نمایش ماسك مجسمه های علی كوره چیان در گالری ثالث با همكاری مسعود نادر برگزار می شود.

به گزارش حوزه تجسمی گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ علی كوره چیان این بار با به كارگیری كالیگرافی در هنر مجسمه سازی توانسته است ماسك هایی را خلق كند كه هر كدام تداعی كننده مفهوم خاص خود هستند.

ماسك هایی كه موضوعات شعر فارسی، حجاب ، زبانِ دستان و تجربه زندگی را بیان می كنند و هر كدام با فرم منحصر خود بیانگر مفهومی هستند كه در شعر( تك بیت ) كنار مجسمه نیز می توان آن را یافت .
 
چرایی انتخاب موضوع «ماسک» برگرفته است از مفاهیم چند لایه شعرهای ایرانی که از وجود پرده ای بر حقیقت جهان هستی سخن گفته‌اند. اما چگونگی رسیدن به این احجام ماسک گونه محصول اعمال تاثیر معنا و وزن واژگان مورد استفاده شاعر فارسی زبان بر عناصر تشکیل دهنده این احجام می‌باشد. همانطور که شاعر فارسی زبان صورت شعر خود را با چینش کلماتی میسازد که خود از سی و دو حرف الفبای فارسی تشکیل شده‌اند؛ در این آثار نیز کلید واژه مورد استفاده از میان مجموعه کلمات استفاده شده در شعر، بر اساس پتانسیل‌های بصری حروف تشکیل دهنده کلمه در حجم و همچنین مفهوم اصلی شعر انتخاب شدند.

سپس شخصیت خط به موازات شکل گیری ارگونومی صورت و حجم، به گونه‌ای انتخاب گردید که رسم‌الخط آن نیز در کنار عناصر مبانی هنرهای تجسمی بکار رفته در احجام، تکمیل کننده انتقال مفهوم مورد نظر از حجم به مخاطب باشد.

استفاده از ویژگی بصری حروف الفبا در کنار معانی پشت آن‌ها و ترکیب آن‌ها با الفبای مبانی هنرهای تجسمی (نقطه، خط، سطح، حجم) علاوه بر اینکه مخاطب را با منشاء الهام اثر آشنا میکند، سیالیت و نرمی فرم خوشنویسی را نیز به کلیت اثر می‌بخشد که یادآور ترکیب با غمزه کلمات و معانی در شعر فارسی است.

اما نتیجه بصری این ترکیب نیز با توجه به نحوه بکارگیری مبانی هنرهای های تجسمی و تغییری که در ساختار دو بعدی خوشنویسی اعمال شد تجربه‌ی جدیدی است. چرا که با اعمال تغییراتی در ساختار دو بعدی خوشنویسی و ارتقا آن به فرمی سه بعدی، سیال اما کماکان خوانا در فضا؛ یک وحدت فرمی میان عناصر مبانی هنرهای تجسمی (نقطه، خط، سطح، حجم) و حروف حاصل شد. این وحدت فرمی از آن جهت حائز اهمیت است که درک مفهوم این آثار را برای هر دو مخاطب فارسی زبان و غیر فارسی زبان میسر می‌سازد.

فرآیندی که تشریح شد نه تنها «روند طراحی یک اثر» بلکه در سطحی بالاتر از آن «روند طراحی یک پروسه» است (Designing a Design process). پروسه چگونگی انتقال مفهوم یک شعر (شعر فارسی) از طریق مدیومی دیگر در هنرهای تجسمی.

پروسه‌ای که در آن حروف و کلمات که براساس مفاهیم شعرها انتخاب شدند علاوه بر اینکه نشانه‌ای از محتوای زبانی خود می‌باشند تحت تأثیر بار معنایی شعر و نیز قواعد فرم سازی در هنرهای تجسمی با ساختار ارگونومیک صورت تطبیق داده شدند و یک کل هماهنگ را پدید آورده‌اند. 

سازماندهی نیروهای (ملموس و غیرملموس) منتج از هر یک از این عوامل تاثیرگذار در شکل گیری پروسه طراحی خود امری پیچیده است. به نحوی که با هر بار تغییری که در میزان و شکل این اثرگذاری ایجاد می‌شد نتایج متفاوتی حاصل می‌شد که نهایتا به گزینه ایده‌آل منجر گردید. وجود این نیروها و دلایل چندگانه در ورای یک اثر هنری خاصیتی شرقی و خصوصا ایرانی است. 
 
این نمایشگاه از تاریخ ٢٤ دی ماه افتتاح می شود و تا ٦ بهمن ماه در گالری ثالث به نشانی خیابان كریم خان زند بین ایرانشهر و ماهشهر ، شماره ١٤٨ ادامه دارد .



انتهای پیام/



اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.