برآبادی،مسئول حوزه پژوهش و مطالعات اداره کل میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بیرجند ؛گفت:خراطی به شیوه سنتی،خاص شهر سرایان نبوده و در اکثر شهرهای خراسان جنوبی با روش مشابه تولید می شده است.
وی افزود: طبق بررسی های موجود بیش از 300 سال است که این رشته به شکل سنتی در شهر سرایان فعالیت داشته است.
مسئول حوزه پژوهش و مطالعات اداره کل میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی گفت:اساس کار خراطی، چرخیدن قطعه استوانه ای شکل چوبی و برداشت لایه ای از سطح آن با کمک ابزار های تیز فلزی است.
برآبادی افزود: برای کار خراطی چوب را در دهانه دستگاه سه نظام یا رکاب محکم کرده و سپس به وسیله مغار به چوبی که حول محور خود درحال چرخش است فشار وارد نموده تا شکل مورد نظر را خراطی نمایند.
وی گفت: چوب های مورد استفاده نیز چوب سپیدار، بید، تاقوک، گردو، زردآلو و عناب بوده که چوب عناب و گردو به دلیل استحکام و زیبایی نقش و مرغوبیت، دوام بیشتری داشته و مطلوب تر است.
انتهای پیام/ب