دولت افغانستان اعلام کرده است که برای سال ۲۰۱۷میلادی یک فراخوان ۵۵۰ میلیون دلاری را برای کمک های بشری به جامعه بین الملل ترتیب داده است.

افغانستان خواستار کمک بشری ۵۵۰ میلیون دالری شدبه گزارش خبرنگار حوزه افغانستان باشگاه خبرنگاران، عبدالله عبدالله، رییس اجراییه حکومت وحدت ملی امروز شنبه (۲دلو) در یک نشست که به منظور هماهنگی کمک‍‌های بشری سازمان ملل در کابل برگزار شده بود گفت که افغانستان در سال ۲۰۱۷میلادینیازمند کمک‌های بیشتر بشری می باشد.

وی تاکید کرد که در سال ۲۰۱۶ افغانستان به شکل بی سابقه‌ای شاهد برگشت دوباره مهاجرین و همچنان بیجاشدگان داخلی براثر منازعات و حوادث طبیعی بوده است.

آقای عبدالله افزود: امسال فراخوان ترتیب شده بزرگترین فراخوان است در این عرصه که یک دلیل هم دارد از یک طرف متاسفانه جنگ دوام کرده با وجود صدای حکومت وحدت ملی برای صلح و مصالحه که جواب مثبت نیافتیم به این ندا وجنگ دوام کرده و ازطرفی بیجا شده های داخلی را نیز داریم.

آقای عبدالله از حساب دهی و شفافیت کمک های بشری به جوامع بین الملل اطمینان داده می گوید که حکومت افغانستان در راستای موثریت هرچه بیشتر این کمک ها کار میکند.

رییس اجراییه حکومت وحدت ملی از نیروهای امنیتی می خواهد که از مکاتب و شفاخانه ها به حیث سنگر استفاده نکنند.

او دراین زمینه گفت: عدم استفاده از مکاتب، شفاخانه ها به حیث موضع و سنگر یک اصل بسیار اساسی است ،کمک رسانی بشری وظیفه همه ماست بازهم توجه نیروهای امنیتی را که وظیفه مقدس دفاع ازمردم و دفاع از صلح را به عهده دارند درعین حال خواستاریم، دراین مورد میکانیزم ایجاد شده اما توجه رهبری قوای مسلح در سطوح مختلف در مرکز وولایات در مراعات کردن قوانین بشر دوستانه واصل حمایت ازکمک کننده هادر عرصه کمک رسانی بشری را خواستار هستم.

آقای عبدالله می گوید که در سال ۲۰۱۶ بیشتر از ۴۴۰ میلیون دلار در بخش کمک های بشری با فراخوان که از سوی دولت افغانستان باهماهنگی همکاران بین الملل صورت گرفته بود تخصیص داده شده اما برای سال ۲۰۱۷ این فراخوان ۵۵۰ میلیون دلار است.

رییس اجراییه حکومت تصریح کرد: فراخوان امسال ما در راستای همان نیاز ها و ضرورت های مردم افغانستان است که امیدوار هستم جواب مثبت از همکاران بین المللی داشته باشیم در این برنامه ۵۵۰ میلیون دالرپیش بینی شده تمام نیاز ها را در برمی گیرد.

او گفت: در سال گذشته بیشتر از ۳.۲میلیون نفر افراد نیازمند بودند و متاثر از جنگ و حوادث طبیعی و فقر از کمک های عاجل غذایی وصحی وحفظ الصحه مستفید شده است که رقم بسیار بزرگ است و کمک هم کمک بزرگ بوده اما تاثیر این برای بالاتر از ۳میلیون نفر در شرایط دشوار بسیار زیاده بوده است.

آقای عبدالله می گوید که کمک های بشری و مساعدت عاجل خارج از کمک‌های است که درکنفرانس بروکسل جامعه بین المللی به افغانستان تعهده کرده است.

وی به این باور است که با کمک های بشری وانسان دوستانه کشورهای بین الملل آسیب پذیری های مردم افغانستان کاهش می یابد.

مارک باودن: هماهنگ کننده کمک‌های بشری سازمان ملل در افغانستان نیز از وضعیت موجود ونیازمندی های افغانستان به کمک های انسان دوستانه ابراز نگرانی کرده می گوید که امسال افغانستان با چالش استثنایی مواجه است و نیازمند کمک های استثنایی می باشد.

وی گفت:"تعداد افغان های که در سال ۲۰۱۶ازکشورهای همسایه به افغانستان برگشته اند و بیجاشدگان داخلی باعث شده است که این فراخوان را متفاوت تر ساخته باشیم نسبت به سالهای قبل در سال قبل ۷صدهزار نفر به افغانستان برگشته بودند، شکل بیجاشدگان داخلی نیز تغیر کرده تعداد زیاد مردم با فقر وگرسنگی و بیجاشدگی دراز مدت مواجه هستند، تعداد از مردم با عدم مصونیت غذایی و سوی تغذی مواجه است که در سال ۲۰۱۷این رقم افزایش خواهد یافت به همین دلیل است که من میگویم افغانستان به وضعیت استثنایی مواجه است و نیاز است که به شکل استثنایی کمک صورت بگیرد."

آقای باودن می گوید که مردم غیرنظامی به ویژه زنان و کودکان از منازعات وجنگ های که درافغانستان جریان دارد بیشتر متضرر می شوند.

این اظهارات درحالی مطرح می شود که قبل ازاین نیز دفترهماهنگ کننده بشری سازمان ملل درافغانستان اعلام کرده بود که ۹ میلیون افغان در ۲۰۱۷ به کمک‌های بشری نیاز دارند.

جمهور نوشت: سازمان ملل برآورد کرده است که دست‌کم ۹.۳ میلیون افغان؛ حدود یک سوم جمعیت این کشور در سال ۲۰۱۷ به کمک‌های بشری نیاز خواهند داشت که ۱۳ درصد افزایش را نسبت به سال گذشته نشان میدهد.

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.