وی ادامه داد: متخصصان پاتولوژی میتوانند بیماریها را از بعد آزمایشگاهی بررسی کرده و آنها را تشخیص دهند.
نایب رییس انجمن آسیبشناسی پاتولوژی با بیان اینکه برخی افراد با هدف کسب سود و درآمد قصد دارند از راههای میانبر متخصص آزمایشگاه شوند، افزود: برخی کاردانها یا کارشناسهای علوم آزمایشگاهی تصور میکنند با گذراندن یک دوره سه یا چهار ساله میتوانند متخصص آزمایشگاه شوند.
کرمی افزود: متاسفانه این افراد گوشهایی را در وزارت بهداشت پیدا کردهاند که به حرف آنها اهمیت میدهند، همچنین آن ها توقع کاذبی را ایجاد کردهاند که شاید بتوان بدون کنکور پزشکی و گذراندن دوره تخصص پاتولوژی متخصص آزمایشگاه شد.
وی عنوان کرد: این افراد به دلیل انگیزههای مادی قصد دارند از راه میانبر مجوز تأسیس آزمایشگاه گرفته و از این راه درآمد کسب کنند اما این کار تبعات منفی زیادی در بر دارد.
نائب رییس انجمن پاتولوژی و آسیبشناسی ایران با اشاره به آسیبهای ناشی از ورود افراد غیرمتخصص پاتولوژی به این حوزه گفت: بدترین آسیب و نتیجه منفی این امر آن است که تشخیص آزمایشگاهی بیماریها به دست غیرپزشکان میافتد و فردی که پزشک نبوده و دوره تخصص پاتولوژی نگذرانده زیر جواب آزمایش بیماران را امضا می کند که در نهایت دود این کار به چشم مردم میرود.
کرمی ادامه داد: اگر قرار باشد عدهای با راه میانبر متخصص آزمایشگاه شوند دیگر هیچکس تمایل به این ندارد که هفت سال دوره پزشکی عمومی را به سختی گذرانده و بعد از چهار سال تخصص پاتولوژی بگیرد و در نهایت موقعیت همان فرد کاردان یا کارشناس را به دست بیاورد زیرا آنها از راه کوتاهتر و آسانتر توانستهاند متخصص آزمایشگاه شوند.
وی با اشاره به آسیب نبود تخصص پاتولوژی بر آموزش پزشکی کشور گفت: اگر پزشکان تخصص پاتولوژی را انتخاب نکنند و این رشته نتواند نخبگان را جذب کند، دانشکدههای پزشکی که در سال سوم، اساس آسیبشناسی را به دانشجوی پزشکی آموزش میدهند، دیگر استادان برجسته و باتجربهای برای آموزش نخواهند داشت.
انتهای پیام/