فاصله بین هربار مطالعه، کلید اول موفقیت در امتحان!تکنیک فاصله و خلاصه برداری از تکنیک های مهم مطالعه هستند ساده ترین راه برای ثبت اطلاعات در مغز تکنیک فاصله است.
زمانی که شما یک موضوع جدید را یاد می گیرید اطلاعات در سلول های عصبی یا نورون های مغزی ذخیره می شوند ، سپس این اطلاعات نورون به نورون در شبکه عصبی منتقل می شوند.
مغز شما برای آن که بتواند به خوبی اطلاعات جدید را دریافت و درهر سلول شبکه عصبی تثبیت کند به زمان نیاز دارد به همین دلیل موضوعی را که امروز یاد گرفته و مطالعه کرده اید بهتر است همان روز بیش از یک بار مطالعه نکنید زیرا در این صورت شبکه عصبی با اختلال مواجه شده و این تکرار بیش از یکبار در روز اول هیچ فایده ای در یادگیری آن مطلب ندارد.
محققان دریافتند که یکی ازکارآمد ترین راه کارها برای فراگیری یک مطلب به گونه ای که آن را فراموش نکنیم این است که یک روز بعد از یادگیری آن موضوع را مجددا مطالعه کنید در این صورت مغز زمان از نظر فیزیکی زمان کافی برای تثبیت و فراگیری دارد.
برای مثال، اگر شما هفته آینده یک امتحان دارید بهتر است یه جای اینکه یک یا دو روز قبل از امتحان 30 بار موضوع را مطالعه کرده از هفت روز قبل هر روز یک بار نکات یادداشتی خود را بخوبی و با دقت بخوانید این موضوع برای آزمون هایی که یکسال زمان نیاز دارد هم صدق می کند البته تعداد مطالعه و روند آن با امتحان در هفته بعد متفاوت است.
یادداشت برداری رمز دیگر موفقیتنکته دوم و کلیدی بعد ازتوجه به فواصل زمانی بین مطالعه، یادداشت برداری یا خلاصه برداری است.
در بسیاری از موارد به خصوص در زمان دانشگاه گاهی باید یک فرد چند کتاب یا حتی 2500 صفحه را مطالعه کند شاید در ابتدا تصور اینکه شما باید این چند هزار صفحه را خوانده و امتحان بدهید وحشت آور و سخت به نظر برسد اما با مدیریت زمان و یادداشت برداری در چند ماهی که فرصت دارید می توانید به راحتی این کتاب ها را چندین بار مطالعه کرده و هر لحظه آماده امتحان از بخش های یادداشت برداری شده باشید.
روز قبل از کلاس مطلب گذشته را یک بار مطالعه کرده و نکات مهم آن را یادداشت کنید یادداشت های خود را برای اینکه نظمشان به هم نخورد دسته بندی کرده و در یک جعبه نگه داری کنید توجه کنید نکته برداری شما باید به گونه ای باشد که بتوانید به کمک یادداشت ها بتوانید آن بخش مطالعه شده را کنفرانس دهید در مطالعه و یادداشت برداری این موضوع را در نظر بگیرید که جمله اول یک پاراگراف معمولا چکیده مهمترین مطلب آن است.
10 دقیقه مطالعه کافی استاز این پس با توجه به یادداشت برداری کافی است در هر فصل عناوین، کلمات کلیدی،جمله ها ، تیترها و کلمه های پررنگ وخلاصه آخر فصل را مطالعه کنید به کمک این تکنیک شما می توانید به جای اینکه حداقل یک ساعت برای مطالعه یک فصل وقت بگذارید با مرور تیترها، عناوین مهم و یادداشت های خود فقط با صرف 10 دقیقه یک فصل را مرور کنید.
تکنیکی جالب برای مطالعه 300 صفحه در یک روززمانی که مشخص می شود چند صفحه را باید برای امتحان مطالعه کنید برای اینکه زمان کم نیاورید تعداد صفحات و فصل های مورد مطالعه را تقسیم بندی کنید به عنوان مثال برای مطالعه دو هزار و500 صفحه کافی است 100 صفحه را هر روز خوانده و مطالب خلاصه برداری شده خود را در چند روز آینده اش مطالعه کنید البته یک روز فاصله برای مرور را نباید فراموش کنید.
