان کرد: باید قبول کنیم که مشکلات زیادی در طول این سالها به ما تحمیل شده و متأسفیم بگوییم بخشی از آنها از طرف هملباسهای خودمان بوده است، امیدواریم در جامعه پزشکی، داروسازی، پیراپزشکی و دندانپزشکی شاهد وحدت رویه باشیم.
وی با بیان اینکه ثمرات طرح تحول سلامت عیان و آشکار است، افزود: اگر چه در تهران به دلیل اینکه بیمارستان مجهز و قابل توجهی بعد از انقلاب ساخته نشده مردم نتوانستند شهد شیرین استفاده از ظرفیتهای بیمارستانی و مراکز درمانی که تجهیز و نوسازی شده باشند بچشند.
وزیر بهداشت عنوان کرد: طرح تحول سلامت دو قدم مهم داشت کاهش پرداختی از جیب مردم و عدالت در دسترسی به خدمات که از اهداف انقلاب اسلامی بوده با طرح تحول تحقق پیدا کرده است اما خیلی دیر و با کوتاهی به این حوزه ورود کردیم.
هاشمی با بیان اینکه از وزیر رفاه تشکر میکنیم که بیان کردهاند مشکل در طرح تحول نیست و در اجراست، افزود: وزیر رفاه اذعان کردند که کارشناسان در حوزه بیمه محاسبات را به اشتباه انجام داده بودند.
وی ادامه داد: در این میان برخی نیز آدرس اشتباه میدادند و مشکلات پیش آمده در اجرای طرح تحول را به افزایش ضریب نسبی ار و تعرفهها نسبت میدادند درحالی که مشکل به تعداد بیمهشدهها بازمیگشت.
وزیر بهداشت با بیان اینکه این آخرین باری است که مشکلات را اینگونه بیان میکنم، افزود: مردم سهم بیمهای خود را به موقع پرداخت میکنند و باید این پرداختیها در درمان هزینه شود. با وجود بدهیهای میلیاردی و مشکلات پیش آمده در اجرای طرح تحول صبر همه به نوعی لبریز شده است.
هاشمی با تاکید بر اینکه برای آخرین بار است که در مورد سازمان تامین اجتماعی صحبت می کنم، افزود: بهتر است سهم درمان مردم را بدهند که گرفتاری هایی که در بیمارستان های دولتی ایجاد شده است به پایان برسد.
وزیر بهداشت گفت: صبر همه ما لبریز شده و باید مشکلات را از سر راه طرح تحول سلامت برداشت.
به گفته هاشمی، محاسبات اشتباه در تعداد بیمه شدگان بعد از اجرای طرح تحول سلامت و همچنین اعتبارات اجرای طرح باعث شده که طرح تحول سلامت در مسیر اجرا دچار مشکل شود و این مشکل جدی است.
هاشمی افزود: طرح تحول سلامت با مشکلات مالی مواجه شده البته با دستور رئیس محترم جمهور اقداماتی برای حل مشکلات انجام شده از 8 هزار میلیارد اوراق تنها هزار و 250 میلیارد تا امروز به وزارت بهداشت تحویل داده شده است.
وی با بیان اینکه دانشگاه علوم پزشکی شیراز هزار میلیارد از بیمهها بدهکار است، گفت: علاوه بر دانشگاههای علوم پزشکی بسیاری از شرکتهای دارویی و تجهیزات پزشکی که یک سال پیش محصولات خود را فروختهاند هنوز پرداختی خود را دریافت نکردهاند.
وزیر بهداشت اظهار داشت: در سراوان یا خاش پزشکان از آذر سال 94 کارانهشان را دریافت نکردهاند.
انتهای پیام/