به گزارش
گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از
شهرکرد؛ رئيس اتحاديه گزسازان بلداجی گفت: از ابتدای امسال 3 هزار تن گز در 4 نوع آردی، لقمهای، مغز پستهای و مغز بادامی در کارگاههای گزسازی این شهر توليد شد.
مهران ترکيان از فعاليت 100 کارگاه گزسازی در شهر بلداجی خبر داد و افزود: فعاليت اين کارگاهها زمينه اشتغال 4 هزار نفر را فراهم کرده است.
وی با بیان اینکه گز بلداجی به دليل طعم، مرغوبيت و کيفيت بالا از معروفترين گزهای توليدی ايران شناخته می شود اضافه کرد: این محصول به کشورهای حوزه خليج فارس، آسيای ميانه، افغانستان، پاکستان و عراق، و به صورت چمدانی به اروپا و آمریکا هم صادر می گردد.
ترکيان گفت: گز بلداجی با کسب نشان ستاره طلایی ژنو، به رقیب شیرینی و شکلاتهای سوئیسی در منطقه تبدیل شده است.
وی، عدم حمايت لازم، نوسانات قيمت، کمبود نقدينگی و تسهيلات را از جمله مشکلات اين اتحاديه عنوان کرد و ادامه داد: قطعاً با حمايت دولت، توليد گز نيز افزايش خواهد يافت.
ترکيان پيشبينی کرد: تا پايان سال، 300 تن گز در کارگاههای گزسازی بلداجی توليد و روانه بازار شود.
«گز» نام یکی از شیرینی های معروف، خوشمزه، مقوی و پرطرفدار است که از ترکیب چند ماده از جمله انگبین، سفیده تخم مرغ و مغز پسته یا بادام تولید می شود.
شهر بلداجی با ۱۹۸۵۰ نفر جمعیت، از توابع شهرستان بروجن (در فاصله ۲۵ کیلومتری شهر بروجن) در چهارمحال و بختیاری و در ۶۵ كیلومتری شهر شهرکرد مركز این استان قرار دارد که مركز تولید گز در کشور و یا به اصطلاح «پایتخت گز ایران» محسوب می شود و کمتر مسافر و گردشگری است که از سوغات «گز» این شهر چشم پوشی کند.
بقعه متبرکه امامزاده حمزه ابن علی (ع) هم در ۵ کیلومتری غرب شهر بلداجی واقع شده است.
سالانه یک سوم گز ایران در بلداجی تولید و روانه بازار میشود.
انتهای پیام/خ