با کمک خلاصه برداری می توانید حتی تا 300 صفحه در روز را از روی یادداشت های خود مرور کنید.
راهکاری که شما را در آزمون های سخت پیروز می کنددر صورتیکه شما آزمونی مثل کنکور داشته باشید که یک سال زمان برای مطالعه نیاز است با تقسیم بندی اینکه در هر روز چه دروسی را بخوانید و با فاصله حداقل مرور مطلب گذشته را یک روز کنید همچنین با سر وقت سر کلاس ها حاضر شدن و انجام به موقع تکالیف می توانید به قله های موفقیت نزدیک تر شوید.
شگردی ساده براي فراموش نكردن پیچیده ترین فرمول ها در بسیاری از دروس و حتی کتاب های اطلاعات عمومی فرمول هایی وجود دارند که با ید آن ها را حفظ کرد گاهی با فراموش کردن یک فرمول امکان پاسخ گویی به سوال به طور کامل وجود ندارد حتی اگر بقیه نکات پرسش را کاملا بلد باشید.
توصیه محققان در حفظ فرمول ها این است که شما دفتری را تهیه کرده و فرمول ها را در آن یادداشت کنید در زیر هر فرمول برای آن که کاربردهایش را فراموش نکنید چند مثال را یادداشت کرده و این دفتر را همه جا همراه خود داشته باشید و به محض اینکه وقت خالی داشتید یا حتی در راه رفتن به کلاس این فرمول ها را مرور کنید با این کار پس از مدتی فرمول ها در مغز شما ثبت شده و از یادتان نمی رود.
امتحان بگیرید و به خودتان نمره دهیدحداقل هر ماه یک بار از سر فصل های مطالعه شده از خودتان در شرایط مشابه یک آزمون واقعی امتحانگرفته و به خودتان نمره بدهید با این کاراشکال های شما مشخص شده و می توانید با مطالعه دوباره آن ها را حل کنید همچنین نواقص روند مطالعه و یادداشت برداری شما نیز روشن می شود درصورتی که بخشی از سوال ها در میان نکات خلاصه برداری شما نبود به آن بخش بازگشته و نکته مهم آن را به یادداشت های خود اضافه کنید.
ترفندهایی که با آن 20 می گیریددر تحقیقات نشان داده شده است که دانش آموزان و دانشجویانی که شب قبل از امتحان نهایت تا ساعت 10 شب به خواب رفتند میانگین نمره بالاتری در آزمون کسب کردند برای این کار لازم نیست که شب قبل قرص های خواب آور مصرف کنید تا خوابتان ببرد کافی است مدتی هر شب ساعت 10 بخوابید تا ساعت بیولوژیک بدن شما به این آن عادت کند این موضوع بسیار مهم است زیرا در صورت کم خوابی تمرکز شما صبح ازبین رفته و مغز نمی تواند به خوبی اطلاعاتی که در گذشته مطالعه کردید به یاد بیاورد.
علاوه بر خوب خوابیدن، ورزش روزانه به خصوص ورزش های هوازی مثل پیاده روی و دوچرخه سواری ورژیم غذایی سالم نیز بر عملکرد مغز تاثیر زیادی می گذارند استفاده از موادغذایی چرب 20 درصد سطح اکسیژن خون را کاهش داده و عملکرد مغز دچار اختلال می شود برای اینکه از بیشترین میزان بازده مغزی هنگام مطالعه و امتحان استفاده کنید از خوردن غذاهای فرآوری شده اجتناب کرده و غلات سبوس دار، سبزیجات، حبوبات، آجیل، و میوه ها و آب کافی مصرف کنید.
به طور کلی استفاده از خلاصه برداری و یادداشت، دفترچه فرمول ها و زمان مناسب مرور، آزمون گرفتن از خود تکنیک هایی است که از فراموش کردن مطالب مفید جلوگیری کرده و به تثبیت شدن آن ها کمک می کنند همچنین با خواب کافی، ورزش روزانه و رژیم غذایی سالم عملکرد مغز و بدنتان بهبود پیدا می کند با رعایت همه این موارد با دانش بیشتر می توانید قله های موفقیت را در زندگی فتح کنید.
منبع:medicaldaily
انتهای پیام/