رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت تربتجام گفت: متأسفانه یکی از دلایل رکود معادن شهرستان ضعف زیرساختهای در این حوزه است و همین مورد باعث شده سرمایهگذاران نتوانند بهخوبی از معادن ارزشمند منطقه نهایت بهرهبرداری را ببرند.
سید مهدی کلالی با بیان اینکه مزیت نسبی معادن در استخراج، نقش به سزایی در سرمایهگذاری دارد افزود: اغلب معادن تربتجام به دلیل داشتن معادنی همچون «باریت، آنتیموان، سلیس» این مزیت را ایجاد کرده است تا بتوانند سرمایهگذاران در استخراج معدن دغدغهای نداشته باشند.
وی با اشاره به اینکه برای تمامی معادن شهرستان طرح مطالعاتی ایجادشده است، گفت: ما ضمن استقبال از سرمایهگذاری طرحهای توجیهی را در اختیار سرمایهگذاران قرار داده تا سرمایهگذاری در حوزه معدن با ریسک انجام نشود.
رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت تربتجام با اعتراف به اینکه هنوز سرمایهگذاران «مزه سود» را نچشیدهاند تصریح کرد: یکی از دلایل آن به مرحله افتتاح نرسیدن طرحهای آینده که درحال سرمایهگذاری است، اما با شروع این طرحها انقلاب عظیمی در حوزه معدنی تربتجام اتفاق خواهد افتاد.
کلالی فرسودگی ماشینآلات استخراج معادن و زیرساختهای حوزه معدنی را از دیگر مشکلات معادن منطقه برشمرد و خاطرنشان کرد: درحال حاضر تربتجام از ذخایر باکیفیت معدنی برخورداراست اما بیتوجهی مسئولان و نبود سرمایهگذار رونق را از منطقه گرفته است.
وی گفت: باید زمینه جذب سرمایهگذاران را فراهم کنیم این امر محقق نمیشود مگر اینکه تجهیزات قدیمی تعویض شوند متأسفانه اکنون همین مشکل باعث شده تا معدن کاران نتوانند از تمام ظرفیت منطقه استفاده کنند.
آفت بزرگ معادن با نقدینگی و عدم رقبت سرمایهگذار
رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت تربتجام با اشاره به وضعیت معادن شهرستان گفت: هماکنون از 22 معدن فقط 11 معدن فعال بوده و این معادن استخراج خوبی نداشته است و همین فعالیت و نبود فراوری معدنی راه را برای سود جویان و واسطهها باز گذاشته است که تمام سود حاصل از فعالیت معادن را به تاراج ببرند.
کلالی افزود: مشکل نقدینگی آفت معادن تربتجام است و تسهیلات باکار مزد بالا نمیتواند مشکل معادن منطقه را حل کند و باید برای حمایت بیشتر از معدن کاران سود 4 درصد در نظر گرفته شود تا توان تولید و استخراج داشته باشند و معادن تربتجام نیازمند سرمایهگذاری است و همچنین منابع بانکی سند معادن را بهعنوان وثیقه قبول کنند تا معدن کاری بیشتر فعال شود.
وی گفت: ذخایر معدنی تربتجام بیش از 112 میلیون تن بوده و برداشت 300 تن در روز برای این شهرستان پذیرفتنی نیست و حوزه معدنی نتوانسته است درحال حاضر به توسعه و اشتغال شهرستان کمک کند و باید با برنامهریزی مشکلات این بخش را مرتفع سازیم
کلالی به راهکارهایی که میتوان در جهت بهبود به این حوزه به کاربرد اشاره کرد و یادآور شد: ازجمله اقداماتی که برای رفع مشکل معادن ضروری بوده توجه بیشتر به زیرساختها، رفع مشکل بازاریابی و فرآوری محصولات معدنی همچون «باریت، آنتیموان، سلیس» را جدی بگیریم تا بتوانیم از مزیت نسبی معادن تربتجام که در کشور به لحاظ کیفیت و کمیت برتری دارند با بهر ه گیری از ابزار تبلیغات زمینه سرمایهگذاری را فراهم کن.
انتهای پیام//س.ج