در این گزارش آمده است: روابط میان آمریکا و اسرائیل در دوره ریاست جمهوری باراک اوباما بحرانی شد و ماه گذشته زمانی که واشنگتن زمینه را برای صدور قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد در خصوص توقف شهرکسازی -اسرائیل فراهم کرد، به پایینترین سطح رسید.
جان کری وزیر امور خارجه آمریکا گفت برنامه شهرک سازی روند صلح خاورمیانه را تهدید میکند و تاکید کرد راه حل دو کشور «در معرض خطری بزرگ» قرار دارد.
ترامپ گفت پس از به دست گرفتن قدرت در بیستم ژانویه (۱ بهمن)، سیاستهای طرفدارانه بیشتری را در خصوص اسرائیل در پیش خواهد گرفت.
پیر کرینپل، رئیس سازمان آنروا، در نشستی خبری گفت: «واقعیت این است که در حال حاضر هیچ چیزی که بتوان به آن روند صلح اسرائیل و فلسطین بگوییم وجود ندارد. این خطری بزرگ است که جهان در معرض آن قرار دارد.»
وی افزود: «اولویت نخست این است که بر یک روند سیاسی هدفمند بار دیگر سرمایهگذاری شود.»
کرینپل از واکنش به اظهارات ترامپ خودداری کرد، اما گفت امیدوار است آمریکا به نقش خود به عنوان بزرگترین کمک کننده به آنروا ادامه دهد. آنروا به حدود پنج میلیون و ۲۰۰ هزار آواره فلسطینی کمک میکند.
این مسئول بینالمللی افزود یک میلیون و ۲۰۰ هزار آواره در نوار غزه و کرانه باختری «با سختترین وضعیت در دوره طولانی کوچ اجباری خود (که از سال ۱۹۴۸ آغاز شده است) مواجهند.»
وی افزایش شمار آوارگان فلسطینی را، که در غزه کمک دریافت میکنند و از سال دو هزار تاکنون ۱۰ برابر شده است، یک رسوایی توصیف کرد.
این سازمان روز دوشنبه جمع آوری ۸۱۳ میلیون دلار را برای آوارگان فلسطینی در سرزمینهای فلسطینی و سوریه خواستار شد.
ماتیاس اشمیل مسئول آنروا در امور سوریه دوشنبه در کنفرانس خبری در بیروت گفت «مخالفت با کمک بشردوستانه به انسانهایی که به علت آواره شدن، درگیری و جنگ آسیب دیدهاند نقض آشکار حقوق بشردوستانه بین المللی است.»
وی گفت: «برخی آوارگان فلسطینی که پیش از این هرگز از آنروا کمک نخواسته بودند هم اکنون به ما روی آوردهاند تا ما به آنها کمک کنیم نیازهای اولیه خود را برطرف کنند.»
وی افزود بیش از ۳۱ هزار فلسطینی از سوریه به لبنان آمدهاند «و ما باید علاوه بر کمک به آوارگان فلسطینی که در لبنان زندگی میکنند، به آوارگان فلسطینیکه از سوریه آمدهاند نیز کمک کنیم.»
نزدیک به ۴۵۰ هزارفلسطینی در لبنان زندگی میکنند. اکثر آنها فرزندان کسانی هستند که در زمان نخستین جنگ اسرائیل با اعراب در زمان اعلام موجودیت رژیم صهیونیستی در سال ۱۹۴۸ و درگیریهایی که در پی داشت سرزمین خود را ترک کرده بودند.
کرینپل افزود بیش از نیمی از فلسطینیها پس از توافق اسلو که در سال ۱۹۹۳ امضا شده است، به دنیا آمدهاند.